Атака – българският принос в европейския популизъм*

Чуждите медии не пропускат да отбележат нелошото представяне на крайните ни националисти
8 юни 2009 19:55,
166
Атака – българският принос в европейския популизъм*
Снимка: БГНЕС

В международните медии в понеделник България присъства с коментари и анализи, посветени на провелите се в неделя избори за ЕП, съобщава Дойче Веле.

Евронюз посочва Атака като антиевропейската и националистическа партия, която за втори път получава право на представителство в Европарламента.

Германският всекидневник Берлинер Умшау заключава, че противниците на ЕС са във възход и също дава пример с гласовете за Атака.

Германския виртуален портал "Знание" публикува материал под заглавие "Популисти завладяват Европа".

Медията пише, че в България са станали известни нови случаи на купуване на гласове.

Германският вестник Мителдойче Цайтунг в онлайн изданието си характеризира евро изборите като "протестен вот", а за България става дума пак по повод изборните манипулации чрез купуване на гласове и по повод силното представяне на националистите от Атака.

*Заглавието е на редакцията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
навсякъде по света/и в англия ги има,в "демократична"америка има ку-клукс-клан/има неофашисти.*** тва не значи,че трезвомислещите хора от цял свят ги подкрепят!гласувай за силна десница,която без да насажда етническо напрежение,ше следи за реда в държавата!
84
0
 
1
 
! Отговори
Националиста преди 14 години
Само да ви обясня,че в Германия също има националисти и до колкото си спомням миналата година запалиха няколко джамии.Излиза че немските националисти са европейци,а нашите не са.Така че новината май се изчерпа,а ?
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
84,не е нужно да съществува партия на крайни националисти ,та да се следи за спазването на законите в тая държава!закони има,само че няма кой да следи за спазването им!неофашистите само ши ни усложнят живота с безсмислено задълбочаване на конфронтациите между етносите!по-добре да се избере умерена дясна партия,която да следи за спазването на законността.при бай ти тошо що имаше ред?!аман от "разбирачи"!чели-недочели!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никога,никога не са викали *** ***.Искам да ми докажеш!!Това си го измислиха комунистическите служби и го пуснаха в медиите да заблуждават глупаците!*** убиват за 2 лева.Доказано!По селата е тотален разгром!Айде не ми се правете на много толерантни защото ви пожелавам някой *** да изнасили дъщеря ви и тогава ми приакзвайте за толератност!
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
анонимен,не съм забравил ,как в зората наутвърждаването си атака викаше по митингите:"*** ***!"така че не ми обяснавай кой какъв е.не съм склеротик,нито невежа,та да не различа политически течения!и в подзаглавието ти го пише:чуждите медии отбелязали нелошото представяне на КРАЙНИТЕ НИ НАЦИОНАЛИСТИ!***!ши ни докарате тука 2-ри *** а'ла хитлер!
80
0
 
1
 
! Отговори
hard преди 14 години
до номер 76,ти си поредния промит мозък от ислямо-фашисткото урпавление на България!Заради такива като теб сме на това положение.Разберете,че проблемите на страната са ужасно тежки и с някакви смешни лозунги няма да се решат!Кажете ми гербери и сини *** къде са ви програмите а???Докато АТАКА има много добре формулирана програма,вашите псевдо алтернативни партии нямат никаква идея на какъв принцип ще се основава тяхната политика,освен за кокала!
79
0
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Аз съм от Атака, гласувах за тях и не съжалявам. Замислете се-никой друг не говори както тях за запазване на българското въобще на всички нива. Всички са си затворили очите и затова ДПС са напред. Българският народ изстрада достатъчно за 20 години,затова дойдохме ние от Атака, за да променим нещата. И един ден когато сме във властта ще сте раздвоени-ще ви е яд че сте гласували за друга(вашата) партия, но ще сте благодарни на Господ че Атака съществува и възкресява България!
78
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Здравей промит мозък,медийте искат ти да си мислиш, че Атака са крайни националисти, за да ги свържеш по асоцияция веднага с нацистите в Германия.Всъщност, първа точка в плана на Атака гласи, че България е монолитна държава, в която всеки има равни права без значение от произход и религия. Това звучи ли ти нацистко? На мен не.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за незапознатите-неофашизъм=ултрадесен радикален национализъм
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хора,правите ли разлика между национализъм и КРАЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ?!крайният национализъм е зловреден!той поставя граници между нациите и отрича всичко,което е различно от собствената нация-език,култура,раса,цвят,традиции...в тази връзка атака е зловредна крайно националистична партия съотнасяна с национал-социалистическата партия на гитлер-демек атака са фашисти!те искат геноцид за различните от българите етноси-***,турци...неофашисти с една дума!пазате се от подобни залитания към такива партии
75
0
 
1
 
! Отговори
hannibal преди 14 години
boiko tikvata e dolna mutra i na nego mu se smeqt v cqla evropa!
74
0
 
1
 
! Отговори
TUR4IN преди 14 години
do balgarka:ste stanes balgarka kato se nau4is da pises na kirilisa i da govoris pravilno ezika balgarski
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АТАКА е много по-европейска партия от 99% от партиите представени в Европарламента!Там са само итнересчий,тарикати.ПЕС МЕС и всякакви псевдо-либерално-*** партийно заченати интерглобалисти.
72
0
 
1
 
! Отговори
ivendar преди 14 години
За кое ние се смее бе глупендар,задето Доган каза че купуването на гласове е европейска практика ли?За това,че като им кажеш на господата европейци колко е пенсията на българските пенсионери и те питат-ТОВА ЗА ДЕН ЛИ Е?!Казал го е Ботев и сега е актуално-"свестните считат за луди,глупецът вредом всеки почита"
71
0
 
1
 
! Отговори
BG patriot преди 14 години
sramuvams e 4e sam balgarin.zaradi mangala volen sidera.........toy e tur4in,turski agent..................
70
0
 
1
 
! Отговори
Zorba преди 14 години
Стига с този шизофреник бе! Цяла Европа пак ще ни се смее...
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АТАКА не купуват гласове но ги изкараха по зли демони от ДПС! НЕРАЗБИРАМ ТАЗИ ДЕМАГОГИЯ,ПРОСТО НЕ Я РАЗБИРАМ!
68
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Поради финансовата криза още миналата година много западни държави са национализирали предприятия и банки. Установили са, че е важно основни структури да могат винаги да функционират и за целта трябва да са в държавни ръце.Аз съм на подобно мнение и мисля, че напр всички енергетични дружества в страната трябва да се национализират. Мисля, че е нередно някаква немска фирма да държи електроразпределението в Източна България и да взема повече пари на KWh отколкото друга фирма в Западна България н
67
0
 
1
 
! Отговори
лелее преди 14 години
Братле,тая вечер май си прекалил с белия прах!
66
0
 
1
 
! Отговори
DO 62 преди 14 години
Moi 4ovek -da si 4 politi4eska sila s stotici hilqdi glasove ,ti izkara 4e BG e edna ludnica s bolni mozaci ,e az ne sam takav i ATAKA e moqta partiq