Митко Димитров от Атака: Сидеров превърна партията си в ЕООД

Парламентарната група на националистите e пред разпадaне
17 юни 2009 21:44,
202
Митко Димитров от Атака: Сидеров превърна партията си в ЕООД
Снимка: БГНЕС

Сидеров превърна партията си в ЕООД. Това заяви депутатът Митко Димитров пред БТА.

Митко Димитров съобщи, че народните представители Георги Димитров и Ваньо Хърков са подали заявление за напускане на парламентарната група на "Атака".

С това парламентарната група ще се разпадне, защото в нея ще останат 9 депутати, а за съществуването на самостоятелна парламентарна група са необходими 10. Партия "Атака" няма парламентарно представителство, групата в Народното събрание е на коалиция "Атака", припомни Митко Димитров.

Депутатът поиска също така начело на "Атака" да застане председателски борд.

Димитров е започнал процедура по свикването на извънредно заседание на Националния сбор на "Атака" на 19 юли, на който да бъде променен уставът и да се избере председателски борд или т.нар. съпредседатели.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров трябва да бъде освободен от сегашния си пост, а ако делегатите решат, могат да го изберат в председателския борд, обясни Димитров.

По устав за насрочване на такова заседание трябва да има съгласие на поне една трета от общинските сборове.

"Атака" нарушава и закона, и устава, с който е създадена, мотивира искането си за извънредно национално заседание Димитров.

Според него кандидат-депутатските листи са били подредени в централата от Волен Сидеров, Капка Георгиева и Десислав Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
операция "Валкирия" ха ха хана Сидеров трябва да му целуват ръката , че ги измъкна от дълбоките провинции ...и... много правилно постъпва, като вижда какви са го налазили. Парен каша духа:)))
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еии само ще се изядат :D