Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас

И за по-сигурно обърна речта си на турски Баки Хюсеинов в Кърджали
7 мар 2009 19:21,
70
Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас
Снимка: mlsp.government.bg

Бившият зам.министър на труда и социалната политика Баки Хюсеинов спечели симпатиите на жителите на ромската махала в Кърджали днес с разкритието, че той самият е един от тях.

Хюсеинов, който от май 2008 г. вече не е заместник на Емилия Масларова, а неин съветник по демографската политика и равните възможности, се срещна с жителите на квартал „Боровец” в рамките на БСП - десанта из областта.

„Десантчикът” бе шумно аплодиран от мургавите си събратя, след като емоционално подчерта принадлежността си към ромския етнос.

„Аз съм един от вас, аз съм от миллета! Детайлно познавам проблемите на общността, бил съм 4 мандата кмет и мога да ви помогна пряко”, провикна се той в малкото кафене в махалата, собственост на известния кларинетист и виден местен БСП - активист Нешко Нешев Малкия.

За повече убедителност Хюсеинов обърна речта си на турски език. На няколко пъти той призова ромите да регистрират неправителствени организации и фирми, за да кандидатстват за финансиране на проекти по оперативните програми и да се превърнат в работодатели.

Хюсеинов даде дума, че ще назначи трудов медиатор в квартала и един на служба в местното Бюро по труда, но поиска конкретни имена на хора с образование от общността. Той не пропусна да подчертае, че БСП е единствената политическа сила, която е назначила представител на етноса на така високия зам.-министерски пост.

„Колко човека от миллета е назначило ДПС в общинската администрация или някъде на високо във властта?”, запита риторично той.

Освен това Хюсеинов уточни, че в момента е и национален координатор по интеграционните въпроси на България в ЕС.

Асен Колев, кандидат на философските науки от Националния съвет по етническите и демографските въпроси при Министерски съвет, настоя циганите да учат и български език.

„Говорете и пишете на турски, но вие трябва перфектно да знаете български, защото това е езикът на комуникацията”, препоръча той на мъжете в кафенето.

Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци.

Поради това нямат достъп до финансиране по проекти, а и не желаят да работят по ромски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
да се затворят границите да се поробят *** да се изгонят турците пълна национализация един болен мозък начело при неспазване на закон - разстрел .... само тогава ще се оправим
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** от "миллета" говорят развален старинен турски диалект или по-точно някакъв тЮркски диалект, който не е точно старотурски. Но като се съобразим с интеректуалния им "мотериал" на *** можем да заключим , че говорят с не повече от 600-700 думи от тюркски или смесен произход. по принцип се считат за мюсюлмани този вид *** , но напрактика е само афиширане и далеч не възприемат , а и не могат да разберат догмите и добродетелите на ислямската религия. Впрочем ***, които се декларират като християни ,също го правят само за външен показ. *** не може да принадлежи истински към никоя религия , поради ред причини , за които няма да пиша. Просто , защото ще бъде изтрито от цензурята , пардон от журналята...
27
0
 
1
 
! Отговори
gaskoing преди 15 години
САМО АТАКА!!!! АТАКА!!!! АТАКА!!!! АТАКА!!!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 15 години
GLASUVAITE NA IZBORITE !!!!!!!!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ATAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,IMA DOSTA MATRQL ZA SAPUN
24
0
 
1
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
1. какво общо имат миллета и турския език с ***?2. Кое е по - важно - да е от същия етнос или да е добър човек?
23
0
 
1
 
! Отговори
a,vieeee преди 15 години
6TO NE SE SKRIETE V MI6A DUPKA,NEKADARNIZI,VSE MI E ..GRE6EN,,KODA,A,BOKLUZI STE
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
КАТО ИСКАТ ДА ХОДЯТ С *** - ДА ОТИВАТ.АМА ЗАПОМНЕТЕ - *** ДАНЪК НЕ ПЛАЩА.ПОСЛЕ ЩЕ ТЪРСЯТ БЪЛГАРИНА СЪС СВЕЩ КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАПЛАТИ.ПЪРВИ НИЕ ЩЕ СИ ЗАМИНЕМ,ПОСЛЕ ТЕ.
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да живее Турция
20
0
 
1
 
! Отговори
Невена преди 15 години
Пак започнаха евтина агитация на ромите! Жалка работа, защото и самите роми страдат от управниците за които гласуват!
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** БРАТЯ АХАХАХАХАХ
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци."---------------------------------- --------------------- ----------------------------------- ------ Какви турци са? Това са си някакви надъхани *** . това е истината.
17
0
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Тя и МАСЛАРОВА Е *** ама КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ *** С ***!!!!ЗА ТВА БОЙКО ВИ КАЗВАШЕ .ЧЕ МАТЕРИАЛА Е НЕКАЧЕСТВЕН--*** И КРАДЦИ
16
0
 
1
 
! Отговори
anti преди 15 години
GADNO,4ERNO,SMRADLIVO,KRADLIVO,I....NEGRAMOTNO,TRI ABVA,DA SE UNI6TOJI,ABSOLUTNO E VREDNO,***,NE MOJA,DA SI SVAR6I DO KRAI,JAAALKO,NO,SIGURNO IMA NOV ***,NO,KOGA 6TE SE POIAVI...,EDIN GOSPD ZNAE,NO GO IMA V BADE6TATA ISTORIA,VSI4KO E PO PLAN,,GENIALEN,,NA SVETOVNITE,,LIDERI,,,KOITO SA EDNA 6EPA
15
0
 
1
 
! Отговори
ANARXIST преди 15 години
BULGARIQ E VEKOVNA DURJAVA I SAMO V RAMKITE NA NQKOLKO GODINI NA6TI POLITICI I `XA MAIKATA ... NAPRAVO NAGRADA TRQ IM DADAT BOMBA V PO6TATA
14
0
 
1
 
! Отговори
otnosno 10 преди 15 години
NE SE TARPI,AMA,NIE NIIII6TOOO,NI6TOOO,NE PRAVIM,TAKIVA ,,HORA,,BEZ DOSTOINSTVO,NIAAAAMA ,AMA NIAAAMA NI...KKAAADDEEE PO ZELIA SVET
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не е тайна , че по бащина линия и Ахмед Доган принадлежи наполовина към *** от "миллета". По майчина линия е татарин т.е. няма нищо турско в произхода си!
12
0
 
1
 
! Отговори
ihaaa преди 15 години
kato vi vkara o6te ,,bratia ***,,draj se zemio,*** te gazi,kade ste ......balgareeee,na iz4ezvane,iasno
11
0
 
1
 
! Отговори
anti преди 15 години
V NA6ETO ROBSKO MISLENE,BEZRAZLI4IE,I...PROSTOTIAA,LEJTE,BALGARI,N A EDNA KALKA,PA,BELKIM,NEKOI,OTNOVO....,,NI OPRAVI,AAA,TAPACIII
10
0
 
1
 
! Отговори
Kirkata преди 15 години
to ve4e nesa tyrpi polojenieto v BULGARIQ