Отказвам да живея в страната на Алиса!

Министър Младенов не иска МО да става социална служба
11 дек 2009 13:19,
104
Отказвам да живея в страната на Алиса!
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да живея в страната на Алиса от страната на чудесата", заяви по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Младенов.

Още по темата
Той отговори на въпрос на народния представител Ангел Найденов за правото на кадровите военнослужещи да придобиват жилище от фонда на Министерството на отбраната.

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни. Трябват ни квалифицирани хора", допълни той.

Военният министър припомни, че наличният жилищен фонд е крайно недостатъчен за задоволяване на нуждите на служителите в момента.

За 2009 г разходите за жилищните нужди са малко над 4,5 млн. лева, а приходите са 600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bravo
43
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Явно сте попаднали не където трябва. Аз съм бил в армията като офицер и забелязах разложенито още когато започна. Затова и напуснах. Преди да напусна на един зам. министър му обясних какво мисля за новата им система на ротации и производства. Стана каквото им казах.
42
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Ходили сме затова ги знаем - мързеливци, *** и ***.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Министъра да се разходи по воените складове .Преди 7-8 години в един такъв видях неща от Първата и Втората Световни войни.Как точно ще ги исползваме в момента,освен да ги продаваме като антикварият на врага????А наличната войска ,вместо да се учи ,бичи наряди и се самоохранява ,да не я откраднат извънземните ли .
40
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Явно в армия не сте ходили...
39
0
 
0
 
! Отговори
КоледнотоГуги преди 14 години
Той е министър на отбраната и той решава каква ще бъде поверената му структура.
38
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
Не мога да си обясня как хора които хал хабер си нямат от армия и отбрана правят коментари.Че всички вие освен да коментирате социалните придобивки не коментиране нищо от военната падготовка и това е нормално като не сте наясно с това а само с парите.Затова съветвам твзи които не са подготвени по темата да не я коментират.Така както ние военните не коментираме големия андронен колайдер например.
37
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Правилно... но подбор на качествени кадри в БА трябва да има. А многото некадърници влезли там за да се скатават и с връзки - да се изритат! Не си ли съгласен. Аз например бих предложил след като се пенсионират или уволнят от армията да им се дава възможност за преквалификация в и места във водещи фирми след като положат изпит за позицията. На запад за мениджърски позиции винаги са предпочитани хора били в армията.
36
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Кои са тия с пот и кръв - обикновените войници нали. А офицерите са поставени там с връзки и само си го местят от единия в другия.
35
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни".Най-накрая да чуя нещо смислено от човек в МО.Много е прав за това, че в армията най-често кандидатстват хора, които просто не могат да работят нищо друго или ги мързи изобщо да работят.Единици са тези, за които да си в БА е наистина призвание.
34
0
 
0
 
! Отговори
oficer преди 14 години
Връзките ги е имало, имаги и ще ги има винаги и навсякъде - това нещо няма да се изкорени в нито едно ведомство. Но не слагайте всички под един знаменател. Има хора които с пот и кръв на челото сиизвоюват място в стоя!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Прав си но това беше преди.Сега всичко е деуго - и материала от който се подготвя офицерския и сержантския състав е много по-различен. Сега трябват други мотивации. не бих казал че жилището е точно една от тях. Просто у нас всичко е сбъркано - затова и много кадърни офицери като си изпълниха договора си заминаха и останаха тези които са сега. Какъвто министъра - такава и армията.
32
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
КАТО НИ ДАВАТ ЩЕ ВЗИМАМЕ.И ТУК МЯСТО ЗА ЗАВИСТ НЕ ВИЖДАМ. АКО НЯКОИ ИСКА И ТОЙ 20 ЗАПЛАТИ ВСЯКА ГОДИНА ИМА ПОДБОР НА КАДРИ НЕКА КАНДИДАТСТВА.ПЪК АКО СТАВА ДОБРЕ ДОШЪЛ В ОТБОРА.А КОЙТО НЕ ИСКА ДА НЕ СЕ ОБЯСНЯВА МНОГО МНОГО ТАКА КАКТО НИЕ НЕ ГЛЕДАМЕ КОЛКО И КАКВО ВЗИМАТ ДОКТОРИ,НАУЧНИ РАБОТНИЦИ И ДР.ТАКА ДА НЕ ГЛЕДА И ТОЙ КАКВО ВЗИМАМЕ НИЕ И КАКВО ДАВАМЕ.
31
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
малко сате гонили триябвалое пове4е дасе нау4иш да оважаваш мамино гевезе
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз искам да си върна личната карта ,и на мен не ми се живее в този турски ***,НЕ СЪМ ГОРД ОТ ФАКТА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН
29
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Те и сега добре ги подбират. Кой ще извади по дебели връзки в МО. :)
28
0
 
0
 
! Отговори
доган преди 14 години
костов е виновен!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Естествено, че мотивацията е важна! Всеки иска добри условия на работа и заплащане. Според мен в армията трябва да има прецизен подбор и после добро заплащане.
26
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Абе *** военни. Не стига че българската армия е: алкохол, чалга и порно, ами на всичкото отгоре и претенции проявяват. В армията трябвало да има квалифицирани кадри. Че кой *** би отишъл там ако има друга алтернатива ?. Пазели родината. Като ги виждам моите съседи в Дружба как я пазят, господ да ни е на помощ. Достатъчно е човек само да обиколи кафенетата и кръчмите около някое поделение в работно време - пълно с военни. И на тия им плащаме заплати, че пък и жилища да им се осигурят !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
do №19 преди 14 години
Другарю Офицер, по-добро описание на военните не би могло да се направи, но нека приведа доводите ти на нормален език: 1. Сигурна работа- тук както и да се издъня няма да ме изгонят, щото чичо ме уреди. 2. Възможност за закупуване на жилищата- я да грабна една панелка с мъза у градо за бурканите от село. 3. Ранна пенсиониране- на 45 ще си опъвам кръката пред телевизора, пък квато пенсиика отпуснат все ще стига, на мен много не ми трябва. 4. 20 заплати на куп- за свадбата на синчето, и голф