Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев

От ГЕРБ - Благоевград смятат, че има разминавания между версиите на полицията и на свидетелите
28 юни 2009 19:20,
316
Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев
Снимка: БГНЕС

Има разминаване между официалната версия на полицията в Благоевград и свидетелските показания за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера в сряда, когато Сергей Станишев се връщаше от посещение в Симитли.

Това заявиха на пресконференция от ГЕРБ в Благоевград.

Според официалния бюлетин, водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и предизвикал катастрофата на главен път Е-79, посочиха участниците в пресконференцията.

Той предприел изпреварване с автомобила си и се ударил в лек автомобил, управляван от Миладин Панайотов.

След удара автомобилът на Дойкин се ударил и в трети автомобил странично. При инцидента са пострадали Дойкин, който е със счупен крак, както и неговата спътница Даниела Д., която е с леки охлузвания.

В единия от автомобилите, участвали в инцидента, е пътувала служителят от пресслужбата на Министерския съвет Мария Савова, която е получила леки травми и е транспортирана в София.

По данни на полицията автомобилът, в който е пътувала Савова, не е бил част от кортежа на премиера, заяви Йордан Андонов, който е кандидат за депутат на ГЕРБ.

По думите на Дойкин и според други очевидци, автомобилът е бил част от този кортеж и водачът му е бил причина за катастрофата. Той е предприел неправилно изпреварване и е препречил пътя на товарен автомобил, заяви Андонов.

От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели.

От партията поставиха и въпроса дали се използват служебни правителствени автомобили за предизборна кампания.

25-годишният Георги Дойкин присъстваше на пресконференцията, на която беше дошъл с патерици.

Още по темата

Карах зад румънски товарен автомобил, дистанцията бе 4-5 метра, каза той. Изведнъж водачът на товарния автомобил натисна рязко спирачки, завих наляво, за да не се ударим челно, добави той.

По неговите думи той видял как автомобилът, в който е пътувала Савова, е изпреварвал друг автомобил. Никой от полицията не ме е търсил, не ми е връчван никакъв акт, каза Дойкин.

Щом Георги Дойкин е излязъл от болница, ще го призовем да даде показания, каза зам.-директорът на ОД на МВР Любен Милев.

Категоричен съм, че неправилно изпреварване от негова страна е причина за катастрофата, добави той.

Това са установили нашите служители, които са посетили мястото на произшествието, не мога да не им вярвам, каза Милев.

По случая е образувано дознание, защото има човек със средна телесна повреда, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Kuku, produljavai mobilizaciqta, 4e izborite nablijavat. Sled tova nqma da ima koi da pla6ta za podrivna deinost po forumite. Kolko 4asa ve4e draska6 neumorno. Ti nqma6 li si druga rabota? Qvno dostatu4no ti pla6tat.
255
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
Обвинявам както всички предишни управляващи, така и Сергей за самозабравилите се кордони. Много е просто. Бойко ще го псуваме, когато очевидци кажат че е направил катастрофа. Или аз ще го псувам лично когато ме притисне към решетките на бул.България. Сега на пангара е Гейко.
254
0
 
0
 
! Отговори
серго преди 14 години
едно нещо немога да разбера като има такива некадърни шофиори защо не ходят някаде да се трепят сами ами заради тях трябва да страдеме и останалите ...айде който е виновен в затвора ...........стига с тея идиотщини на пътя
253
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
При така изложените факти и от думите на Дойкин е ясно, че вината е негова, дори и Форда да е изпреварил неправилно...Със същия успех, можеше през пътя да притича куче и ТИР-а пак да набие спирачки...За всичко останало в последния ти пост, съм съгласен.
252
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
249разбира се че всякакви теоретични конструкции са възможни, проблем е когато се извеждат някакви изводи на база на липсваща информация...да, специален режим в България получи кой ли не. но това не е проблем от 4 години, за да се обвинява станишев...да, колите в специален режим карат бясно - но не виждам защо кортежа на кметя, който задръства булевард българия, да е по-малко опасен от кортежа на станишев, и да чета попържни само за единия...но виновното поведение на един не оневинява други
251
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер сдс преди 14 години
за всичко ви е виновен костов. Вървете да живеете в Монголия или в Куба, докато и там все още има комунизъм, защото след 5-6 Костов ше иде и там и ще създаде монголско и кубинско сдс
250
0
 
0
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 14 години
Osnovna zel na Balgarite e premahvaneto na vrednata republika na Zloto.Opitahme vsichki pogreshni republikahski patista i zagubihme 20 godini.Republikata na Zloto,nasila sazdadena,protiv volata na Balgarskia narod ot stalin,NKVD i KGB,na Balgarska teritoria,prodalzava da prechi na razvitieto na ZARSTVO BALGARIA,koeto kakto znaem e bilo razvito kakto Belgia i Holandia i e imalo sastia standart.100 000 KGB republikanski agenti,obsluzvasti republikata na Zloto,sa okupirali vsichki vazni pozizii v Balgaria i prechat na VAZRAZDANETO na ZARSTVO BALGARIA.
249
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
@244Докйкин може и да е виновен и да не е. Аз също приемам за себе си че най-вероятно е виновен. Въпроса ми беше не е ли възможно и други да са виновни? Той не е бил сам на пътя. Защо трябва по презумпция да приемаме, че кортежа не е виновен с нищо за ситуацията, особено след като има свидетели, които твърдят обратното? По-важното е, че кортежите в България с поведението си са опасни за нормалните хора. Да измъкнем максималното от ситуацията и да напомним на политиците да се държат прилично!
248
0
 
0
 
! Отговори
xax преди 14 години
ЗАЩО БЕ МИЛИ СОЦИАЛИСТИ, ЗАЩО ВИ МРАЗЯТ ХОРАТА ТОЛКОВА? ГОЛЯМА РАБОТА, ЧЕ другарката МАСЛАРОВА Е ОБЛЕЧЕНА С 10 000 ЛЕВА И Я ВОЗИ БЕНТЛИ, ГОЛЯМА РАБОТА ЧЕ ДЕЦАТА НА ДР. ОВЧАРОВ УЧАТ В АНГЛИЯ СЪС "ГОЛЯМАТА"ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА НА БАЩА ИМ. ГОЛЯМА РАБОТА, ЧЕ ВАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ НЕ ОДОБРЯВАТ ОБЕДИНЕНИЕТО ВИ С ДПС. ЗАЩО Бе?
247
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Май някой каза мяу или така ми се е сторило?
246
0
 
0
 
! Отговори
kote преди 14 години
куку,ти си болен мозък,не спал,не ял, пише човека самоотвержено 24 часа.Ти работа нямаш ли си?или това ти е работата...Ясно е-някой ти плаща за да му браниш интересите.Или не си нормален.Или и двете.
245
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионер БКП преди 14 години
Обществото плаче, то е болно. Костов насади това състояние, въпреки усилията на Станишев и това правителство да се подобрят нещата в страната.Да изгоним Костов веднъж завинаги. Той пречи на опитите на всички правителства за демократизиране на политическата система. На практика той все още управлява.Народе, събуди се
244
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
242ами до тук е напълно ясно, че другаря ти дойкин е предизвикал катастрофа, неспазвайки закона и правилника за движение по пътищата.....има един куп глупости, написани на тема някакви извънземни влияния върху невинния дойкин, ама тези писания освен `долу бкп` нищо друго не дават като фактология....та? ще кажеш ли нещо, или пак ще пишеш да червени ***?
243
0
 
0
 
! Отговори
BLUE BLOOD преди 14 години
Поредната хитра игра на г-н Станишев. Hа тези терикатлъци и *** номера вярват само ***- дано разумните хора излезат да гласуват та да може да ги изритаме тези маскари от властта.А манговците ще подска4ат до деня на изборите и познайте какво следва - пак ще им спрат водата, само 4е на тях сивото им вещество се простира да мислят от днес до утре какво ще стане друго не ги интересува.Дано поне народа се е събудил и мисли за следващите 4 години и да излезе да гласува.
242
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
от куку: "а бре, хора, говорим за един, който е направил катастрофа, и се опитваме да разберем КАК е станала катастрофата, вие само на политиканстване обръщате нещата..." Как разбра, че само "един" е направил конкретната катастрофа? Когато през ден ме засичат многобройните червени, сини, жълти и не-знамкакви-си ескорти на улицата за не е политикантстване а е явление. Вас може да ви интересува само този конкретен случай като фактология, а пък мен може да ме интересува принципно а с ескорт
241
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
хихихи :) и готов със бясно заядливо писание, още преди да си постнал предишното уж от мое име :)))много си сладък, а ще кажеш ли сега нещо за катастрофата, или просто толкоз ти е акълеца?
240
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Besneite 4erven plateni draska4i!!! Skoro 6te budete razkarani!!!! :)Kakvo e use6taneto? Kofti li vi e? Vlastta vi se izpluzva, horata vi se podigravat, vojda vi ne stava za ni6to. Kolkoto i da laete sre6tu men tova nqma da go promenite. Vie ste minalo. Svikvaite!!!
239
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
мен, само толкова ли ти ражда главата? да бълваш лозунги под моя ник, и да се правиш на интересен?ми че то на всички е ясно, че почне ли се със *** и безсмислени лозунги си ти, а не аз :)))
238
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
виденов на власт и по-добри отношения с велика братска Русияcлава на великата дружба БСП - Москва
237
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
не, бичкия, мен не чете, мен пише, мен знае.....как беше.... чукча не читател, чукча писател...