ЕК не ще "меден месец", а работа от България

Брюксел иска яростна борба с корупцията и пуска парите
9 сеп 2009 09:04,
27
ЕК не ще "меден месец", а работа от България
Снимка: БГНЕС

 

"Европейската комисия приветства заявените от новото българско правителство намерения за справяне с корупцията и организираната престъпност, както и за преодоляване на слабостите в управлението на еврофондовете", заяви по БНР говорителят на Комисията Марк Грей.

"Сега от кабинета се очаква да действа делово и по същество", подчерта говорителят и определи предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в Брюксел като много важно.

Според него властите у нас нямат нужда от 100 встъпителни дни.

"Не мисля, че на дневен ред стои въпросът за необходимост от 100 дни – правителството много бързо и навреме разбра какво трябва да прави. Ние ясно сме казали какво смятаме, че трябва да свърши България по отношение на структурните реформи в икономиката и как ние можем да й помогнем – например в областта на енергетиката.

Ясно е и какво трябва да бъде направено срещу корупцията и организираната престъпност, а също и как европейските пари могат най-бързо да стигнат до българските граждани. Правителството ви знае какво се очаква от него, затова не смятам, че ни е нужен "меден месец", преди сериозно да се заловим за работа", заяви Грей.

Според председателя на Европейската народна партия – Вилфред Мартенс, възстановяването на взаимното доверие между България и европейските институции ще е трудно, но постижимо – с решителни действия от страна на кабинета.

Мартенс каза, че ясната воля на правителството за реформи вече е довела до смекчаване на подхода на Европейската комисия към страната ни.

"Очаквам това смекчаване на подхода да продължи, стига господин Борисов и неговите министри да продължат с решителните си действия", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
A SEGA DE преди 14 години
HORATA SI GO KAZVAT IZKATE PARI NENI PRAVETE NA BALAMI KATO HAMSTERA STANISHI DETO GI PLA6E6E SAS OTVARIQNE NA BLOKOVE I TN SA6TIQ NAGLEC KOITO NAGLO RAZIQSNIQVA6E KOLKO PILETA MOGELA DA SI KUPIM 2008 TAKA4E NIQKOI HORA 6TE GORIQT KATO EDNO MINISTAR4E KOETO V4ERA ZA MALKO DA PO4NE DA ZAEKVA ZAMENKITE BILI NARED DAAA
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ааа ще им омекне становището, все пак с орден отиваме...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде ако може повече да не ни помагате в областа на енергетиката.