Станишев готов за дебат, но не на улицата

Премиерът изненадан от поведението на столичния кмет, който снощи отиде да го търси в Министерския съвет
23 мар 2009 13:01,
56
Станишев готов за дебат, но не на улицата
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Сергей Станишев изрази учудването си от снощното поведение на столичния кмет Бойко Борисов, който в 20.00 часа отиде да го търси за диспут пред сградата на Министерски съвет.

"Да ви призная, и аз съм изненадан от поведението на столичния кмет. Не е тайна, че в продължение на месеци отправям към него покана за публични дебати по основните въпроси, които безпокоят българските граждани. Неформалният лидер на партията ГЕРБ има претенции за алтернатива", каза Станишев и добави:

"Днес всеки се вълнува как световната икономическа криза ще засегне България, как ще бъдат защитени работните места, доходите, финансовата стабилност на държавата. Неколкократно съм отправял такава готовност за дебати".

"Политиците са за това да спорят по един цивилизован, аргументиран начин. Хората трябва да знаят какви идеи, какво съдържание стои зад различните претенции и думи", подчерта Станишев.

"Бях изненадан от това поведение, защото поканих кмета на София за вторник вечерта, доколкото знам в 8,30 е предаването "Референдум" и не знам защо точно в почивния ден е избрал да дойде в сградата на МС.

Искрено се радвам, че той като че ли заявява готовност за дебати, което е важно. И аз съм готов да се явим където и да е – има нужда от такива дебати.

Готов съм да разискваме политически, управленски въпроси навсякъде, само не на улицата, защото не мисля, че на улицата е сериозно да водим такива дебати", допълни Станишев.

На въпрос дали е удачно толкова рано да се започва предизборна кампания, премиерът каза, че от година всички действия на опозицията са с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Nikolai Kokinov преди 15 години
Аз съм безпристрастен по отношение на политическите партий.Но искам да ви кажа,че най-голямата КАТАСТРОВА за България е ако Борисов и Костов дойдат на власт.Б.Б е един медиен герой видяхме го какво направи с *** ,дупките,задръстванията и кучетата а се водим европейсла столица.А името Иван Костов звучи като правописна грешка.
34
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,Преди да се храним - си мием ръцете, преди да уважим някоя булка - се къпем, (само за мюсулманите) - преди молитва се миете за да не обидите бога, нали...Та така и със Премиера на Ахмед Доганов - ПРЕДИ ДА СЕ ОБСЪЖДА БЪДЕЩЕТО, СЕ ОТЧИТА СВЪРШЕНОТО ДО СЕГА... Това го пише във всички учебници по теория и практика на управлението...Ето Ви 9 въпроса за досегашното управление и едва след 9-те отговора, може да си говорим за бъдещето... И ЗА УПРАВЛЕНСКИТЕ ПРОГРАМИ НА ГЕРБ И БСП, за следващите 4 год.:Станишев, ОТГОВОРИ!:1. За спрените заради огромна корупция Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Защо излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигуриш политически икиномически и социално, Нацията и Националния капитал...3. Защо след престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, от Е.С. спряха търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието, с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда, в условията на СВЕТОВНА ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА...!!!4. Защо умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО не предприе изпреварващи действия... И УМНОЖИ РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани, а в крайна сметка и върху Е.С.!!! 5. Защо злоумишленото... не предприе мерки за модернизиране на съдебната система и сега като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Защо само чрез данъчната система от ДДС, ВСЯКА ГОДИНА крадат НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1-2 000 000 000 лева от всички ни...7. Защо чрез Митници..., акцизи..., контрабанда..., отново и отново милиарди не влизат в Българския и Евробюджета...8. Защо съществуват лихварски къщи..., кой знае защо наричани "Банки"..., с баснословно високи лихви, убиващи българския кредитополучател...9. Защо изчезна Валутния резерв..., вложен в Американски ценни книжа - останали сега без стойност и КЪДЕ ПОДАРИ - по най-безсрамен начин, огромния бюджетен излишък ...В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА САМОУБИЙСТВО НА ПРЕМИЕРА ИМ..., А ПРИ НАС ТИ СЕ ХВАЛИШ, като казваш правим го - "ЗАЩОТО СМЕ... "СОЦИАЛИСТИ"..."ПРИЯТЕЛИ, ВСЕКИ АНАЛИЗ ЗАВЪРШВА С ИЗВОДИ...:1. Избора на тези беше ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!2. ОПОЗИЦИЯТА В ПАРЛАМЕНТА, за съжаление е част от статуквото, наречено - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ...!!!3. Трябва да ни управляват ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни!4. САМИЯТ ПРЕМИЕР И ЦЯЛОТО БСП искат..."да вземат един time out...", поне вече сами си го признават... ДА ИМ ГО ДАДЕМ!!!Като проявим прагматизъм и здрав разум..., ГЛАСУВАЙКИ МАСОВО...
33
0
 
0
 
! Отговори
Ристаки преди 15 години
Преди 4 месеца хамстера серГей твърдеше, с обичайната си нелепа и престорена увереност, че в България криза НЯМА да има и не е нужно да се вземат специални мерки за нейното предотвратяване.
32
0
 
0
 
! Отговори
Да-да преди 15 години
Не че съм фен на Станишев, но си мисля, че този тарикат Бабаит едва ли ще разбере от тънкия хумористичн-подигравателен намек. На него всичко трябва да му се сервира в груб вид, дебелашката, че както е запретнал ръкави, директно да консумира информацията, да не си напъва акълЯ, дето и без друго му липсва. Може ли да е толкоз *** този Б.Б. Пффф....
31
0
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
Абе друго си е цирка на нефНормалния лидер!!Онова преди време цирк ли беше!! Нищо, нюню, малко циркче!!А това си е ЦИРК, като цирковете. Ще се помни и ще пребъде във вековете....
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как никой не разбра ,че Боико и Сергей са едно цяло-заблуждават народа със сериала си .Имат си договорка .още 4 години циганизациа и турцизациа за ***
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не би да го е срам да се принизи до нивото на тези, които са го избрали, че не иска да излиза на улицата.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вие от БСП друга дума освен "цирк" знаете ли??? Циркаджия е вашият СерГЕЙ.
27
0
 
0
 
! Отговори
Fars преди 15 години
Божеее, Боже!! Тия *** ли, къдете се изказват по-надолу са симпатизантите на Борисов. Божее, Боже, ела да си прибереш вересиите!!Но то Господ е събирач - Какъвто водача, такива и симпатизантите, от един МАТРИЯЛ са направени....
26
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
нЕ НЕСЪМ ЧУЛ НИЩО ПОВЪПРОСА ЗА ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ ОТ ЕЧРВЕНИТЕ ВЕЛМОЖИ, НО НЕ СЪМ ЧУЛ И МНЕНИЕТО НА ГЕРБ!ДНЕС РЕАЛНО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ СЕ ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД СПРЯМО ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА СТРАНАТА!ЧИСТАЧКА С 1000ЛВ ЗАПЛАТАПОЛИЦАЙ РЕДОВИ С 685ЛВ ЗАПЛАТА БЕЗ НАДБАВКИТЕ!ЕДИН ДОКТОР С 585ЛВЕДИН ПРОФЕСОР И ЕДИН АКАДЕМИК С 650-700ЛВ!пИТАМ КОЙ НИ ВОДИ КЪМ ЕВРОПА СТРИНА ПЕНА ЧИСТАЧКАТА ИЛИ СТРАЖАРЧЕТО ПЕЦИ?нЕ ЧЕ ТЕЗИ ПРОФЕСИИ НЕ СА ЗА УВАЖЕНИЕ НО НА ЗАПАД ИМА ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИЯ, А У НАС НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Я ВЪВЕДЕ!ЗАЩО ЛИ?
25
0
 
0
 
! Отговори
Fars преди 15 години
Абе друго си е цирка на нефНормалния лидер!!Онова преди време цирк ли беше!! Нищо, нюню, малко циркче!!А това си е ЦИРК, като цирковете. Ще се помни и ще пребъде във вековете....
24
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Премиер - Ага,Представите ти за Социална политика са почти на нивото на питекантропус..., за съжаление...Та за социалната политика... и по-точно за абсолютния и минимум, който отделя "белите" от "черните" държави...Вие, управляващите ни комунисти пишете ли в програмата си, че ще спазвате и как точно ще го направите..., изискванията от хартата за правата на човека - Член 25: ... Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " НЯКОЙ НЕЩО ДА Е ЧУЛ ПО ВЪПРОСА ОТ КОЙТО И ДА Е ЧЕРВЕН ПОЛИТИК...??? Защото днес:- "Жизненият минимум" е 185лв.- "Социалния минимум" е 475лв.- "Издръжката на едно дете" е 290лв.Някой да е чул декларация от БСП (или от ГЕРБ), че ще направят:1. Минималната пенсия за труд - 475лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 765лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...ЗАЩОТО, Ако отговора е НЕ!!! То от БСП смятате и занапред, ако сте на власт, да продължите днешната АХМЕД ДОГАНОВА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ТОГАВА НАИСТИНА - ТЕЖКО НИ...!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Яж ми Мура червен мишок!
22
0
 
0
 
! Отговори
YHM преди 15 години
ne6to smisleno da kaje?
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много умен и съдържателен коментар , няма що ? Почти достигна интелекта на кумира си .Абе отворко , как мислиш , ако ББ го бяха поканили на дебат на улицата , щеше ли да отиде , или на втората минута щеше да цъфне по "серГЕЙСКАТА държавна телевизия" и с ревлив глас да изхленчи пред цял един народ , че той дебати на улицата не прави . . .
20
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,Когато комунист предлага нещо, то "нещото" и изгодно лично на него или на "световния комунизъм"..., НО НЕ И НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!Какво ни трябва за ОБЕКТИВНИ ИЗБОРИ И ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ - СЪС СИГУРНОСТ ПРАЗНИТЕ ДИСПУТИ СА НАЙ-БЕЗПОЛЕЗНОТО НЕЩО...Дори избирателната система няма значение, важен е ЕФЕКТИВНИЯ МЕХАНИЗАМ ЗА ПРЕДСРОЧНО ОТЗОВАВАНЕ НА ПРОВАЛИЛИТЕ СЕ ИЗБРАННИЦИ..., КАТО ДНЕШНИТЕ, НАПРИМЕР...И ВСЕ ПАК КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ...1. При подаване на документите в ЦИК, Партийте и коалицийте, да депозират и УПРАВЛЕНСКАТА СИ ПРОГРАМА, която да публикуват на държавна сметка в поне два национални вестника. Така ще знаем за какво гласуваме!!!2. В България има 27 области и толкова трябва да са избирателните райони!... ЗАЩОТА ЦЯЛА ОБЛАСТ, за разлика от избирателна комисия, ТРУДНО СЕ КУПУВА!!!3. НАЙ-ВАЖНОТО - към Чл.63 е необходима Нова ал.(2) ..." В СЪСТАВА НА ИЗРАНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ВЛИЗАТ САМО ТОЛКОВА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ, ОТ ПЪЛНИЯТ МУ СЪСТАВ, КОЛКОТО ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ."4. Заради ЕДИНСТВОТО НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, в изборите да участват само тези български граждани, които си плащат ПОДОХОДНИТЕ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ!! В ЕС, това е изискването за "оседналост" и трябваше да се приложи спрямо парламентарните избори... Следователно изборните списъци, трябва да се подават от НАП, от перото "Подоходни данъци", допълнени от Списъците за регистрираните безработни и списъка на пенсионерите.(учащите могат да гласуват с ученически или студентски карти...) ПОЗНАЙТЕ КОЙ НЕ ИСКА ТОВА...5. РЕФЕРЕНДУМИТЕ ЗА ОТЗОВАВАНЕ НА ДЕПУТАТ, трябва да могат да се предизвикват с брой подписи, равен и по-голям на 10% от гласувалите в съответната ИЗБИРАТЕЛНА ЕДИНИЦА(не от общия брой гласоподаватели)!!! За да стане това, обаче, Конституцията трябва да се допълни с нова т. 5 къмЧл. 72. (1) Пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при: Нова : т.5. ОТЗОВАВАНЕ С РЕФЕРЕНДУМ.Когато това се приеме,ВЕДНАГА ЩЕ ГОНИМ ОТ ПАРЛАМЕНТА ВСЯКА ПРОВАЛИЛА СЕ, ИЛИ ПРОСТО БЕЗОТГОВОРНА ПАРТИЯ ИЛИ ДЕПУТАТ ...Да ги видим тогава - ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ЛИ НА ГЬОСУРАТИ..., като днешните властимащи. Не казвам управляващи защото са безкрайно далече от това определение...Ало БСП (както и ГЕРБ), чакаме да видим по-горното в управленската ви програма...
19
0
 
0
 
! Отговори
излъган гражданин преди 15 години
каза Станишев и добави:"Днес всеки се вълнува как световната икономическа криза ще засегне България, как ще бъдат защитени работните места, доходите, финансовата стабилност на държавата. Неколкократно съм отправял такава готовност за дебатиЕеее,другарю Станишев нали ни каза,че нас кризата няма да ни засегне!Как Бойко да приеме поканата ти за дебати като ти самия си противоречиш!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Още 2-3 месеца и повече няма да му гледам противната физиономийка на този клоун
17
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Бойко Борисов премиер, Волен Сидеров министър на вътрешните работи..........
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уж го вика на дебат, а се крие като михош. Подавай си оставката на часа бе некадърен СерГЕЙ.