Атака променят закона, за да паднат новините на турски по БНТ

Сега излъчването им култивирало "сепаратистки настроения"
26 ное 2009 13:31,
432
Атака променят закона, за да паднат новините на турски по БНТ
Снимка: БГНЕС

Ден след като ДПС сезира ЕК за евентуалното спиране на новините на турски по БНТ, от  "Атака" внесоха в деловодството на НС промени в Закона за радио и телевизия.

Те целят отпадане на излъчването на предавания за българи, чийто майчин език не е български.

14 депутати на националистите начело с лидера им Волен Сидеров са се подписали под поправките.

Мотивите на националистите са, че сегашните разпоредби създават възможност за недопустимо толериране на определени групи от населението да култивират сепаратистки настроения.

Още по темата

"България е еднонационална държава, в която не може да се прави каквото и да е деление на верски, етнически или расов признак", посочват от "Атака".

Те цитират и чл. 3 от конституцията, според който официален език у нас е българският.

Това според тях означава, че по държавните радио и телевизия е допустима информационна дейност само на официалния български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
0
 
! Отговори
(: преди 14 години
do anonimen.znaes li 4e to4no tova go napravih.IZSELIH SE.No ne se izselih v Turtsia a v Sweden. nesam bil v Balgaria ot 1990 i njma da idvam.Samo 4e kat letim za Antaya na po4ivka minavame nad Balgaria togave vse mi se sere i to4no tova pravja
337
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да се изселят всички, чиито майчин език е турският в Турция и там да си гледат колкото искат турска телевизия. България няма нужда от българофоби, които само гледат да направят мръсно на страната и гледат на кръв българите
336
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хабер си нямате ама пишете тука...
335
1
 
0
 
! Отговори
хм преди 14 години
един път да съм съгласна със атака. да разкарат тия новини това е България все пак. който иска да слуша/ чете на турски да си пуска турски програми .
334
1
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 14 години
na koj mu dreme dali ima *** na Turski.Nie si gledame na Turska televizia i ne sam gledal na balgarska ot godini.Vremeto koeto davat na Turska televizia za na6ia rajon e po to4en iot balgarskata televizia.Daje i ne znaeh 4e imalo *** na Turski v BGT.A ste sednali i si gubite vremeto s gluposti.Hvanete se za rabota vmesto da se zanimavate s tapotiji.
333
1
 
0
 
! Отговори
Rocky преди 14 години
Само така АТАКА ! Трябва да се премахнат тези абсурдни новини на турски!
332
1
 
0
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Мога да ви кажа ,че това за новините на турски го има само у нас. Срамота !!! напълно подкрепям идеята и са надявам наистина да ги премахнат!!!!!
331
1
 
0
 
! Отговори
Поредни щуротии-2 преди 14 години
Не мога да разбера, с какво гъзолизците на Болния са нещо по-вече от средно статистическия българин.И що той трябва да оправя и дава линия на "политиката" във връзка с национализма.Да отнема едни права на турците,които те и така не ползват щото тези новини не ги гледа почти никой,освен някой от нас,закъснял,който чете ОТДОЛУ СУБТИТРИТЕ!!!!!!!!!!Ха да видим са портретите на валиите по кметствата,които са ни клали!!!!!!!!Кво ще направи?
330
1
 
0
 
! Отговори
Поредни щуротии преди 14 години
Това са поредни щуротии по Болен Сидеровски.Какво гледа този 15 минутката им по телевизията.Да дойде и да виде по общините в смесените райони,кво става там.Български не могат да говорят правилно и само крадат.Не е това лъжица за Сидеровата уста.Нито е идвал,нито сме го виждали.портрети на бейове управници през турско робство висят по стените на кметствата-на областни валии!!!!!!Занимава се с нещо,което според него му вдига рейтинга,а истината си остава.Да върви на Четвърти километър за разбиране
329
1
 
0
 
! Отговори
aydun преди 14 години
айде, като съборим новините всичката ни ще е наред. ще може да спите спокойно, нали така :D паляци. не виждате гредата в окото си, а треската отсреща. жал ме е за вас. аре сега ме псувайте и цъкайте минусчета, да съм виновен за мизерията ви АЗ :)
328
1
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 14 години
Доло нелегалната структора ДПС тя е анти Българса организация, която провокира населението на етническа основа.Атака не е провокатор тя е Българска партия ,която просто констатира че има БЪГ в системата и той е ДПС.На всички турци желая весела коледа хи хи.
327
1
 
0
 
! Отговори
bob преди 14 години
Nadyavay se na Evropa-vze da vi sarbi vas ednoto myasto-spokoyno sthe vi pocheshem...
326
1
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 14 години
ДПС е създадена против конституцията на Република България.Турция нямамт никъква представа за нея и Ахмед Доган той маниполативно зарибява хорицата, че са турци и Анкара се бори за тях.При полужение ,че в момента в България са пренебрегнати самите българи, невиждам основание, за което да се оплаквате . Вие нали сте уж ,турци, ами като не ви изнася идете си в Турция да ви натирят на палаткоеи лагери като овце хайде идете да ви видим до каде ще я докарате !
325
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
To samite bulgari sa problemi za bulgarite.
324
1
 
0
 
! Отговори
Anonim преди 14 години
Има турци има проблем нема турци нема проблем колко е просто !
323
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
един път наблудавах строителни работници турци. Тъкмо се чудеш защо всичките имат някакви странни главии лица на учуден папапитек и разбрах, че са от едно разградско село. Явно кръвосмешението води до стаден инстинкт и умствена слабост
322
1
 
0
 
! Отговори
до 314 преди 14 години
Amenhotep' чо е просто една мижитурка. И се прави на отворко по форумите, защото има болки в задната част...ако стане нещо, първо такива като него ще си плюят на петите и ще се скрият в миша дупка . Ненормалника Боленчо, пак пусна муха ха ***, за да прикрива неуспехите на правителството... ....така че, хайде сега Газ пикайте !...и се яжте...слабо го давате...
321
1
 
0
 
! Отговори
anonim преди 14 години
kaskvo marsh ot tukali..........................bre pederasi ili shte jiveete sas turtsite ili shte obqvim republika..velika izto4na rumeliq
320
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така! Браво! Не може да се делиме по верски признак... камо ли пък по етнически.... или сме БЪЛГАРИ или ... марш от тука... много е просто.... нема кво да се правят на онеправдани ***....
319
1
 
0
 
! Отговори
debelo dete do 317 преди 14 години
na Turciq i dreme ne za *** po selata,a za biznesa,koito imat ot dalgi godini. Predi ni zavladqha s ogan i me4,a sega napravo doidoha i ni kupiha. A razni tuka psevdo-nacionalisti ot forumite mi se plium4at,4e 6tqlo da ima opal4enie ... xaxaxaxax :) ostavete ciganorite da jiveqt spokoino,imat BG pasporti,otdeleni sa v anklavi i ne im dreme za novinite i ATAKA.