Българските евродепутати с ?7412 заплата. Ни повече, ни по-малко

Досега в българската група в Страсбург взимаха по около 2000 лева
30 май 2009 11:56,
50
Българските евродепутати с ?7412 заплата. Ни повече, ни по-малко
Снимка: БГНЕС

7412 евро ще получава всеки български евродепутат на месец.

Това решиха народните представители, гласувайки решението за прилагане на устава на членовете на Европарламента.

Това възнаграждение е 38,5% от основното възнаграждение на съдия в Съда на Европейската общност.

Тези средства изцяло се поемат от бюджета на Европейския съюз.

Депутатите отмениха решение на парламента от 28 юни 2007 г. за възнагражденията на българските евродепутати.

С него възнаграждението им се определяше в размер на 3 средни работни заплати (около 2 000 лева), осигурени от държавния бюджет на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Силвия Димитрова преди 14 години
Понеже една "компетентна " *** твърди, че това са пари за семки на техния стандарт, си направих труда да видя цените на 5 - звездните им хотели в центъра и цената на храната / по-евтина е от България/. Средната им заплата е 2000 - 3000Е, разходите за ток, вода, кабелна и др. около 350Е. Тези проверки ги правих преди да разбера, че им се поемат разходите за ресторант, хотел, самолет, гориво за кола, общи 3 946Е/ месец, асистенти - 15 496Е/месец.Това означава, че те нямат разходи.
48
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
За спрените пари е виновен българският народ, понеже си е избрал калпави управници.
47
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
36. - 14:29 - МАЛИЙОт: МАЛИЙМАЛИЙ ТВА Е ЦИРА ПАРИ БЕ ... ТИЯ КВА РАБОТА ТРРЕЕ ДА ВЪРШАТ?----------------------------- Малиии! Тия колко квадрата кофраж трее напраат за тиа пари, ве!
46
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ще ти бъда много благодарен, ако изнесеш данни какво сумарно за една година сме получили от ЕС като финансиране по разни програми, фондове и други?Ако може и назад в хронология, от приемането до днес.Тук се изнесоха данни за общо 635 милиона от приемането до сега.Дали "Лудия "сидеров няма да се окаже прав, че сме спонсори на ЕС един път с вноските си там, и втори път с чуждите фирми "стратегически инвеститори", които изнасят печалбата си там?Визирам ЧЕЗ, ЕОН и други такива?
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Помисли си Ти пак дали е по-добре или по зле ЕС не е райско кътче ти кво искаш само да текат реки от пари ли ???Представи си какво ще е ако целия контрол се осъществява само от правителството ни ако не бяхме членка щяхме да си живеем като през 90-те !?!?!?! мутри бой и сръбска музика !!!Аз съм съгласен да си давам целия Държавен Бюджет само за да лъснат неуредиците в управлението !!!
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
pomislete si pak dali chlenstvoto v EU si zaslujava godishna vnoska 900 miliona leva plashtame evrosredstva ne poluchavame edin vid sme kato zadnia dvor na EU da darjim vsichki *** i izmekqri tuk za da ne hodat pri tqh .... za sravnenie gurcia si opravdava chlenskata vnoska kato nqma spreni evropari i vsqko evro e vzeto i vlojeno nai veche v infrastruktura
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Малка е заплатката, ама те ще си покраднат тук-там и ще стане прилична-20 000 -30 000 евро, че с тоя курваджилък джоба отънява, за елитните компаньонки криза няма.
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
***, по споко я давай, щото знаем такива нещица за тебе, че не заплатка, ами анална милостиня ще просиш по наровете:)
41
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
ЛЕЛЕ КВИ СА ТЕЗИ ПАРИ !!!!!!!!! "Малко са им"
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Виж ся,тази вноска си е няква определана база изчислявана чрез БВП на страната (или БНП) незнам точно и тези пари така или иначе трябва да се внасят от всяка страна членка, така че не си отркрил топлата вода и тези заплати все пак можеше да се дават от нашата държава ! Да не говорим,че сумата внасяна от други страни членки надвишава тази в десетки пъти, а техните членове не са мн повече от нашите а и да бяха сумата давана от тях е колосална в сравнение с няколкото повече депутата като влияние и няколкото повече хиляди евро като заплати изплащани от тези пари(парите на Европарл)
39
0
 
2
 
! Отговори
Онбашията преди 14 години
ами строят социализъм хората, не е на игра.
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
931 795,1 хил. лв. или 931 795 100 лева е годишната вноска на БГ за ЕС. Част от парите ще отидат за заплати на нашите евродепутати, тъй че пак от нашия бюджет ще се плащат заплатите им. Добре, да се чувстват европейци с еврозаплати. Но ще им търсим отговорност дали са си изработили парите.За справка за бюджета за 2009 - minfin.bg/bg/page/348.
37
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 14 години
американският президент взима 500 хил долара, ама един *** мениджър корпорация там не пада основната му заплата под 2 млн долара. Да не говорим че повечето получават бонуси от по 10-ки милиони минимум. В Швейцария депутатите се возят във влакове и ходят с колелета до парламента. Получават заплащане колкото изкарва едно долнопробно IT. Ама и вие сте разбрали какво е заплащане и пр. Реално и с 3000 евра може да се оправя и да са му достатъчни, ако искат повече да работят по повишаването на стандарта у нас и тогава да мислят за 7 хиляди. Друг е въпросът, че и тези 7 ще са им малко....
36
0
 
2
 
! Отговори
МАЛИЙ преди 14 години
МАЛИЙ ТВА Е ЦИРА ПАРИ БЕ ... ТИЯ КВА РАБОТА ТРРЕЕ ДА ВЪРШАТ?
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
преди европеиския парлмент да даде тези високи заплати на нашите тиквеници НИЕ българските граждани внасяме една висока годишна такса за нашето членство там,а полза от тях никва !Какво прави Миглена Кунева, разходки до Китай на оглед за вредни играчки,а нашето НЕКАЧЕСТВЕНО кисело мляко,колбаси,храни и т.н.,защо никой не го проверява?
34
0
 
2
 
! Отговори
. преди 14 години
Ne ne sme nito bedni... a i nito sme durjava,,,,shtoto sme soc...
33
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Аз пък малко ги съжалявам нашите депутати които са решили да работят в европарламента. Ако отидат ще взимат хубави заплати обаче няма да могат да бягат от съседания, да се секнат в залата, да спят в залата и най-важното да се бият с колеги във видимо нетерезво състояние. УЖАС как ще издъжат на лишенията незнам.
32
0
 
2
 
! Отговори
фичо преди 14 години
баба и дедо на село изобщо нема да се замислят,че гласуват за човек, който ще взима 14000лв.Тях си ги е страх за 100-те лева пенсия,или че може да не докарат утре хлеб у село,та те за това ще си гласуват.А ние дето взимаме по 500-600 лв,трябва да гласуваме с надеждата, че евродепутатите ни ще работят и ще спомогнат ние да взимаме по 1000-2000лв.Щото и средния европеец не взима по 7000 евро,ами по 1500-2500 евро
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Ами да вземат ,само че усвояването на Еврофондовете не зависи от тях а от ***.та ни държавна машина дето едно нещо не може да направи както тряа се пак от тази каца трудно се прибира мед за лична употреба и малко хора имат интерес да се усвоят тези пари !
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Nqma lo6o, neka vemat horicata,ama da rabotqt, a ne da ni spirat parite ot Evrofondovete...sled kato te vzemat evropeiski zaplati, ne i na mi6ocite koito glasuvat za tqh su6to da se evropeiski zaplatite, nie ne sme po-malko hora ot vsi4ki ostanali evropeiici!A mladeja s 3000 lv zaplata...ne e samo ot mn ba4, sigurno ima grub4e ot mama ili tate ili...e taka se vzemat tri bona