Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
до 171 преди 14 години
Едва ли под "македонци" се има предвид всички. Не е нужно да се търси под вола теле. Голяма благодарност дължим на всички който са помогнали на нашите сънародници. Иначе можеше жертвите да са повече.
175
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе... Не е луд този който дава баницата, а този който я яде ! В случая и организаторите да са искали всички на един курс да се извозят с лодката, капитана на кораба би трябвало да си разбира от работата и да знае, че нещо ако се случи той ще го яде. Ако ти кажат да застреляш някой кой ще е виновен ??? Ти или този дето ти е подхвърлил да направиш това ???
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами, то и в България се прави туризъм с мизерия. Много от основните услуги, които се смятат за такива в съседните страни (Гъция, Турция), а при нас се предлагат като екстри и следователно се заплащат скъпо от туристите. Елементарен пример ще посоча: сръвнете българската закуска с тази на другите страни; или отношението на персонала. Това се дължи на българския манталитет, който се опитва от всяко едно нещо да таксува туриста на всяка крачка с по няколко лева и си мисли че прави бизнес.
173
0
 
0
 
! Отговори
до 171 преди 14 години
Аз съм ОК да каже "капитантът е виновен", ама "македонците са безобразни" значи друго... Значи, че слага в кюпа и тези, дето са се отзовали на помощ достатъчно бързо и са извадили бабите, дето не могат да плуват. Само фактът, че имаше хора в реанимация, които оцеляха, говори за бързата реакция на македонците. А Охрид е град с 40 хил население и има очевидно, пожарна, добра болница, достатъчно линейки и летище, на което може да кацат големи самолети. Я си представете един съизмерим бг град...
172
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
ООООО днес форума е пълен с комунисти !!!!Дори не ги прочетох всичките - пишат 3-*** с различни имена .Жалко за смъртта на хората.
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре де кой да е виновен, българите! Фактите са си факти. Това не трагедията при р.Лим. Дори тур операторите да не са коректни, да не са потопили те кораба. Имал е документи за изправност от май месец. Да не искате да се проверява всяка бурма от всеки, всеки ден! А капитана нали за това е там. Дори да са искали да го претоварят ще откаже и толкоз. Ама не, лаком.Б Б може да има много косури, но ми се струва че затова е прав.
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tуроператорът носи отговорността за цялото пътуване, каквото и да се случи, така пише в закона. А когато фирмата не е лицензирана не знам!
169
0
 
0
 
! Отговори
Васил преди 14 години
Така е.Но отидете на нашето море.Същата мизерия.Созопол,Несебър - същите стари корабчета.Капиталовложение никакво, гонене на максимална печалба.По плажовете смърдящи,*** ***.Сърдити келнери,камериери,продавачите те гледат на криво.Балкани.
168
0
 
0
 
! Отговори
до 167 преди 14 години
Нова телевизия мисля, че беше... Може да бъркам, но със сигурност беше някоя от големите 3 телевизии. Гледах новини. Водещият съобщи, че организаторът настоявал да се превозят всичките хора накуп. Не че капитанът няма вина и той че се е съгласил... ама да казва "македонците" са "безобразни", някак си...
167
0
 
0
 
! Отговори
До 163 преди 14 години
Посочи източника , в който ОЦЕЛЕЛИТЕ са "намеквали" , че оператора искал претоварването .И бъди точен .
166
0
 
0
 
! Отговори
грамотен преди 14 години
"пофтарям" не се пише така:)))))))))))))))))))
165
0
 
0
 
! Отговори
"Македонците&qu преди 14 години
Ей, ***, не може да се говори така: "МАКЕДОНЦИТЕ СА ВИНОВНИ" ! Кои македонци - македонските майки или македонските деца ? Или може би целия македонски народ ??? Ако има виновни, това са длъжностни лица в Македония ! Тоя Бойко прави постоянно гафове от дипломатическа гледна точка ! Ако беше друг наш политик, журналята щяха да го разкъсат за подобно изказване, ама за Бойко-любимеца критична дума не написват !
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мене неме интересуват нито Станишев нито Първанов или други. Аз не съм нито от червените нито от сините или друго. Аз само пиша това което виждам и мисля. Пак пофтарям Бойко само горвори и не прави работа. Заради това няма да можем да почакаме 4 години. Ще видите, след 1-2 години има избори.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко, а ако се окаже сега, че българския туроператор е настоял да се претовари кораба, както намекнаха оцелелите? Какво ще кажеш?Българин съм, ама ако беше потънал кораб с туристи в язовир Искър, дали щяха да дойдат спасители до 5 мин и линейки за 7 мин, а? Или щеха да се изподавят всичките?Доста прибързано, доста...И това ми било министър-председател ...
162
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 14 години
Не разбирам, преди 2 дни трамвай дерайлира в София и се движи по улицата, като едва не уби хора, но на това не се обръща никакво внимание! Внимание ще се обърне когато убие 15 човека. Корабоплаването по Охридското езеро НЕ Е РАБОТА на правителството, но трамваите, които се движат по асфалта и по тротоара са!
161
0
 
0
 
! Отговори
До 158 преди 14 години
То на червените кхмери като вас да правят изброи и конспирации им е в кръвта! ще ти кажа обаче с абсолютна увереност, че избори ще има отново след 4 години, а дотогава няма да има нито Станишев, нито Първанов! няма да ги има и верните ви избиратели - животът е кратък!!!! Дай боже да има и някой осъден министър, че да им светне на хората пред очите!!!!!!!!
160
0
 
0
 
! Отговори
Mdkedonec преди 14 години
Bojko Borisov e Makedonec
159
0
 
0
 
! Отговори
До 156 преди 14 години
ББ не произнася присъда, а казва фактите какви са: 1.85 годишен плавателен съд, неотговарящ на никакви норми за безопасност! 2. не са раздадени билети, които са вид зстрахователна полица! 3. нелиценизран туроператор! 4. Показно посещение на президента, едва ли на някой в Охрид му е било приятно да го види! 5. Вопли за създаване на някакво звено, което да координирало дейността при бедствия - т.е. да изсипем още пари за заплати на дерибеи! Е, как ще коментираш ти тези факти???????????!!!!!!!!!
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко само говори, не прави работа. Разбра се че е празен човек. Днес може да казва че са виновни тия или други но след 2-3 месеца всеки ще започи да горвори че Бойко е виновен от всичко лошо. Аз мисля че след една две години ще ги направим новите избори.
157
0
 
0
 
! Отговори
тт преди 14 години
Никой не твърди, че трябва проверяват корабчето, но трябва да изискват сертификати за изправности и право на превоз.А дали тези сертификати отговарят на истината е друг въпрос.