Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев

От ГЕРБ - Благоевград смятат, че има разминавания между версиите на полицията и на свидетелите
28 юни 2009 19:20,
316
Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев
Снимка: БГНЕС

Има разминаване между официалната версия на полицията в Благоевград и свидетелските показания за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера в сряда, когато Сергей Станишев се връщаше от посещение в Симитли.

Това заявиха на пресконференция от ГЕРБ в Благоевград.

Според официалния бюлетин, водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и предизвикал катастрофата на главен път Е-79, посочиха участниците в пресконференцията.

Той предприел изпреварване с автомобила си и се ударил в лек автомобил, управляван от Миладин Панайотов.

След удара автомобилът на Дойкин се ударил и в трети автомобил странично. При инцидента са пострадали Дойкин, който е със счупен крак, както и неговата спътница Даниела Д., която е с леки охлузвания.

В единия от автомобилите, участвали в инцидента, е пътувала служителят от пресслужбата на Министерския съвет Мария Савова, която е получила леки травми и е транспортирана в София.

По данни на полицията автомобилът, в който е пътувала Савова, не е бил част от кортежа на премиера, заяви Йордан Андонов, който е кандидат за депутат на ГЕРБ.

По думите на Дойкин и според други очевидци, автомобилът е бил част от този кортеж и водачът му е бил причина за катастрофата. Той е предприел неправилно изпреварване и е препречил пътя на товарен автомобил, заяви Андонов.

От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели.

От партията поставиха и въпроса дали се използват служебни правителствени автомобили за предизборна кампания.

25-годишният Георги Дойкин присъстваше на пресконференцията, на която беше дошъл с патерици.

Още по темата

Карах зад румънски товарен автомобил, дистанцията бе 4-5 метра, каза той. Изведнъж водачът на товарния автомобил натисна рязко спирачки, завих наляво, за да не се ударим челно, добави той.

По неговите думи той видял как автомобилът, в който е пътувала Савова, е изпреварвал друг автомобил. Никой от полицията не ме е търсил, не ми е връчван никакъв акт, каза Дойкин.

Щом Георги Дойкин е излязъл от болница, ще го призовем да даде показания, каза зам.-директорът на ОД на МВР Любен Милев.

Категоричен съм, че неправилно изпреварване от негова страна е причина за катастрофата, добави той.

Това са установили нашите служители, които са посетили мястото на произшествието, не мога да не им вярвам, каза Милев.

По случая е образувано дознание, защото има човек със средна телесна повреда, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Тук си говорим за една катастрофа... или не си прочел статията, под която пишеш коментари?
235
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
мен, ми какво да се прави като наистина си агресивен и неадекватен *** :)и използнваш слешни похвати - да пишеш от мое име глупости, после да ги сочиш с пръстче, криейки се зад 3-4 ника едновременно...ама няма проблем, ти сам си докарваш грижите, на мен не ми пука за теб, мен, както май си въобразяваш :) само ти се радвам, щот наистина разсмиваш :))
234
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Haha, az kato dolen sederast predpo4itam da izpolzvam edin nik i toi e men. Ne sum fen na mimikriqta. Vij oba4e BSP si e partiq na mimikriqta. Osoebno kogato e za pari. I vse vi trqbvaha 3 dni za da se razgrani4ite ot Dogan. Oba4e ne stava. Kolko godini upravlqvate zaedno?
233
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
обичам го мен, направо ме кефи тоя списовател :)))ми я си прочети и двата поста, дет ги избълва за отрицателно време :)))само жлъч и лозунги, бе пази се, момче, няма да изживееш дълго с тая злоба, ще се гътнеш я от инфаркт, я от спукана жлъчка....та? какво имаш да ни осветлиш по невинноста на дойкин, или за теб законите нищо не значат?
232
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Родо..какво?Нещо за Родина ли се опитваш да кажеш, че с тази маймуница не ти се разбира много?
231
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ооо мен, лъжльо, ти пак ли изплува :))продължавам да чакам да пуснеш потвърждение за лъжата, която изръска оня ден :))))та?
230
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
Nali ni obvinqva6 vsi4kite,4e mislim s lozungi. Tova koeto si nadraskal kakvo e? Ti si poredniq prezrqn 4erven rodootrupnik. Ni6to pove4e. Liji zadnika na Dogan i Sergo. 6te ti hvurlqt nqkoi drug lev za draskaneto do 5ti i tolkova. Ostava6 si mizerno KOMUNE!!!!! Napravo si stqgai bagaja za Moskva.
229
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 14 години
Странно защо лъсват похватите на Руското КГБ !?И там при подобно ПТП, КГБ-бейчиците веднага свалят номерата на автомобила участващ в мелето. Нашите партици явно добре са се научили и нищо не са забравили. Дерзайте другари, но разрешете и ние да си крием номерата ....!
228
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
арееее, господа *** не издържаха и почнаха с мимикрирането :))))225 е вече по-успешен опит да пишат с моя нико от обикновено, явно са дорасли до копи-пейста :))224 - свидетел - няма проблем, ще те изчакам да ти остане време, ще обсъдим точно какво и как си видял.... иначе наистина е бая по-близо до града, отколкото си мислиш...
227
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
А ти защо пропускаш, свидетелските показания на Дойкин, които пуснах тук и се разминават много с твоите? :))))))Нещо много се съмнявам, че си свидетел или може би си "кошаревски свидетел" :)
226
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 14 години
4eta foruma i pak vijdam,4e kuku se pravi na expert po vsi4ko. Ignoriraite 4ervenite draska4i kato nego!!! Prekalil si s gledaneto na CSI mi se struva. Horata dobre sa ti kazali,4e parite za propaganda gi spirat ot 4ti july :). Nqma nujda da se poti6 tolkova mnogo. Gubite izborite i zaminavate na buni6teto na istoriqta, kudeto vi e mqstoto. Dogan - va6iq saiuzni moje i v pandelata da se okaje.
225
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
поредния предизборен рекет на мръсника Костовгласувайте за БСП и спасете България от Европа cамо с Русия напред!
224
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
до кукуВече си на прав път,това става на равния участък по посока Кулата,сега там има насипан пясък.
223
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
до БИЧКИЯНЕ знам с какви очила четеш, но можеш да се върнеш от начало какво съм писал и да си водиш записки ,и тогава да коментираме , а
222
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
меря от края на моста, под който минава влака и дублиращото автомобилно трасе, просто предполагам че става дума за много по-късо разстояние, отколкото ти казваш, максимум 2 км от края на моста, катинг писта не се сещам наоколо, освен ако не е в ниското до реката някъде, защото левия страна на пътя (посока сф-кула) е бая стръмна - и става такъв на по-малко от километър след моста.... оки, като се върнеш ще коментираме, няма проблем, наистина се опитвам да си представя нещата :)
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези с най-големите претенции за познаване на правилника, не правят разлика м/у пътно платно и лента...
220
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
САМО за куку,има една писта за картинг,ПТПто става преди нея,а за разстоянието което мериш не знам,от къде почваш от табелата на Благоевград или от квартал "Срумско"ТИРа и Сеата се движат към Кресна,а фиата и форда към БлагоевградАйде до скоро
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Леле колко коментари! Какво му се чудите, който има книжка много добре знае, че правилника е така направен, че шофьора отзад винаги е виновен - карал е "с несъобразена скорост" и не е спазвал "необходимата дистанция" Понятията нарочно не са дефиниреани, за да може шофьора отзад ВИНАГИ да е виновен при ПТП. Всичко друго е предизборно "джафкане" ГЕРБ - БСП кой да хване кокала през следващите 4 години.
218
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
това е последно,че имам работа.Кортежа на Г-н Станишев ,не участваше в ПТПто,а за форда дето предизвика катастрофата,аз после разбрах от медийте че бил на Министерския съвет.Мондеото нямаше нито лампи ,нито звукова сигнализация.
217
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
обичам, когато вместо с факти започнат да ме заливат с лозунги, все едно сме 1990та година.....а бре, хора, говорим за един, който е направил катастрофа, и се опитваме да разберем КАК е станала катастрофата, вие само на политиканстване обръщате нещата....а пропо, сега премерих по жпса, от моста до долно церово са 4 км, това вече е бая навътре в прохода, след първия остър десен завой.....свидетел, а да си прецизираш показанията, а?