ЕК не ще "меден месец", а работа от България

Брюксел иска яростна борба с корупцията и пуска парите
9 сеп 2009 09:04,
27
ЕК не ще "меден месец", а работа от България
Снимка: БГНЕС

 

"Европейската комисия приветства заявените от новото българско правителство намерения за справяне с корупцията и организираната престъпност, както и за преодоляване на слабостите в управлението на еврофондовете", заяви по БНР говорителят на Комисията Марк Грей.

"Сега от кабинета се очаква да действа делово и по същество", подчерта говорителят и определи предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в Брюксел като много важно.

Според него властите у нас нямат нужда от 100 встъпителни дни.

"Не мисля, че на дневен ред стои въпросът за необходимост от 100 дни – правителството много бързо и навреме разбра какво трябва да прави. Ние ясно сме казали какво смятаме, че трябва да свърши България по отношение на структурните реформи в икономиката и как ние можем да й помогнем – например в областта на енергетиката.

Ясно е и какво трябва да бъде направено срещу корупцията и организираната престъпност, а също и как европейските пари могат най-бързо да стигнат до българските граждани. Правителството ви знае какво се очаква от него, затова не смятам, че ни е нужен "меден месец", преди сериозно да се заловим за работа", заяви Грей.

Според председателя на Европейската народна партия – Вилфред Мартенс, възстановяването на взаимното доверие между България и европейските институции ще е трудно, но постижимо – с решителни действия от страна на кабинета.

Мартенс каза, че ясната воля на правителството за реформи вече е довела до смекчаване на подхода на Европейската комисия към страната ни.

"Очаквам това смекчаване на подхода да продължи, стига господин Борисов и неговите министри да продължат с решителните си действия", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Помоща в областа на енергетиката - да се дават големи поръчки на западни фирми, за да няма корупция - Сименс оборудва 3 и 4 блок в Козлодуи с контролна техника и после ги закриха - сега не ми се мисли какво ще стане с "Горна Арда" щом го прави EVN
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имам САМО един въпрос -ЗАЩО ПАРЛАМЕНТА НЕ РАБОТИ И ДОКОГА...!!!Впрочем ,те ще си вземат заплатите ...
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Виждам, че се споменава думата комунис, някой знаели какво означава.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Очевидно и ти си ниско грамотен! Кога се пише "който" и кога "които"? Хайде сега да видим ниско грамотните за кого са гласували?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вие смехурковци да не би да очаквате ,че ЕНП ,в която членува ГЕРБ ще хвали предното правителство.Нали затова ни спряха парите предизборно и благодарение на мухобойко който сега трябва да докаже как крадливите българи за 1 месец са станали почтени.Другите държави също крадът и то много повече-Франция ще връща 500 мил поотклонени от тяхните фермери
18
0
 
0
 
! Отговори
кеке25 преди 14 години
Гошкоо ти от високообразования електорат на комунистите ли си?***?Старческите деменции?Моруците на село с трето "отделение"?Турските им другари с каскетите и бархетните ризи гласуващи под строй?От кои си?
17
0
 
0
 
! Отговори
до №13 преди 14 години
не съм сигурен,че ако имаше 16 блока ,аз щях да спечеля,но съм сигурен ,че минусът се разпределя и върху мен.
16
0
 
0
 
! Отговори
кеке25 преди 14 години
"Според председателя на Европейската народна партия Вилфред Мартенс, възстановяването на взаимното доверие между България и европейските институции ще е трудно, но постижимо с решителни действия от страна на кабинета"..................................................................................................................Това си е директно признание,че станишковците не са се ползвали с никакво доверие и всички приказки с които ни успиваха тук са били пържен въздух.
15
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 14 години
Браво!!! Крайно време и в БГ ниско грамотните хора който гласуваха за Бойко да разберат че приказки не значи действие. Бойко до момента само приказва и се оправдава и нищо не върши. Мисли си че ще се помолим тук , ще кажем приказка там и нещата ще станат... да ама не... казаха му го...
14
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
евала, Брюксел! а сега да видим тия "решителни действия" на Мухобойко кога ще се случат - на куково лято или когато цъфнат налъмите...
13
0
 
0
 
! Отговори
Recoil преди 14 години
А случайно откъде си сигурен, че и 16 блока да имаше в Козлодуй, ти щеше да печелиш? За справка - колко печелят софианци от Софийска вода ;)
12
0
 
0
 
! Отговори
mecho преди 14 години
che koi bi iskal meden mesec s BB :)))
11
0
 
0
 
! Отговори
Пери преди 14 години
Странно защо Бойко който толкова добре познава от близо организираната престъпност още лови гарги а големите рибоци никой не ги закача!
10
0
 
0
 
! Отговори
Дъртанян преди 14 години
:))) Мдааа, много правилно си разбрал какво точно искат да ни кажат от Европа.
9
0
 
0
 
! Отговори
До "А сега де&q преди 14 години
А случайно да знаете колко пари сме внесли като членове на ЕС и колко сме получили?Като извадите и загубите от предсрочното спиране на блоковете в АЕЦ?Полученото число сигурно е голямо и е с отрицателен знак.
8
0
 
0
 
! Отговори
От партийната органи преди 14 години
Честит 9-ти септември, другарю Борисов, с пожелание да се сбъднат всички твои комунистически идеи!
7
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
Накратко: удряйте здраво комунистите с дебелата тояга!
6
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
"възстановяването на взаимното доверие между България и европейските институции ще е трудно, но постижимо с решителни действия от страна на кабинета."Много точно е казано с действия, а не с приказки. Дано скоро видим/усетим решителни действия.
5
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 14 години
Ако виждам полза от ЕС - това е, че ни натискат и си казват `Оправете си къщичката аборигени`. Ако и бойковците не успеят да се справят е кошмарната корупция и престъпност във власта ... просто виждам как народа ще изперка и ще се стигне до метежи.Шегата настрани - иначе нормални хора ще разбиват магазини за хляб. Не за друго. Не за бентлита, а защото семействата им са на ръба на оцеляването.
4
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Искат борба со организираната престъпност, а защитават бандитите от хъхрещото племе? Как да тълкуваме това?