Кандисаха!

ДСБ и СДС подписаха, явяват се заедно на изборите
13 мар 2009 11:27,
165
Кандисаха!
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Днес лидерите на двете сини партии ДСБ и СДС -  Иван Костов и Мартин Димитров, заедно с Найден Зеленогорски /шеф на предизборния щаб на СДС, и Петър Москов, шеф на предизборния щаб на ДСБ/ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и национален парламент и за обща политика между двете партии.

"От СДС подписахме с цената на компромис, но както знаем, съединението прави силата", заяви Мартин Димитров при подписване на документа.

"Това, което правим, е дългосрочно и има за цел постигане на демократично управление в България", каза още той.

"Слабостта на демократичната десница се видя, че е голямо зло за България", заяви Иван Костов и добави, че по този начин ще успеят да възстановят силният десен полюс за доброто на страната.

"Не правя никакъв компромис, за да стисна ръката на Мартин Димитров", каза още Костов.

Съпредседатели на коалицията ще бъдат Найден Зеленогорски - СДС и Петър Москов - ДСБ, а пред Централната избирателна комисия коалицията ще я представляват двамата лидери Костов и Димитров.

На въпрос кои ще са партньорите на това обединение, Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД, а Иван Костов добави, че желанието на ДСБ е в коалицията да влязат повече партии от десния спектър.

Бившият премиер добави, че който продължава да бъде против обединението, всъщност ще подкрепя управляващата Тройна коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
edin balgarin преди 15 години
Какво......Кандисаха ли? глупости....просто искат да оцелеят....нищо повече....едва ли са наивни да вярват в нещо повече.......та това са стари муцуни....които народа гледа вече 20 години....и файда никаква от тях.....мина им времето просто....други са сега на ход....
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С тоя мерак за депутатстване са толкова жалки...
142
0
 
0
 
! Отговори
bay ivan 0 преди 15 години
Az ste se yavya sam na izborite
141
0
 
0
 
! Отговори
Гендо преди 15 години
ти пък нищо не каза, кой да се справи с Бойко - та нали именно той е резервният вариант на комунистите да продължат да ви управялват и доят в случай че се провалят на изборите. Тази България май ражда само слепци.
140
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
БСП -НДСВ ДПС обещавам ви да ядете фамилията на генерал Куроедов/командващ флота на Русия до 2000г./ на изборите !!!
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А на царя ли да "верва " ?Костов успя да направи нещо за държавата - НАТО ,ЕС...Другите само си крадяха !
138
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 15 години
Мин. на тази коалиция е 5% от всички гласоподаватели ,т.е 8-9% реално.Таванът никой не може да каже къде е-15%,20%,25%..Имаите предвит, че през 2001г. когато Костов/ОДС/ загуби изборите ги загуби с резултат 18.25%.
137
0
 
0
 
! Отговори
lektor преди 15 години
Днес е черен ден за демокрацията.Чрез своите агенти се справиха със сините.Остава им Бойко , но дано не упеят.Лошото е че народа не вярва на Костов.
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ ЗНАЯ НО АЗ ЛИЧНО НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА СДС, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ С КОСТОВ ИЛИ БЕЗ НЕГО. ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ СЕ ВИЖДА СВЕТЛИНА В КРАЯ НА ТУНЕЛА ОТНИКЪДЕ. ТАКА ЧЕ В КРАЙНА СМЕТКА, ВЪПРЕКИ И С ИЗВЕСТНИ РЕЗЕРВИ, АКО ВСЕ ПАК РЕША ДА ГЛАСУВАМ, ТО ЩЕ Е ЗА "АТАКА" - ПО ПРИНЦИПА НА ИЗКЛЮЧВАНЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ И ПО ПРИНЦИПА НА НАЙ-МАЛКОТО ЗЛО. ТЪЖНО, НАИСТИНА.
135
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
2001г. , обществено доверие към кабинета Костов - 28 %.2005г. ,обществено доверие към кабинета Кобурготски -25 %.2009 г. ,3 месеца преди изборите ,общественото доверие към кабинета Станишев - 18 % .Данните са от НЦИОМ.
134
0
 
0
 
! Отговори
cia преди 15 години
Задачка за феновете на Костов: С колко гласа спечели изборите в началото на "успешното" си управление и колко гласуваха за него след тези "успехи"? Или пак ДС е виновна?
133
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
И двамата лидери немогат да изговарят правилно Р имат френсо изговаряне . И двамата са със силно комънистическо потекло едия е солист на службите издигнали го до вархът на кариерата а малкия е наследник на дядоси активен борец и виш функционер .И двамата имат хюх и са податливи на корупция и кражба . Според мен разликата е само във възраста и боята . за това само гласчето за АТАКА си давам .
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следващата година ще имаме нов бар....ак,със стари ку....ви!!!
131
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
В началото на 90-те години ,Волен Сидеров е зам.главен редактор на в-к "Демокрация"/тоест бил е от СДС/,през 2001 е неуспял кандидат за депутат от НДСВ !!!Сега е лидер на "АТАКА"...Нема лошо ,само дето кандидатира мутрата -наркоман Слави Бинев за кмет на София или нещо май лъжа ,а ?А педофила Кузов съвсем му съсипа имиджа...Обаче пък отдруга страна безработицата в семейството на Волен е 0 %!!!!Защото всички са на отговорни постове в партията !Или лъжа пак,а ?
130
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Чакам да се извиниш : Не пише ,че тези 600 човека са симпатизанти на СДС или ДСБ ! Пише че 200 са от София,а другите 400 са от големите градове на България,където живеят ПОВЕЧЕТО СИНИ СИМПАТИЗАНТИ Та 14 % одобряват ...Чети като хората ,а не като Владко Кузов законите ,че на изборите че ревете като Азис пред мъжка талетна !!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
САМО АТАКА преди 15 години
Защо лъжеш хората?Казано е съвсем ясно,че 14% от ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА СДС са за това обединение,а повече от 50% от същите привърженици са ПРОТИВ!СДС си сложиха таралеж в гащите с костов и ще си платят!Много им здраве!
128
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Забравих междудругото да спомена,че Доган ага не вирееше при Костов,нямаше го на картата...През 1999 г . кмета на Кърджали за пръв и единствен път не беше от ДПС ,а от СДС.
127
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега ,ставаш смешен ,това цифрово изражение в долари /на пенсиите и заплатите /си беше през 1997г. А за фалита банките - и това ли е мит ?Костов ли ги фалира ?А сега ще те светна и за приватизацията на "Кремиковци" ,на БГА "Балкан" и на "Нефтохим ".1."Нефтохим"- единственото нефтопреработвателно предприятие в света ,работещо на ЗАГУБА ! С многомилионни дългове към държавата натрупани до 1997 г.Познай от кого ?"Texaco" & "Shell" искаха да купят "Нефтохим" ,но рафинерията работи САМО И ЕДИНСТВЕНО С ВИСОКОСЕРЕН РУСКИ НЕФТ /така е проектирана и построена/!!!Затова бе продадено на руснаците.2."Кремиковци" и БГА "Балкан " -също с многомилионни дългове ,натрупани към държавата...А самолетите можеха само до Русия да летят ,в Европа не ги допускаха като много рискови.А по време на войната в Косово ,Костов не ДОПУСНА косовски бежанци на наша територия ,въпреки натиска от САЩ!Това Сидеров му го признава !Подготви страната за НАТО и ЕС !През 1999 г. получихме покана за присъединяване - това и Кобурга го признава/"Много високо вдигнахте летвата .."/Така че спри да се занимаваш с Костов - по негово време през периода 1999 -2001 г. по икономически показатели бяхме по-добре от Румъния !!!И това ли ще отречеш ?Гледай си Волен и си гласувай за него !
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще добавя, че бързо забравихте и пионерът на корупцията в България - прославутият Мистър 10%
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хайде стига с мита за пенсиите от 3 $, което продължи 4 дни, ама вие толкова често го повтаряте, че накрая май сами взехте да си вярвате. А кой разсипа селското стопанство, промишлеността (тежка и лека) на България, допусна разни гърци и евреи да нахлуят в Родината и да се гаврят с майките и сестрите ни. Кой питам, отворко. Кой проведе криворазбраната приватизция и позволи на комунистите да бетонират Черноморието ни. Отговори ако искаш ? Но народът ни, макар и заблуден частично не е напълно сляп и виновниците за националната ни катастрофа едва ли и "обединени" ще съберат повече от 4-5 %