59 хил. фалшиви гласа на вота за кмет в София?

Яне Янев: Но не искаме касиране на изборите
18 ное 2009 13:32,
120
59 хил. фалшиви гласа на вота за кмет в София?
Снимка: БГНЕС

59 хил. гласа в София са фалшиви, обяви лидерът на РЗС Яне Янев.

"Установихме, че над 30% от протоколите в София са неточни и има разминаване. РЗС ще внесе жалби до Върховния касационен съд и прокуратурата за престъпление и попълване на документи с невярно съдържание", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него е опасно да бъде подменян демократичният вот на избирателите чрез груби фалшификации с попълване на невярно съдържание.

Още по темата

Янев допълни, че 44 000 са неточните гласове и 15 000 са фантомни бюлетини.

Според  него техният кандидат арх. Павел Попов е загубил от манипулациите около 11 000 гласа.

По думите му експертите на РЗС са установили, че над 30% от протоколите в София не само че са неточни и че има разминавания между цифрите, но част от тях са нарочно манипулирани.

"Това е нещо, което поставя под съмнение изобщо целия демократичен процес в България", категоричен е лидерът на РЗС.

Според него кандидатът на БСП Георги Кадиев е получил най-много бонуси от „това драстично разминаване между подадени гласове и вписани резултати в протоколите, това е силно смутително”.

"РЗС не иска да касира изборите в София и желае успех на новия кмет г-жа Фандъкова. Но е редно Административният съд да се произнесе и потърси отговорност от виновните", завърши Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Виж, какво. В идеята ти да върнем Станко Тодоров за председател на НС има доста еационализъм. Прав си, че работата на НС може и по-ефективна да стане, че то това недоразумение Цецка е просто.....
36
0
 
0
 
! Отговори
Яне - подлогата на преди 14 години
Янето -човекът на генералското движение в БСП или на новата Държавна сигурност пак бълнува и говори врели-некипели.Стане ли въпрос за нещо - Яни започва да рони мъдрости.По-добре да каже кой му заповяда и колко му плагиха,за да направи в последния парламент предложението за 8-процентния праг за изборите ?На всичко отгоре му заповядаха и той послушно се подчини да подкрепи и предложението за мажоритарните кандидати,въпреки че бе ясно,че на практика гласува срещу интересите на партията си.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
pri nad 30% falshivi protokola Yane ne iska da kasira izborite !? togava zashto go kazva, za da se namira na prikazka li ? polovin istina, ne e istina Yane !!!
34
0
 
0
 
! Отговори
СИК преди 14 години
Aз бях председател на комисия за тези избори ! Не виждам как ще се случи това което Яне ни разправя! Като се преброят пликовете, бюлетините и се състави протокола, под него се подписват всички - БСП имаха миниму по 2 *** човека във всяка комисия и то поне един секретар или заместник председател, даже и застъпници имаха. Няма как да се напишат неверни данни и да се разпишат и хората от всички партии. Да приемем, че има нарушения - то в никакъв случай не може да бъде в този мащаб!
33
0
 
0
 
! Отговори
бай Глигор преди 14 години
Стига с тея димки бе Яне!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Коя е тази наша логика според която не е трябвало да се провеждат избори?! Аз обяснявам възможно най-неизгдната позицията според точни цифри, а не предположения и очакваня. Прав е за: "Това е нещо, което поставя под съмнение изобщо целия демократичен процес в България" и подари това ще внесе жалби до Върховния касационен съд и прокуратурата за престъпление и попълване на документи с невярно съдържание.
31
0
 
0
 
! Отговори
МаМа преди 14 години
Яне ле вакло ягне ... Кой та мама излъга ? Кой та мама измами ? Кой ти го мама на .... ?!
30
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
За това, че изобщо не е ясно кой и какво е разминал и подменил на нас жокер ни не требе, ама щях да съм доста потресен, ако Яне подозираше друг кандидат...
29
0
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 14 години
Да, но въпросът е принципен все пак. Това не са малък брой гласове, процентно от всички гласували. То по Вашата логика и по тази на Бойко Борисов, не трябваше въобще да се провеждат избори, тъй като резултатът беше ясен. Амит тогава да си върнем традициите от управлението на Тодор Живокво и да потърсим Станко Тодоров за председател на Народното събрание, което винаги и за всичко гласуваше с 99,99%. Жалко за демокрацията.
28
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Това е маловажно. Голяма работа, някакви си 60 хил.гласа. Какво са това за управлението на Бобо Тиквата. Той и с по-големи неща се е справял.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Йорданка Фандъкова печели изборите с ~68%. Да предположим, че цифрите представени от Яне Янев са точни и са 30%, като повечето от тях са в полза на Кадиев т.е. над 15%. От това излиза, че Фандъкова има над 53% от общите гласове, което пак е напълно достатъчно за абсолютна победа. И всичко това е при положение, че твърденията на лидера на РЗС са вeрни. Сега разбра ли защо няма смисъл от касиране?
26
0
 
0
 
! Отговори
Вот преди 14 години
Снощи по СКАТ Велизар този проблем го изнесе и по телефона се включи проф. Константинов. Беше направо бесен и каза, че това не е държава и комисиите са неграмотни.Та, недейте с 20 часа след това да говорите, че Яне е осветил случая.Сутринта ТВ се ослушваха.Още на евро и парламентарния вот Волен въобще не търсеше какво е гласувано за него и просто се спазари.
25
0
 
0
 
! Отговори
Светлана преди 14 години
Не разбрах
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Светланке, прочети внимателно цитата под твоето мнение, сметни процентите и ще получиш отговор на всички въпроси.
23
0
 
0
 
! Отговори
Светлана преди 14 години
Ако е вярно, защо Яе не ще касиране на изборите?Ако е вярно, защо Фандъкова ще иска да остане кмет?Не се ли чувства неудобно?Ако е вярно, защо Бойко Борисов не предложи анулиране на изборите и *** кмет избран с почтенен вот?
22
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 14 години
"Според него кандидатът на БСП Георги Кадиев е получил най-много бонуси от това драстично разминаване между подадени гласове и вписани резултати в протоколите Сега разбрахте ли защо няма смисъл от касиране или сте зле по математика!
21
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Изобщо целия демократичен процес в България под съмнение.За пръв път съм 100% съгласен с Яне.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
16 номер А колко дни минаха от избора на новия кмет ... Абе да ви ....комунистите !
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега разбрахте ли как така изневиделица Бойко стана премиер. Не че имаше аз кой да се гласува защото всички са едни и същи и не че като даваш гласа си има смисъл.Ама поне да сме наясно че живеем в един цирк. Лошото е че ние обикновенните и честните хора сме в ролята на маймуните.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне ... Яне ...