Кандисаха!

ДСБ и СДС подписаха, явяват се заедно на изборите
13 мар 2009 11:27,
165
Кандисаха!
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Днес лидерите на двете сини партии ДСБ и СДС -  Иван Костов и Мартин Димитров, заедно с Найден Зеленогорски /шеф на предизборния щаб на СДС, и Петър Москов, шеф на предизборния щаб на ДСБ/ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и национален парламент и за обща политика между двете партии.

"От СДС подписахме с цената на компромис, но както знаем, съединението прави силата", заяви Мартин Димитров при подписване на документа.

"Това, което правим, е дългосрочно и има за цел постигане на демократично управление в България", каза още той.

"Слабостта на демократичната десница се видя, че е голямо зло за България", заяви Иван Костов и добави, че по този начин ще успеят да възстановят силният десен полюс за доброто на страната.

"Не правя никакъв компромис, за да стисна ръката на Мартин Димитров", каза още Костов.

Съпредседатели на коалицията ще бъдат Найден Зеленогорски - СДС и Петър Москов - ДСБ, а пред Централната избирателна комисия коалицията ще я представляват двамата лидери Костов и Димитров.

На въпрос кои ще са партньорите на това обединение, Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД, а Иван Костов добави, че желанието на ДСБ е в коалицията да влязат повече партии от десния спектър.

Бившият премиер добави, че който продължава да бъде против обединението, всъщност ще подкрепя управляващата Тройна коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Колега ,дай ако обичаш факти !Как ,кога и къде опоскаха държавата сините ....Или забрави ,когато банките фалираха и опоскаха спестяванията на всичкия електорат /без значение на етнос,пол ,възраст и политическа принадлезност !/...Или забрави пенсиите от 3 $ и заплатите от 10 $ ?Тези "страхотни " постижения на икономиката Костов и сие ли постигнаха ?А защо ми се струва ,че в докладите на ОЛАФ и ЕК /за измами и злоупотреби /фигурират само хора ,съвсем близки до сегашните управляващи ?Защо Иван Йорданов Костов не присъства в този списък ?
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За да не изпуснат кокала и с дявола ще направят съюз !
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сините крадци ще сънуват повторно управление на България. За 4-5 години те нанесоха такива щети на родното ни производство и икономика, за възстановяването на които ще са ни нужни поне 200 години. То вярно че и комунистите са си с крадлив ген, но те поне са се ошлайфали и лапат по-умерено, да остане някоя троха и за електората, докато тия СИНИ ЛЕШОЯДИ така опоскаха България, че и пра-правнуците ни ще го разберат и ще ги споменават, но не с най-добри думи
121
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Според експресно изследване на МБМД в София и големите градове 14% от анкетираните са за обденинението ДСБ+СДС ...Нарочно може би е написано съвсем в края на статията .А това значи че това обединение ще се радва много повече от 14 % до изборите !Желая им успех !
120
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Вижте ги само на снимката!-същински младоженци!Липсва само къмът б.б.ГОРЧИВО!!!
119
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Лятото ще посинее !!!За ужас на червените кхмери !Костов е доказан държавник и политик !Другите просто не са му на нивото !За съжаление !!!Но за сметка на това младите политици има какво да научат !
118
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Прекланям се пред точните ти оценки и верни изводи.За съжаление осмислянето на тези неща е свързано със знание и мисъл,но тези неща липсват в голяма част от населението/"материала"/.Затов и реакциите по форумите са първосигнални ,изработени и натрапени от червените медии и се обявяват за обществено мнение.
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИСКА ИМ СЕ ПАК НА СИНИТЕ КРАДЦИ ДА ЛАПАТ, АМА НЯМА - ЛАПАЧКАТА МИНА - ИМАХА НЯКОЛКО ГОДИНИ, ТАКА ЧЕ КОЯ ЯЛ-ЯЛ, КОЙ ПИЛ-ПИЛ И Т.Н. - ВРЕМЕТО НЕ СЕ ВРЪЩА, ДРАГИ, А ПЪК ВАШЕТО ВЕЧЕ МИНА
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
EI LIZLIOVCI NEMA DA USPEETE PAK DA KRADETE IMA PO SILNA KOALICIJA OT VAS!!!
115
0
 
0
 
! Отговори
R.I.P. (681-1944) преди 15 години
За дясна и европейска България! Да размажем на изборите електората, отговарящ на следните условия: 1. Възраст - над 60, 2. Населено място: село/малък град, 3. Образователен ценз: основно образование.
114
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Историята ще покаже кой крив, кой прав. Но и отсега се знаят безспорните факти. Иван Костов измъкна страната от блатото, в което я натикаха комунистите. Следващите две правителства, излъгаха и грабиха народа по най-безогледен начин, посегнаха и на европейските пари. Това са фактите уважаеми. Няма човек, който да прави добро и да не греши. Така е писал Соломон преди 3000 г. А Костов направи много за страната си, както и грешки. Посочете ми един, който да се мери с него по този показател. Няма. Ко ви пречи тогава? Крал бил. Вие не крадете ли, плащате ли си всички данъци, осигуровки, никога ли не сте завъртяли тънка далаверка, не сте укрили някакъв доход? Смешни сте. От позицията на какви го съдите? Избиратели? Какво ви вади очите? Много бързо забравяте някои неща, ама 2001 се юрнахте да гласувате за един измислен цар , нали? Щото Костов крив, крадец, *** бил. Как не ви е срам. Един държавник имаме, дето се нагърби с такава разбита конюнктура през 1997 и само за 4 г. извади страната от тази криза и преговори за членство в ЕС почна и в НАТО ни вкара. За един мандат, осмисляте ли го? Ама някои чакат чудеса да станат. И повярваха в чудотвореца-царя. И лъжливите му думи и наглото му присвояване на имоти и ..... не ми се говори. А за крадливито правителство на Станишев, какво да кажем? Ама идете, идете след три месеца и гласувайте, за новия чудотворец ББ, за лъжливия цар, за червените крадци, пак това ще направите, нали. И що? Щото мразим Костов, секи друг, ама и Костов. Нали? Утре ако го блъсне кола и умре, ще въздъхнете ли с облекчение бе нещастници долни? Щото само за това ви бива, да мразите и да злобеете. Пфу, срам ме е. Какво сте направили вие за тази страна, какво сте дали и какво ви е струвало? Само празни думи по разни форуми, злоба и омраза, обидни квалификации и пошлост. Забравихте как по магазините нямаше нищо 1997-98 г. и как с един торба пари с много нули се ходеше на пазар. Нали забравихте. Сега са ви големи устите, щото Костов ви постла на меко. Неблагодарници, кого обичате вие бе, кой е човека дето бихте издигнали, дето въплъщава мечтите ви, долните ви мераци и дребните ви чалгаджйиски душички, да му се поклоня и аз на тоя титан, дето ще ни "оправи"?Де е питам и аз вашият титан ???
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извинявайте, ама кой е тоя Петър Бояджиев и защо ни занивате с него
112
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 15 години
Петър Бояджиев продължава своя разказ пред любимия вестник на народа. Сега той се връща към големите януарски протести от 1997-а година, по време на които е най-близкият съветник на председателя на Народното събрание Благовест Сендов. Вижте задкулисните игри, за които хората тогава и не подозират... ........................... - Г-н Бояджиев, защо се стигна до нападението над парламента през януари 1997 година? - Дълго време България имаше двама министър-председатели Виденов и Луканов. След конфликта с Газпром Луканов взе курс на отстраняване на Виденов от властта. Желев вече беше прочетен вестник и Луканов се ориентира към преговори с Костов. Още от самото начало винаги съм имал хора по високите етажи на СДС и още при първите им контакти получих информация за това. В много конкретни ситуации Елена Костова или Слава, жената на Красимир Стойчев, посредничеха технически за контактите на Луканов и Костов. Първи лейтенант на Луканов при тези разговори беше Николай Добрев. Това се знаеше от кръг от 40-50 човека. Когато Луканов го убиха, преговорите продължи Добрев... В центъра на разговорите беше приватизацията... Те казваха на Костов: Ние ще ти дадем властта, но ти ще ни дадеш достъп до приватизацията... - Виденов знаеше ли за тези разговори? - Виденов знаеше, че Луканов преговаря с Костов и готви да дойде на власт кабинет на СДС... Една част от министрите на Виденов изобщо не го зачитаха като премиер и се отчитаха на Луканов Пирински, Николай Добрев... Отиваха на заседание на Министерски съвет, колкото да събират информация и после търчаха да обсъждат с Луканов... Виденов направи всичко възможно за номинирането на Николай Добрев за премиер, защото искаше кашата, която е надробил с преговорите си с Костов, да си я сърба сам... - По време на януарските протести от 1997-а вие сте най-довереният съветник на председателя на парламента Благовест Сендов. Как прекарахте този тежък ден? - Да, Сендов е мой професор от Математическия факултет и близък приятел, както вече съм казвал... Имах добри връзки в щаба на Евгений Бакърджиев... От тях знаех, че бяха организирали обсадата на парламента много добре, с много средства и че бяха ангажирали няколко мутренски групи да бъдат авангард... Отидох в ранния следобед в парламента и питам Благовест /Сендов - б. а/: Как е? Ще си ходиш ли? А той ми казва: Ще поостана малко... Ламбов /главен секретар на МВР - б.а/ и Николай Добрев /министър на вътрешните работи -б. а/ бяха тук, казаха, че щяло да има протести, сложиха заграждения... По-добре е да съм тук... А аз го питам: Благо, ти наясно ли си какво предстои? Отговаря ми: Разбира се, хората бяха тук, дори ми оставиха плана за организацията на охраната... Казвам му:Дай да го видя! Започнах да се смея: Благо, да не се наложи да се качваш на покрива! Той ми се опъна: Защо бе, ти все си подозрителен! Аз: Слушай, газиш във вода, за която не ти ясно колко е дълбока... Май са те хванали за канарче и не знам как ще завърши всичко... Т
111
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
Поздравления! Браво на ДСБ и СДС! Заедно сте много по-силни!Най-сетне го разбрахте! Отново лош ден,КОШМАРЕН ДЕН за ПОЛИТИЧЕСКАТА ЧАЛГА в България! А истинските проевропейци Българи демократи вече имат своя СЪЮЗ! УСПЕХ!
110
0
 
0
 
! Отговори
дъртото ченге преди 15 години
Коалиция между чаушан и щука!:)))
109
0
 
0
 
! Отговори
vesko преди 15 години
И аз това се питам, но отговор не съм намерил...
108
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
За Македония не знам, но Румънците наистина са ВЕЧЕ доста по-напред от нас. Ако си спомняш по времето на Костов се борехме да ни разглеждат поотделно за членство в ЕС, защото бяхме по напред. И ето къде сме сега след 2 мандата некадърно управление.Защо ви е толкова трудно да признаете очевидните успехи, които постигна Костов?
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и аз мисля че това голобрадо момченце се взима прекалено насериозно, то преди него пък имаше едно друго, замесено с далавери с кафе там, така че не зная. Но това което зная, че въпросното голишарче е много-много, ама безкрайно много далеч от качествата на Иван Костов
106
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Ей голямо плюене пада :) Явно платените форумисти са ги пришпорили от Партията. От номер 90 нагоре се надпреварват да плюят, естествено без факти просто е така по принцип. Квото и да си говорим БСП е партията, която се коалира с ДПС, а атака са нещастници, които искат да яхнат народното недоволство и после да се коалират с БСП. Всеки с поне малко акъл в главата може да го види.
105
0
 
0
 
! Отговори
tnt преди 15 години
Тоя М.Димитров ми прилича на начинаещ покерджия,дето се мисли за голям играч!Такова впечатление имам!