Официално: ЕК ни погна заради боклука

Комисията завежда дело срещу страната ни
20 ное 2009 15:55, Красимир Ангелов
56
Официално: ЕК ни погна заради боклука
Снимка: БГНЕС

Европейската комисията завежда дело срещу България, защото страната ни не прилага правилно законодателството на ЕС в областта на отпадъците, информират от пресслужбата на ЕК.

Делото е по повод липсата на подходящи съоръжения за депониране на отпадъците в София. “България би следвало да разполага с подходяща мрежа от инсталации за депониране на отпадъците към момента на своето присъединяване към Европейския съюз на 1 януари 2007 година.

София обаче продължава да разчита на старото сметище в Суходол, което не отговаря на изискванията”, показва оценката на ЕК.

Оттам отбелязват още, че европейската общност може да предостави финансиране за осъвременяване на инфраструктура за управление на отпадъците в столицата.

Още по темата

“Въпреки усилията на българските власти да направят стратегически нови инвестиции обаче, решението на проблема се отлага с няколко години”.

През октомври 2007 г. Комисията изпрати на България първо писмено предупреждение поради недостатъчните мерки за изграждане на цялостна система от инсталации за управление на битовите отпадъци в столицата.

Сред установените от Комисията пропуски като най-значителни бяха посочени липсата на система и инсталации за оползотворяване и депониране на битовите отпадъци на града, липсата на временни площадки за съхранение, както и липсата на подходяща предварителна обработка на отпадъците.

Близо година по-късно – през декември 2008 г., ЕК изпрати последно писмено предупреждение.

“Независимо че Комисията приветства предприемането на действия в посока планиране на цялостна система за управление на отпадъците за София, все още съществуват много неясноти по отношение на това кога подходящите инсталации за отпадъци ще заработят пълноценно”, сочи оценката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Много бъркаш. Мутрата-пожарникар не е спечелила изборите, а тандема ДПС-БКП ги загуби. За 20 г. в БГ единственият случай в който някой е спечелил избори е 92 г., във всички останали случай управлянащите са ги губели.Но както и да е, сигурен съм, че преди 10 г. със същата пламенност си защитавал и мадридския ***, сега е ББ, а след година ще е следващия кадър, спуснат ти от БКП-ДС.
35
0
 
0
 
! Отговори
Dan до az преди 14 години
Не знам колко печели Паркинги и гаражи , но ако е така като казваш излиза , че при Бойко печелят с 1 млн. повече.....а това май все пак е общинска фирма , и защо *** да не е общинска фирма както иска Бойко а да е чдаден на частнтици от честните социалисти(все пак статията е за ***)????
34
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 14 години
Не съм на ничия страна, просто това са факти. За *** отговаря общината и кмета. А кой им е виновен мен не ме интересува,.. В Пловдив имат чудесен завод, като кмета не е от БСП, НДСВ или ДПС,...
33
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Би ли ми напомнил кога твоята любима мутра напусна БКП? Както и кои и как се наричат хората, които се занимаваха с "охранителен бизнес" от онова време до днес?
32
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Ами не си ли отговори? След като за 10 г. в политиката не е направил нищо добро, значи отговора е очевиден - всеки друг с изкючение на Луканов и Жан Виденов! То и резултатите след мъдрото му управление ще са сходни
31
0
 
0
 
! Отговори
Dan до 16 преди 14 години
Ето виждаш ли въпреки номерата на Станишев, Бойко спечели изборите, защо в Пловдив може да се построи завод а в София не (разходите би трябвало да са идентични), отговарям ти веднага за да се настроят хората към потенциалния конкурент за власта който очевидно (и както се видя) е Бойко, да не би от централата на БСП да не са знаели какво ще стане... ето ти една от скритите бомби, т.е. поредната!!! Нека да има завод в Пловдив, лошо няма хубав град!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da spomenesh Bojko i politika v edno izrechenie e kato svurjesh Sofia s chistota i normalna infrastruktura...za jalost
29
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
И кво иска новия голям брат от нас?Ако толкова им пречи софийския ***,да идват да го вземат,подаряваме им го...И тоя от сметището и тоя от парламент,правителство и президенство.
28
0
 
0
 
! Отговори
do az преди 14 години
abe az naistina te pitam KOI E PO-DOBYR OT NEGO , STIGA SAMO O4ERNQ HORATA ... DAI KREATIVNA KRITIKA , KAJI NE TOZ - TOI E KOFTI , ISKAM TOZ - TOI E DOBRE ;] slushame te ;]
27
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
От коя хранилка се е отказал, че не си спомням нещо? Просто далаверата като кмет на София е по-голяма от тази на депутат. А за това колко е добър и честен просто не ми говори. *** въпрос - колко изкарва Паркинги и гаражи за година от 100 хил. паркоместа - 3 млн. преди Бойко и 4 млн. по време на Бойко, когато той назначи шеф! И после те не крадяли :)
26
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Ами ти ми кажи какво са направили за три месеца настоящите - освен празните приказки и оплакванията - и сам ще си отговориш. А в добавка може да ме светнеш какво е направил ББ за 4 г. в МВР и за пет като Кмет. Защото аз мога да ти кажа доста неща които не е направил.
25
0
 
0
 
! Отговори
Dan до az преди 14 години
Добре там беше аз не казвам на черното бяло, но като видя че го използуват и се махна веднага въпреки че беше избран за депутат...отказа се от хранилката капиш..?Сега ще кажете да ама сега е на по-голяма е значи човека си знае възможностите и може да не гледа като повечето от досегашните депутати само в канчето какво са му хвърлили, ами може да прави правилните преценки и да е с две крачки пред другите, за това го харесвам като политик, и като каже че нещо ще направи го прави!
24
0
 
0
 
! Отговори
do 23 преди 14 години
qvno i ti heityr ;] mrazish vsi4ko nared , kato si razbirko i ne si ovca kaji za kogo togava ;] KOI E PO-DOBYR OT NASTOQSHTITE ? 4estno iskam da 4uq , kratko i qsno , ti koi bi iskal da upravlqva dyrjavata ot nali4niq izbor ?
23
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Ами по-лесно е да ти кажа кои не подкрепям - всички свързани с членси права в БКП и нейния репресивен милиционерски апарат. А това, че има балъци като тебе, които си мислят, че ББ не е част от проектите на комунисичесата партия е тежък проблем. Но когато си овца ти вечно ще си останеш такава!
22
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Кой е подписал споразумението ли, ами съпартийката на ББ г-жа Кунева. По това време бяха от една партия и на една хранилка. Дори рамо до рамо се кандидатираха да депутати, та после да направят и коалицииката, която той толкова плюе, но реално им вкара няколко депутата за подкрепа
21
0
 
0
 
! Отговори
#19 преди 14 години
hxahxa da :) toi im bil viveno za vsi4ko losho ;) a tehnite hora sa takiva angel4eta i te tolkova gi obichat :D
20
0
 
0
 
! Отговори
бум преди 14 години
..да благодарим на ББ, че си ляга в твоето легло тогава...
19
0
 
0
 
! Отговори
Zeynep преди 14 години
auuu,zaradi Boyko li sa ni pognali?
18
0
 
0
 
! Отговори
do 15 преди 14 години
chado moe : ) samo mi kaji ti koi podkrepqsh i shte zapo4na da ti se smeq na tvoite 4estni hora :) ili prosto si heityr koito mrazi vsi4ki ? ;]
17
0
 
0
 
! Отговори
сти преди 14 години
ооо занам знам, виновен е станишев , царя и сокола..