Плугчиева: Контролът върху еврофондовете се затяга

Вицепремиерката вярва, че досегашните грешки няма да се пренесат като грешки и на оперативните програми
13 мар 2009 16:00,
9
Плугчиева: Контролът върху еврофондовете се затяга
Снимка: БГНЕС

"Контролът върху еврофондовете става все по-строг и ако бъдат установени опити за измама, държавата ще бъде санкционирана с връщане на парите в Брюксел", каза вицепремиерът Меглена Плугчиева.

Според нея едно от най-важните неща е досегашните грешки и проблеми при усвояването на средствата от Европейския съюз да не се пренесат като грешки в работата по оперативните програми.

"Очаква се ние да дадем съответните доказателства за работещ одитен орган, за да има гаранции, че е налице съответната институция, която контролира фондовете, информационната система, която трябва да покрива всички оперативни програми, трябва да работи.

Очаква се законът за конфликт на интереси да влезе в действие", каза още Плугчиева.


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
а какво затягане, за какъв контрол ми говорите! Милионите открадната пари от еврофондовете досега да не би да ги разкрихте? Или санкционирахте? Хората, виновни за това положение, сега са на висши постове в БСП! Как не ви е срам сега да замазвате очите на хората говорейки абсолютни глупости? Не ви ли е срам поне малко???
7
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 13 години
Демек леко се затруднявате да крадете ли кво.. тва нещо не трябваше да го споделяте с нас госпожо Плугчиева. Смешна ставате..
6
0
 
0
 
! Отговори
valsodar.blog.bg преди 13 години
Много правилно ! Предстоят избори и не може вече, кой да е да си точи от тях !Че то така, току виж БСП-то взело че ги изгубило ?Сакън ! Сега, като я няма Мургина да ви захранва с далверите покрай НАП, ако вземе и друг да пипа от еврофондовете, с какво ще си финансирате изборите ? Няма да се излагате с разни ипотеки като ГЕРБ, я ! Та нали сте партия столетница, сто години стигат за усвояването на всички номера за спечелването на едни законни и демократични избори, нали ? А той евросъюза няма къде да бяга, избори или не, ония шматки имат пари бол и ако ние не ги окрадем, то кой тогава ? Гърците дето не могат да си озаптят фермерите ли ?Я виж нашите, какви са спокойни.Скоро ще са и мъртви от глад, с тия темпове с които ги финансирате. Ама се надявам да ги държите живи поне до изборите в едно с пенсионерите, че то инак съвсем ще ви измре електората ! :)
5
0
 
0
 
! Отговори
ML400CDI преди 13 години
Тая е препила с Боза и не знае какво говори, та даже се е посрала вижте и жалната физиономия, нямали някой да и подаде ЕМЕКА да обрише трътковината...
4
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Сега тези от обръчите, както и роднините на депутати и министри, които са регистрирали фирмички специално за да точат Европари,живи да ги ожалиш с този стриктен контрол!!!Като се юрнат обикновенните Българи и дребни бизнесмени да носят проекти, тези няма да могат изобщо да се уредят!
3
0
 
0
 
! Отговори
Монк преди 13 години
На това му се вика "след дъжд качулка"! Те ни спяха парите по 90% от проектите. Кел файда вече.. Крадливи комунисти!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
гьоре кауня преди 13 години
*** много ми е кеф да та гледам!Едно такова убедително ми става ще знаеш,ама дали и в европата е така,а!?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
ПРИКАЗКИ ЗА НАИВНИЦИ - ТОВА ИСКАТ ДА ЧУЯТ ОТ ЕВРОПА, НАЛИ ДРУГАРКО ПЛУГЧИЕВА - ПЪК ИСТИНАТА КАКВА Е, НИЕ ВЪТРЕ ДОБРЕ СИ Я ЗНАЕМ

Спонсорирани публикации