Отказвам да живея в страната на Алиса!

Министър Младенов не иска МО да става социална служба
11 дек 2009 13:19,
104
Отказвам да живея в страната на Алиса!
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да живея в страната на Алиса от страната на чудесата", заяви по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Младенов.

Още по темата
Той отговори на въпрос на народния представител Ангел Найденов за правото на кадровите военнослужещи да придобиват жилище от фонда на Министерството на отбраната.

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни. Трябват ни квалифицирани хора", допълни той.

Военният министър припомни, че наличният жилищен фонд е крайно недостатъчен за задоволяване на нуждите на служителите в момента.

За 2009 г разходите за жилищните нужди са малко над 4,5 млн. лева, а приходите са 600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 14 години
Като не му се живее в България-праяв му път.Като моите приатели,както сина ми.Да го няма,И без това никой в армията не го понася.А и скоро ще разберете какви ги е приготвил за подчинените си-масови съкращения,никаква нова техника,Нйойския договор в действие
63
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 14 години
Младенов е, като Дянков - лигав ***, който в живота си не е виждал пушка. Неговата страна не е страната на Алиса, а страната на тиквите, но защо иска да живеем там с него?
62
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
Е явно си бил жена на някой стар войник в казармата ама съгласи се с мен че извръщенията не се правеха от кадровите военнослужещи а от самите наборни един към друг и е нормално аутсайдера да не може да се впише в системата както му се иска.То си е както в обществото аутсайдерите се игнорират по стечение на обстоятелствата.
61
0
 
0
 
! Отговори
бивш... преди 14 години
само потвърждаваш менталния си дефицит и мнението ми за платените войници . Повтарям аз съм от онези нещастници дето ни откраднаха по 2 години от младия живот за да могат шепа *** да си правят извръщения с нас , макар че носехме службата качествено и БЕЗПЛАТНО
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Като ви чета приказките, а и като гледам министъра на отбраната, стигам до извода, че май мен да ме бяха сложили за военен министър, по-добре щеше да бъде! И макар че не съм ходила в казарма, то най-добре разбирам, че и от нея има полза - учи те и на дисциплина, и на труд, и на много други неща!
59
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
Стари господине.Ти сигурно си от тея дето преди 4-5 години изреваха от съкращенията в армията (хрантутниците).Аз чалъми не мисля да ти продавам а и знам че си си изхарчил заплатите от армията които си взел след като са те съкратили да си вирнеш заемите и нямаш пари.Знам че ти е болно и изпитваш носталгия към системата ама не си и нужен.И сега недей да плюйш по нея щото тя е хрантутила такива като теб години наред и за това е на тава деридже и сега ние които сме в момента в нея мизерстваме.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Който не храни своя армия, храни чужда. ***!
57
0
 
0
 
! Отговори
45 преди 14 години
на времето мотивацията ви беше: 1. не мога да влеза във ВУЗ2. не ми се работи3. искам много пари4. искам да издевателствам над невинни , но зависими по принуда5. мога да правя теманета , извинявай поклони на по- старшите (висшите както ги наричате)
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всички офицери от армиятасе страхуват за хляба си да не ги съкратят и които подаде молба за напускане веднага го освобождават по взаимно съгласие като му изплащат на куп заплатите за прослуженото време при морските няма такова нещо които иска да напусне го карат да плаща неустоика и въпреки това има много молби за напускане ще доиде време когато вмс ще остане без кадри ако не им осигурят квартири и не им увеличат заплатите!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
прав си имам познат три пъти кандидатсва във варна и не го приеха след това записа в търново и там беше отличник летвата в морското е много висока там може да влезе само кандидат от елитните математически гимназии за да може да издържи на напъна и да го завърши успешно вземе ли диплома където си поиска в света може да започне веднага работа и нашите кадри ги предпочитат пред всички други в норвегия например им плащат 12Х. ЕВРО
54
0
 
0
 
! Отговори
Партенка преди 14 години
В Израел казармата е задължителна и за мъжете и за жените. Не виждам с какво са загубили евреите от това, че стоят по 3 /ТРИ!/ години в армията. Трябва да се служи поне 6 месеца най-малкото заради това, да се научиш да боравиш с оръжие като хората и да знаеш да си оправяш сам леглото. Аз съм твърдо "за" казармата и голяма грешка е, че я махнаха.
53
0
 
0
 
! Отговори
Стария кокал преди 14 години
Разбира се, и тук, както и на запад, се предпочитат хора служили в армията. Не обръщайте внимание на тъпите коментари на пъпчивите пубери за това, колко *** е казармата и офицерите. За да е армията в крак с всички изисквания на НАТО, пък и не само на НАТО, имате ли си представа с каква техника се работи и какво трябва да се знае? Можеш ли да хванеш човек от улицата, дето и правописа не знае и да го сложиш на командния пулт на някаква установка /не уточнявам каква/? Така че, по-кротко момчета.
52
0
 
0
 
! Отговори
vrv do 49 преди 14 години
Не си прав да обиждаш. Аз съм служил една година след Университета и мога да кажа, че казармата в рамките на 6 месеца би трябвало да е задължителна и доста полезна. Доста добре си проличава характера на човека там. Учи на дисциплина, работа в екип и отговорност и някои хора, чак там разбират тези понятия. Естествено има и проблеми, за това е необходима промяна. А затова, кои колко е допринесал искам да ти кажа, че голяма част от инфрастуктурата на България е изградена от Армията преди 89.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
освен морското училище варна което респектира с прием най-малко 5.50 бал всички предмети са свързани с математиката пет години къртовско учене излизат инж.магитъри по корабоводене с перфектно владеене на англиски език дипломите им важът в цял свят останалото военно образование е пълна порнография в търновският военен университет само селячета винаги има незаети места и тези на които е писана двоика ги преразглеждат пишат им троика и ги търсат да го записват бог да пази българия от такива офиц
50
0
 
0
 
! Отговори
капут сплескан преди 14 години
Тоя сплескан *** не е служил дори казарма. Освен това смени няколко партии - накъдето духа вятърът. След някоя и друга година ако на мода дойдат други ще си обърне *** и към тях.
49
0
 
0
 
! Отговори
До Войник преди 14 години
По-добре и не коментирай "големия андронен колайдер" - това определено не е за мозъка на един военен. Много правилно - по-тъпо място от казармата е само затвора!!! Добре че по мое време я махната тая простотия наборната служба. И не ми казвайте кретенясали военни че не съм си бил изпълнил дълга. Вместо да козирувам и марширувам съм допринесъл много повече за държавата от вас които по цял ден пиянствате и слушате чалга
48
0
 
0
 
! Отговори
набора преди 14 години
бе то щото сте много читави затова има постоянно незаети места , защото нормалните момчета предпочитат да хмалуват но да не стават като вас , затова постоянно отбора ви е "некомплект" както казват в армията - нали си служат общо с около 35 думи
47
0
 
0
 
! Отговори
БОЕЦ преди 14 години
ТРЯБВАТ НИ КВАЛИФИЦИРАНИ ХОРА-А НЕ ТАКИВА ЕВНУСИ КАТО ТОВА ОТ СНИМКАТА ,КАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ ИМА ТОВА ХЛАПЕ КОЕТО НЕ ЗНАЕ КАК СЕ СЛУЖИ И НИКОГА НЕ Е БИЛО В КАЗАРМАТА НИКИ ВЪРВИ ХАРЕМА НА БОЙКО ТАМ СЕ ТЪРСЯТ ЕВНУСИ А НЕ СЕ ЗАВИРАИ КАТО ГНИДА В ОТБРАНАТА
46
0
 
0
 
! Отговори
бивш войник - наборе преди 14 години
Момко не ни продавай чалъми там кадето ти си се запътил ние сме били и сме си загубили по две годинки от младостта насила , безплатно и по-добри резултати давахме от т.н. професионалисти дето са сега , но по-тъпо място от казармата е само затвора и да станеш войник по своя воля вече си е тежка диагноза , пък и чии интереси защитавате на българите или на някои други , а ние плащаме сметката
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мотивацията ти е това да работиш това което ти доставя удоволствие и не го възприемаш като работа а като хоби, или иначе казано това което правиш наистина добре. По този начин само човек се отдава изцяло и е реално продуктивен и градивен а от тук следва че е и добър професионалист , не професионалист в кавички. Парите и привилегиите идват в последствие..................стига системата да е работеща , а не управлявана от подобни безделници,некадърници,продажници,мърлячи....