Рекламната кампания на БСП им изяла главите

ГЕРБ убедително пред БСП за евровота, сочи проучване
10 май 2009 16:05,
98
Рекламната кампания на БСП им изяла главите
Снимка: БГНЕС

"Рекламната кампания на БСП реално води до намаляване на подкрепата за тях", каза Мирослава Радева, директор на Института за маркетинг и социални изследвания МБМД.

Радева съобщи данните от последното представително изследване на електоралните нагласи, свързани с евроизборите.

Запитани за кого ще гласуват, ако евроизборите бяха днес, 29,9% от анкетираните лица отговарят, че ще подкрепят ГЕРБ, които запазват стабилност.

Броят на хората, които биха гласували за БСП обаче е спаднал спрямо април от 17,3 на 15,4%.

Следват ДПС – 8.7%, АТАКА – 6,2, СДС и ДСБ – 3,4%, РЗС – 3,8% и НДСВ с 0,7%.

Според Радева на изборите за евровота ще участват не повече от 45 -48% от гласоподавателите, докато в парламентарните ще се включат 60 на 100.

Тя коментира, че има преразпределение на сините гласове и от решаващо значение e как ще се организират „Синята коалиция” и РЗС.

"Който вкара евродепутат, той ще прескочи и в следващия парламент”, изтъкна Радева.

По думите й в момента се наблюдава известна консолидация на привържениците на ГЕРБ. Състоянието на ДПС остава стабилно.

Запитани дали смятат за важни евроизборите, като много важни са ги определили 24%, по-скоро важни – 42%, по-скоро не са важни за 15%, въобще не са - 12, 8%.

На въпроса кои според вас са основните задължения на евродепутатите 59% от хората смятат, че те трябва да защитават интересите на България.

32% от респондентите определят като лидер, който ще гарантира, че евродепутатите му са почтени и ще се борят срещу политическата мафия в България Бойко Борисов.12% са смятат за такъв Сергей Станишев, а Волен Сидеров и Яне Янев имат по 7%, 6% има Ахмед Доган, а 3% Иван Костов.

73% от гражданите искат евродепутатите да се борят срещу корупцията в България.

Общо 58% от всички анкетирани са категорични, че ще гласуват на еврозиборите, а 14% се колебаят.

Запитани за кого биха гласували, класацията е следната: ГЕРБ имат 20,9% за евроизборите, а за парламентарните 26,2 %, БСП имат съответно по 9,3% и 11, 6%, ДПС 7,9% и 8,5%, АТАКА – 4,7% и 5,6%, РЗС 2,0% и 3.5%, Синята коалиция 2,6% и 3,0% и НДСВ - 0,8% и 1,2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
vremee.org преди 14 години
Мира Радева(Янова) разправяше как Софиянски имал най-големият рейтинг преди време. Хаха."Време е" е готин сайт.
48
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 14 години
БКП/БСП отдавна е навлязла в предизборна кампания.Тази огранизация на маргинали и криминални престъпници облива общественото съзнание от няколко години.БНТ неспирно лансира дебилни комунисти в бутафорни продукции ,като ги пробутва на обществото под формата на някаква "алтернатива" няма празник или дата на която разни комунисти не се появяват и не я опоручават!БКП продължават да манипулира обществото чрез свои отрочета ,разни комитети и неправителствени организации.Индивиди членове на престъпната шайка се появат пред обществото и го манипулират.Те крият истината и подменят темите и обществените нагласи сред обществото.Манипулират протести и прочие.Червените маргинали са нагли и лъжат в клиповете си ,не стига че и лицата им са грозни и отвратителни но и думите им са пропити с лъжи и манипулации.Реално БКП/БСП е ограбила за пореден път страната и бюджета с десетки миларди евро ,за ограбените европейски средства не е нужно и да се споменава.Червените *** са нагли и лъжат грозните им лица обикалят национален и кабелен ефир и лият бълвоча си.Правят така,че иска или не обществото трябва да им е длъжно за нещо ,да им търпи кражбите и зверствата.Комунистическият батак в който е затънала тази страна е огромен!Комунистите са с катастрофирали мозъци а тези в бг са безмозъчни!Бг е на дъното и преди и сега ,истината вече излиза на яве и хората виждат!Колкото до шайката "млади" комунистчета обладала ефир и прочие медии и манипулираща и опурочаваща всичко най добре да си скрият дебилните нагли грозновати физиономии да си знаят ,че са в дълг на обществото и то ще им потърси сметка!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Как залъгва лунната светлина! Помислих си: вишневи цветове! А то поле с памук!"
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Нека не оставяме хората, жиживеещи от нашия труд, да ни натрапват правителство. Нека работещите да използват шанса, че имат думата. Да гласуваме масово.
45
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
мира янова пак сънува мокри сънища :))))най готино е, че последни те 4 (четири) избора нейната слагаческа псевдосоциологическа агенция няма и веднъж да е познала в рамките на 5% резултата от изборите, ама винаги се е мазнела на *** и услужливи псевдожурналисти я цитират непрекъснато....какво казваш, мирче? че герб ще има ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ депутати от бсп ли?ай на бас, че няма да е така....гати и лекето....
44
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 14 години
Не разбрах-пенсионерите и те ли да гласуват?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още древните тайни общества във Вавилон разбрали, че хората не могат да бъдат контролирани с физическа сила. Тълпата е прекалено голяма за това. Те стигнали до извода, че контролът трябва да бъде налаган чрез мисълта, така че самите хора да желаят това, което е угодно на Елита. По този начин една шепа хора контролира масата, защото не става с танкове по улиците и войници по вратите. Хората са прекалено много. Трябва да го направиш чрез съзнанието. Или чрез страх, или чрез внушение да се мисли по начина, по който ти искаш. Защото най-добрите роби са тези, които не осъзнават, че са роби. Удивителна е степента, до която сме се отказали от нашата сила, нашата духовна сила.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ГЛАСУВАЙТЕ! ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА ДОКАРА ПОНЕ 10 ДУШИ ДА ГЛАСУВАТ. СТИГА ***, ТУРЦИ И ПЕНСИОНЕРИ ДА ПОДРЕЖДАТ ПАРЛАМЕНТА!
41
0
 
0
 
! Отговори
v.b преди 14 години
хубаво разсъждавате,но като дойде време моля ви гласувайте!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
който не е терорист луд ли е в бг
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Разбира се, че не само за да останат на власт крадците, а и да продължат да ни погубват, е мнооооого важно да сме ПРОСТИ! И някои го доказват с "анализаторските" си "заложби" тук! Никой от вас не се сеща защо сегашните харчат като побъркани за щяло и нещялом нали?! Никой от вас не мисли какво ще прави следващият, който ще дойде на власт! Защото ПАРИ НЯМА! Защото НЯМА да има пари нито за заплати, нито за пенсии! ЗА НИЩО! Тях ги няма! В ранната есен може би ще осъмнем без нито една стотинка в продънените си джобове! Дори и да се осъзнаете, полза няма да има! Защото НИЕ сме зависими от ТЯХ! Ходенето на избори не е решение за нас-НЕходенето ни ще ги парализира! Защото така ще се провалят плановете на всички кандидати за власт и изборите НЯМА да се състоят! Но ние сме прости прости и пак прости! Пак искаме да им помагаме, за да ни доят до края на живота и на децата ни! ***!
38
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 14 години
Единствената истина е, че всичките злини на нещастната ни Родина през последните 65 години произтичат от 120 годишната терористична организация, в момента назоваваща се БСП.А през последните 8 години - и от нейните помагачи - НДСВ и ДПС.
37
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 14 години
Тея анкети, сигурно дори и не са били проведени.Просто начин да подведат народа...
36
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 14 години
Б.ързо С.ъбирайте П.ари
35
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Тая партия е от крадливи тарикати! ДА СЕ МАХА!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
РЗС е Доганова производна. Има няколко задачи/някои от тях вече ги изпълни/ : да попречи на десните да влязат в парламента, да разцепи десния електорат, да "прибере" разочарованите комунисти да не отидат в ГЕРБ. Янев е чума за дясното, ако още не сте го разбрали.........
33
0
 
0
 
! Отговори
Терорист преди 14 години
РЗС за един месец е удвоила влиянието си и подминава Синята коалиция, като бърз влак гара Пичевци. Стискаме палци до вота да подмине и Атака.
32
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 14 години
*** комунягя,страшно си болен щом не виждаш сегашното състояние и след два три месеца като изпапат излишъка какво ще го духаме ли.Станишев се хвали че е вдигнал пенсиите но за цените нещо да казва .Направи съпоставка с цени и заплати в Европейския и България и тогава се плюнчи.Не вън *** защото никой ги не иска ами в панделата там им мястото с Дуган барабар а те все още заблуждават пенсионерите с почивки,какво ги топли хорицата 10 дена само пълнят гушките на хотилерете.Трябва да си луд за да не виждаш тези елиментарни далавери,или си наяден *** .
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ако сте крадец, лъжец, лицемер, ***, пълен *** и безродник - гласувайте за Бйе Сйе Пйе !
30
0
 
0
 
! Отговори
sofiaman преди 14 години
тези мвмд много се излагат , ама още повече се излагат тез във форума.то разбирам малоумщина ама чак пък толкова, кой е герб, крепи се на ББ а без потенциал за управление като хора, идеи даже и опит няма как да стане. вижте софия на кво прилича.ама като искате и не се неучихте ще стане същото като жорж ганчев, богомил бонев и прочиеаре сега да се отдадем напочивка, неделя е все пак