ДПС поглъща НДСВ

Доган поканил царя да се явят с общи листи на евроизборите – като либерална коалиция
11 мар 2009 10:00,
121
ДПС поглъща НДСВ
Снимка: Булфото

ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил неотдавна Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски, съобщава вестник “24 часа”.

Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера.

Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство.

Срещата била на 24 февруари – преди дебатите по последния вот на недоверие.

Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.

Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”.

Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, казва пред изданието депутат, присъствал на вечеринката.

Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.

Двамата отново се видели насаме следващия уикенд извън София.

В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на четири очи Симеон и Доган.

“Има насърчителни сигнали от европейските либерали за такова обединение, но те никога не са си позволявали намеса в нашите работи, няма да го направят и сега”, обясни човек на Сокола.

Според него меракът на НДСВ за коалиция е по-голям.

“Ние проблеми с изборите нямаме, те имат”, обясни той. Но натърти, че засега се обсъжда само съюз за европейските избори, не и за националните.

Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.

“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
ГОШО преди 15 години
дАНО ДА СЕ ЯВВАТ ЗАЕДНО НА ИЗБОРИТЕ-УБИЕЦЪТ И КРРАДЕЦЪТ дОГАН И ПРЕЗРЯНИЯ "ЦАР".Ще получат -гласовете на стадото от ДПС+ 0 гласа.Това ще бъде много добър резултат за България.
39
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Всеки българин, който е републиканец е комунист! Промиха ви мозъците за 50 години и сега се кефят. Ама вие сте си виновни, че сте *** и не може да разберете в какъв капан сте попаднали. И най-лошотое, че като ви кажа истината, я отричате и то бурно, а не се замисляте върху фактите. Да, знам! Психично болни сте. :( Мъка.. Мъка...
38
0
 
0
 
! Отговори
Аргира преди 15 години
Абе, 36. Чии са имотите на Царя, та да му ги връщат? Ти не знаеш ли, че дядо му Фердинанд е взет от едно кабаре във Виена, гол и окаян, и доведен за Цар на България. Всичко му е дала държавата.Сега това е толкова долна издънка, че не ми се говори.
37
0
 
0
 
! Отговори
e преди 15 години
Предлагам чужденците от тройната коалиция да се разкарат от българския политически живот, колкото и сладко да им е ограбването ни. И тъй като те нямат това намерение- внимавайте като гласувате и нека не ви мързи!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Комунизъмът ви е промил мозъците. Вие не искате да има частна собственост, затова искате национализация. И когато имате имоти, не ги използвате, защото за вас/комуноидите/ и грях да се обработава частната собственост, но да крадете -о, да! Това може. Да чакате наготово и да крадете - това го можете!Пфу! Нещастници!
35
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 15 години
Не се нуждая от потвърждение!Аз го видях.Преди десетина дена . Бай Цачо беше толкова спокоен,че направо човек да му завиди! Което ме наведе на мисълта,че той си е опекъл работите и за следващият парламент.И ето-горната статия го доказва!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав е бил Левски все пак..Царят ще си замине, ще дойде султан. От цигано татарски произход. Къде остана чистата и свята република?
33
0
 
0
 
! Отговори
Aргира преди 15 години
Предлагам национализация на имотите на царя и да си върви там, откъдето е дошъл. Какво е донесла тази фамилия на България, та му върнаха? И е готов да прави глупост след глупост. Царят - вън!
32
0
 
0
 
! Отговори
сладур преди 15 години
Искам да попитам дебилният 30 какво образование има , какво работи и какво е семейното му положение?
31
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Те не са комплексари, а психично болни - фанатици. Израснали са при агресивни родители. За тези хора няма сиво, а само бяло и черно. Препоръчвам им да ходят на терапия, вместо да се занимават с политика. То политиката е за нормални и умни хора. :-D
30
0
 
0
 
! Отговори
азът преди 15 години
Някой си бил чул,някой бил видял!Аман от глупави слухове!И никъде не видях,че Царя е искал нещо такова,нали?Тогава защо лаете срещу него?Всеки може да предлага каквото си иска,но никъде не е казано какво е казал Царя!Само слухове от червени подлиги(без значение Костовисти,Бесепари и т.н.),всички сте за смяна на чиповете,комплексарчета!
29
0
 
0
 
! Отговори
merkator.blog.bg преди 15 години
И дпс и ндсв са отрочета на бсп или "бившите" комунисти или дс...все едно...това са скачени съдове! Този грозд от тумори е време да се изреже...колкото по-рано, толкова по-добре...на тези избори може би няма да загинат политически, но вече сами изкопаха гроба си и ги делят секунди (в исторически аспект) за паднат в него и България да продължи на пред!
28
0
 
0
 
! Отговори
МАЛКИЯТ ПРИНЦ преди 15 години
Разбрахте ли сега какво искаше Костов? Да махне тези ***, който и с дявола ще станат ортаци, за да са на власт.Къде са сега "достойните" дела на Качамакова, която размахваше тениски и крадеше съседски имоти? Какво направи Велчев? Поне Образователният министър не е капо -той си намери гадже, дано е зает там и не опропастява още образованието!Всики тия , дето точат лиги за новия парламент са реално неуспяли в чужбина. Родината се оказа последен пристан, защото иначе"пари няма да има на гювеч".Всичките ми познати, който гласуваха за НДСВ, са хора , който избягаха от БКП, но си останаха комунисти хитреци.Те само трепереха да няма СДС, но изобщо не се интересуваха , от това каква ще стане със България.АКО НЯКОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЦЕЛИЯ БАТАК, ТОВА СА ТЕЗИ ХОРА , КОЙТО ЧАКАХА НАГОТОВО ДА ИМ ДОЙДЕ СПАСИТЕЛ И ТО НЕ НА ДУШАТА ,А НА ПОРТФЕЙЛА.
27
0
 
0
 
! Отговори
истинския българин преди 15 години
Ралчевци, , свинарки... Всички тея *** са в друга партия, не в НДСВ. При нас няма мекерета като Костов, ББ или оня - бившия кидер на СДС-то, дето не си плащаше данъците. Срам!И, не ме бъркайте с г-н Арсов. Аз съм друг и това трябва вече да е известно на всеки, който посещава форумите.А това, че някой използва моя ник, за да си вдигне рейтинга или за да ме оклепа, е друга тема.Бог да пази България и Царя!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе пич сега е 2009 година.върни се от миналото в настоящето за да си създадеш бъдеще.
25
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
не се учудвайте, навремето илия павлов докара тук царя, сега доган наследи мултигруп и т. н....
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Турците настъпват по всички фронтове: BGHelp.net ... Политика и емиграция "написано от Antony: Преди всичко Османската империя не била турска държава. ...За да бъдем обективни, трябва да отбележим че Османската империя е била много благодатно място за "кариера"... Т.е. по ирония на съдбата, по време на османското владичество, българското население е било много по-добре защитено, от колкото по време на независимото Българско царство..." Каква мечта да се върне ОСМАНСКОТО ...
23
0
 
0
 
! Отговори
успяващ преди 15 години
Царя вярно даде рамо на изборите на ОНС /Доган и сие/, но беше символично. И друго, не бъркайте Луджев с другите мекерета. Това е един от малкото необлажили се политици. А можеше...
22
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега Арсов,това РУМНО съвсем те е зомбирало !Ако Костов е твоя кошмар -ходи на терапия !Не забравяй че твоите колеги от посолството ни в Мадрид и по-точно военното ни аташе Родионов беше топлата връзката между цар и КГБ ,за тези заслуги именно затова той/Родионов/стана зам.министър на Външните работи !Престани да гледаш "На всеки километър " повече от 5 пъти дневно !Виж докъде я докара !:))))))))))
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дъртака пак ще се вмъкне в новия парламент