Мургина: Всичко е лъжа! Откъде се появи тази цифра 2 млрд. лв.

Всяко решение съм взимала сама, без политически натиск, каза ексшефката на НАП
9 мар 2009 07:13,
65
Мургина: Всичко е лъжа! Откъде се появи тази цифра 2 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

"Никога никой политик не е искал от мен нещо незаконно. За 12 години и аз не съм искала нещо незаконно от колегите ми. Всичко казано за мен са невероятни спекулации". Това заяви пред Нова телевизия ексшефката на НАП Мария Мургина, обвинена в източване на близо 2 млрд. лева ДДС от държавата.

"Не се чувстам жертва, никой не ми е налагал натиск. Няма решение, което да не съм взела аз", каза още тя.

Ако някъде е имало натиск, той е бил на местно ниво, за което Мургина твърди, че няма как да знае.

При такива случаи има ясна процедура за служителите и те трябва да се обърнат към МВР, прокуратурата, както и към мен, посочи тя.

"Не зная откъде се появи тази цифра за източени 2 милиарда от ДДС. Няма случай, който да не е проверен, а нарушителят – наказан.

НАП отделя огромен ресурс за разследване, над 1700 случая сме предали на прокуратурата със съмнения за източване", подчерта тя. И допълни, че в НАП правят 50 000 проверки годишно само по ДДС.

Не съм толетирала по никакъв начин фирмите на мъжа ми, те са попаднали в графа "средни данъкоплатци", но такъв е законът, каза още Мургина.

И досега не знам защо ми отнеха достъпа до класифицирана информация, но вярвам, че истината ще излезе наяве, каза още ексшефката на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.