Отказвам да живея в страната на Алиса!

Министър Младенов не иска МО да става социална служба
11 дек 2009 13:19,
104
Отказвам да живея в страната на Алиса!
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да живея в страната на Алиса от страната на чудесата", заяви по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Младенов.

Още по темата
Той отговори на въпрос на народния представител Ангел Найденов за правото на кадровите военнослужещи да придобиват жилище от фонда на Министерството на отбраната.

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни. Трябват ни квалифицирани хора", допълни той.

Военният министър припомни, че наличният жилищен фонд е крайно недостатъчен за задоволяване на нуждите на служителите в момента.

За 2009 г разходите за жилищните нужди са малко над 4,5 млн. лева, а приходите са 600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
bobi_laz преди 14 години
Апартаментите, за които се говори във форума са само за офицерите, а не за кадровите войници! Всички привилегии са само за охранените военни с пагон, а те са си получили образованието като много други висшисти и имат ред придобивки макар да не работят кой знае каква опасна работа! Те не са по-важни от лекари, учители и т.н. Трябва придобивки за войничетата, които изнасят цялата лайнярщина на гърба си!
83
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Военните са *** ***! Аз също не съм бил в казармата и се гордея с това!!!!До 51, ако съм чакал на армията и на *** старшини да ме учат на дисциплина, работа в екип и отговорност - по добре да се самоубия. Много добре познавам военнте, това което ги учат в армията е поркане, чукане и лентяйстване. Който не храни своя храни чужда армия. Ами все тая. Реално военните рекетират държавата, а не са доволни - а военно положение или пък роби на политиците - Петър Младенов - танковете !!!
82
0
 
0
 
! Отговори
ляляк преди 14 години
ако приемем 4е големите политици на прехода са поставени лица от едни и сащи крагове ако приемем 4е шефовете на агенции митници и про4ие също са такива то тез на по долните нива защо се сагласяват с геноцида над българския народ 20 годишен паклен план а 4енгетата и воените за трохи от масата подкрепят народните предатели софрата е готвена с кравта на България а са слепи 4е те изнасят милиарди 4е господа полицаи с тия 50 милиарда ако си бяха в БГ си4ки щяхме да имаме по 3000 лв заплата ПРЕДАТЕЛИ
81
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Какви нужди. Кой ще плаща!Раздаваха ведомствени жилища на поразия. Министър Младенов е прав, нужни са квалифицирани хора!Казармата е отживелица, необходима е визия и ново разбиране за това що е отбрана. Старите комунистически порядки убиха инстинкта за самосъхранение на нацията. Казармата научи няколко поколения индивиди, как да източват гориво от служебните автомобили, нищо повече!
80
0
 
0
 
! Отговори
стебо преди 14 години
Вие що така ревнахте бе ? От армия е ясно 4е има нужда , но не на всеки сополанко от селата да му се дава-подарява жилище , пък да мисля и за семейството му .Да не е първата му мисъл , 4е ще избяга от село да иде в града в апартамент.Трябват мъже 2м. високи, здрави , интелигентни,4истоплътни с 2-3000лв.заплата и да служат на родината.
79
0
 
0
 
! Отговори
3121 преди 14 години
Ei promit mozuk pulen s klisheta ot minaliq vek.Ti kato davash mnenie po politika da ne bi da si bil ministur.QQQQQ vseki znae.Bash maistori,ot vsichko razbirat i vsichko znaqt.Vie nqmate PARI,vie ne mozete da reshavate! :)
78
0
 
0
 
! Отговори
3121 преди 14 години
Prodavat se ama ne na pazarna cena li? Mai ne,mai kato za nashi ora.Tvoqt cikul moze da go duxa 6toto nqma da ima takuv.
77
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 14 години
Ей,най сетне се намери един разумен човек тук!Евала!А дано и на министъра и на премиера им светне лампичката!Че то язък им за интелекта.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе чета и не вярвам на ушите си! Определено българския народ е малък, но за сметка на това изключително ***. Има хора, които си мислят, че военните получават жилища без пари...... и на всичкото отгоре пишат в тема тотално различна от жалкото им съществуване. Тук пояснявам за тях, че жилищата се ПРОДАВАХА на военните, което може да се направи като затворен цикъл т.е. колкото продадени полкова и новозакупени.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nedeite taka da obijdate voennoslujeshite neste pravi!!! V kraina smetka Armiqta doprinese nai mn za Bulgaria za NATO a kakto znaete bez NATO nqma EvroS i sega edvali ne kazvate bez army 6te po dobre. Taka 4e kato ima nqkoi pritencii da stane voinik a ne da se pravi ne velik v komentara ama da ne hodil v kazarmata. Trqbva da znaete 4e po tozi na4in potupkvate pameta na tezi koito si dadoha jivota za Bulgarskite interesi v IRAQ i AFGANISTAN. R.I.P. - Kolegi
74
0
 
0
 
! Отговори
я сам преди 14 години
ха така Стебо те са ти турили минуси щото много искат да лежат на чужд гръб.Казармите бългаски празни ,стоят там едни дневални на заплата.Тези фронтоваци дето са останали още,само ги подритват.Нали са 80_90 ГОДИШНИ ГОРКИТЕ.Сегашните на войници ли приличат?,с някои изключения не.
73
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 14 години
Ами като нещете да живеете в България,ОТИДЕТЕ СИ ТАМ ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ!ПРАВ ВИ ПЪТ!
72
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
МладФенов, поради некадърност увеличи дефицита на МО, блокира приходната част на бюджета му, предложи инфантилни поправки на закона с които се мъчи да избяга от отговорност и продължава да си ръси бисер след бисер....Марш на улицата бе, некадърник!!!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 14 години
Искам да попитам Министъра на МО.Къде са парите които получихте от продадените жилища на военнослужащи до сега?КЪДЕ Г-Н МИНИСТЪР?Защо не бяха вложени в построяването на нови жилища и така да се получи един вид приемственост,та като си изслужиш службата, да има къде да подслониш семейството си!ЗАЩО ?АКО ТАКА ПРОДЪЛЖИТЕ,В АРМИЯТА И КУЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ,ЗАПОМНЕТЕ ГО,Г-Н МИНИСТЪР!
70
0
 
0
 
! Отговори
yety преди 14 години
Какви апартаменти без пари, бе, стига писахте глупости. Апартаменти е имало преди 20г. Аман от поръчкови списватели във форума. Явно се прокарва идеята, че от армия няма нужда.
69
0
 
0
 
! Отговори
стебо преди 14 години
Зна4и апартамент без пари , след 20 г.служба - пенсия , 20 средни заплати на куп и още много , много привилегии . А на мен ми се полага 45г. плащане на осигуровки без никаква помощ от държавата а по-скоро с нейното насилствено изнудване , после пенсиониране с 200 лв. пенсия . Не разбрах от кого ни пазите , но разбрах 4е сте още в комунизма и си искате каквото е било по онова време .Само,4е сега парите ви идват директно от нашите джобове , за това помислте малко и за нас,защото и ние имаме деца.
68
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Не може човек който не е бил в казармата да казва какво ще става с БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.Такива пед.алчета като този министър и всички които са изкръшкали от казармата трябва да се пребиват с камани а те ми ги слагат министри и то на отбранат. СРАМ СРАМ СРАМ. Скоро ще почнат да приемат и пед.ераси във войската.УЖАСССС. Това министърче е най големия срам за правителството.
67
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
"Народ който не храни собствената си армия храни чужда"
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тогава ще живееш в страната на Софиянски!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Млади момко министър, една армия не е частна фирма. Там има порядки, ред и изпълнение на заповеди, които в даден момент може да са свързани и с живота на войника! След, като отнемете социалното подпомагане на армията си, което и без това го няма доколкото съм чул(нещо което нито една държава в свете не е направила), отговорете на въпроса как, ще намерите хора за армията и колко от настоящите подготвени кадри, ще останат на работа там?