Не плащаш здравни вноски - не излизаш в чужбина

Всяка година здравната система губи около 1 млрд. лв.
20 сеп 2009 17:24,
269
Не плащаш здравни вноски - не излизаш в чужбина
Снимка: БГНЕС

Самоосигуряващите се българи, които не са платили здравните си вноски за шест месеца назад, да не могат да напускат пределите на страната, поискаха от Министерството на здравеопазването.

Всяка година здравната система губи около 1 млрд. лв. от неплатени здравни осигуровки, обяви здравният министър д-р Божидар Нанев.

От ведомството ще предложат още, при сключване на сделка за недвижим имот да е задължително да се представя и декларация за платени здравни вноски.

В момента в страната здравно неосигурените лица са около 1,2 млн. души, допълни министърът на здравеопазването, цитиран от Дарик радио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това, че бившият ти не е плащал е негов проблем. Пред държавата ти нямаш анагажимент за това. КОйто ти е казал, че нямаш право на пари поради тази причиниа, жестоко те е излъгал.
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе доста си ***. Това което защитавам, е че щом аз плащам като поп, то и ти ще плащаш. Ако не искаш да плащаш имаш 2 /два / варианта. Караш с чуждо гражданство, което очевидно не е изход за теб /нямаш чужд паспорт/ или гласуваш на следващите избори за този който ти обещае да не плащаш данъци. Сега по ясно ли ти е или да ти избърша и устата от млякото ?
182
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 14 години
179 я сега обясни за справедливата система на 180
181
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 14 години
А ти понеже си умен,за това ще си плащаш като поп и на каса, и на доктори и за лекарства,който между впрочем са много по-скъпи в България от колкото в държава от ЕС.И защото си роб в съзнанието си.И се моли след 15 години в България да има доктори,защото от тази справедлива система,която ти се *** да защитаваш един доктор в Бърза помощ взема 600 лева и докторите ви идват в чужбина.Айде сиктир.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, тия що не се гръмнат! Аз съм без работа, бившият ми работодател не ми е плащал редовно по фонд безработица, нямам право на пари от бюрото по труда, едвам успявам да си платя режийните, а тия ще ме занимават със здравните ми осигуровки. Не че не искам да ги платя, искам, ама като едвам имам пари за храна! То не че съм тръгнала за чужбина де, ама принципно. Хора с висящи дела и доказани престъпници да могат да пътуват, а аз-не, понеже видиш ли на съм ощетила държавата!
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щото си ***, затова не ти е ясно :))
178
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Едно нещо не ми е ясно.Защо все ревахте против Станишев и неговата банда след като сте добре в България.Защо не ги прейзбрахте наново,нали сте доволни.Когато стане на въпрос за българско правителство,което и да е го плюете,защото ви краде,защото живете зле,не като европейци,а когато емигрант ви казва как живеят хората в нормалните държави се изтъквате колко е хубав живота в България
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дай си банковата сметка, ще ти преведа 100 евро. Докъде стигнахте мама му стара, да просите по форумите ! *** нали сте българчета, макар и със скъсани БГ паспорти, ще ви помагаме, къде ще ходим.
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чак пък да съм комунист :))) не съм да ***. Но пък ти, че си мрънкало /хейтърче/ е видно отдалече :)))) Глей сега, спри се минута и дишай дълбоко :Вдишване, Издишване, Издишване, Издишване, Издишване, Издишване, ... (докато не пукнеш) Безродник !
175
0
 
0
 
! Отговори
внос на лекари, врем преди 14 години
Психологията на *** лекари и здравни работници е първо да получават, а после да си помислят колко да дадат срещу полученото. Куба трябва да бъде взета за пример, ако изобщо някой някога в *** се загрижи да промени нещо в системата на здравеопазването. И да се спре гаврата точно тия дето най-изборно, според рушвета, вършат нещо отвреме-навреме, да дават акъл кой кога и как да излиза от страната. Те що не се опитат да излязат, като не им изнася?
174
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Здравната система в БГ е солидарна ли?Ей *** си вържи камък на вррата и се хвърли в най-дълбокото комунист смачкан.Кое и е солидарното бе,че ти удържат от заплатата,а като отидеш на лекар си плащаш и прегледа и лечението и операцията,ако не дай си боже се наложи.Я да ми кажеш къде на друго място има такава солидарност.а това,че не искаме да плащаме и 100 лева означава,че знаем цената на парите,че не искаме да се подиграват с нас и,че не искаме да плащаме за нещо от което не се възползваме.Ако ти баровеца не си за 100 лева да ти дам номера на банковата ми сметка да ми преведеш 50 евро.Ей така,а какво ще кажеш?
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В ББ са ни надеждите. *** требе да си плащат като всички останали.
172
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
само не мога да разбера как ще накарат *** да се осигуряват, след като не могат да ги накарат да си плащат тока и водата?
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
момченце, щом 100 лева са ти проблем, какъв освен чистач на *** да си ?
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Драги ми 'българино', данъците се плащат не за да получаваш нещо конкретно веднага . Това не ти е магазин 1001 стоки! Както в повечето държави, в България здравно осигурителната система е солидарна. Плащаш според доходите, получаваш каквото ти трябва като услуга когато се наложи. Без разлика дали си на Марс или на *** си майна. Ако не желаеш да спазваш българските правила, глей си живота някъде другаде и не си бъркай носа в чуждите работи!!
169
0
 
0
 
! Отговори
Niki do 167 преди 14 години
Абе *** си,ама и господ не ти помага.От партийния ли разбра,че тук всички са чистачи на ***.Остаряла ти е информацията овчиии, ама си *** за да го разбереш.Трудно е от началото,ама ако бачкаш всичко се урежда и хората те уважават.Ние къщи си купихме в чужбина,а ти още с представите за *** живееш.Не че тук не сме работили черна работа,ама когато човек се установи си намира и нормална работа,запиши си го.И запомни,че ако в чужбина си легален,дори и да си чистач на *** държавата поема отговорност за теб и здравето ти.Айде сега марш да плащаш осигуровките на ***,защото България и тях поставя над тебе.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Казах - бегом да лъскаш чиниите и не си прави труда да пишеш в български форуми/сайтове. Безродниците не ги тачим тук. Ай къш!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом 100 лева ти се свидят, видно е какво работите извън България. Чистене на ***. Менажери по санитарно хигиенните въпроси. :)))
166
0
 
0
 
! Отговори
Do 164 ot Niki преди 14 години
Абе ти *** ли си.Не искаме да плащаме за нещо което не сме ползвали и не ползваме в България.И да ни задържат в *** на Европа заради това,робе.А българските паспорти сме ги хвърлили,то и не е за хвала да си българин,да те ***,както на тебе ти харесва,вижда се.Айде свиквай да се нагъзваш,че след 15 години в България ще останете само *** и *** като тебе.
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това, че парите ни са харчени от управляващите за простотии, да ви е обица на ухото за следващите избори. Гласувайте пак за ***.