Николай Младенов е новият външен министър

Военен министър ще е генерал Аню Ангелов
20 яну 2010 13:12, Красимир Ангелов
415
Николай Младенов е новият външен министър
Снимка: БГНЕС

Николай Младенов поема поста външен министър на подалата оставка Румяна Желева, обяви преди минути премиерът Бойко Борисов. 

На мястото на Младенов застава Аню Ангелов, който е настоящ зам.-министър на отбраната.

Той е човекът, който изработи военната стратегия на ГЕРБ и първоначално неговото име бе спрягано за поста на Младенов.

Премиерът обяви, че предвиждал Николай Младенов за поста външен министър още в самото начало, но "тогава прецених, че щом имаме г-жа Желева, Младенов ще бъде преместен в отбраната". 

Борисов каза още, че Кристалина Георгиева е трябвало да стане част от кабинета през март или април 2010 година като министър, но сега ще стане еврокомисар. 

Икономистът Илиян Михов също ще стане част от кабинета в близко време, разкри още премиерът. По думите му той най-вероятно ще заеме поста вицепремиер. Михов ще съветва премиера по икономическите въпроси, по които досега е бил съветван от Кристалина Георгиева. 

Пред журналисти Бойко Борисов каза, че така правителството ще се подсили.

Премиерът спомена, че след като се върне от визита в Германия следващата седмица, промените в правителството ще бъдат обсъдени в парламента. 

-----------

Николай Младенов – роден е на 5 май 1972 г. в София – син и внук на активни борци против фашизма и капитализма; влезе в парламента като седесар, после стана евродепутат от ГЕРБ.

Още по темата

Завършил е "Международни отношения" в УНСС-София и Кралския колеж в Лондон. Работил е като координатор, а после и като програмен директор в "Отворено общество".

Един от създателите на Европейския институт, чийто директор е до 2001 г.

Генерал Аню Ангелов – бивш зам.-началник на Генералния щаб, аташе по отбраната на България във Великобритания и началник на ВА "Г. С. Раковски" е човекът, написал секторната концепция на ГЕРБ в областта на отбраната.

В нея пише, че отбранителната политика на ГЕРБ се гради на четири основни стълба:

– членството на България в НАТО;

– активното участие в общата европейска политика за сигурност и отбрана на ЕС;

– принцип на приемственост;

– изготвянето и приемането на единна стратегия за национална сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
0
 
2
 
! Отговори
петър преди 14 години
Виждал съм го по телевизията . Май беше член на някаква партия, но не ме е впечатлил особено. Това , което впечатлява е , че е племенник на Петър Младенов - бивш президент на България.
409
0
 
2
 
! Отговори
няма преди 14 години
боика борисоб ги избира едни *** и никадарници Ейттожа правитестжо 6те *** мамата на цялата дьржава
408
0
 
2
 
! Отговори
ima ma kurvo преди 14 години
kato te gledam kak pi6e6 sigorno maja ti e tap i ograni4en a pokrai nego i ti i ne ti obra6ta vnimanie i ne ti zadovolqva minjata poznah li a?
407
0
 
2
 
! Отговори
ленка преди 14 години
хубавец? тоя недорастък? като паси и като дянков,няма ли мъже тука уе,излагат ни по света,омръзна ми...
406
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 376 Гъбарко, червенушковците са доволни само от собствените си плазмодии.Да пикаеш във фонтаните... Колко възвишено и аристократично.
405
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета, техните внуци и правнуци...ама верен бил онзи виц в който руснаците с еприсмивали за небоятните ни планини от които до 1985 година слизали партизани и произвеждали активни борци против фашизма ...строители на новия капитализЪм
404
0
 
2
 
! Отговори
Възторжен преди 14 години
Ники става за всичко! Минал е през толкова партии, бил е какъв ли не. А и на годинки е добре, какъв ли още ще стане! Удобен е като трипластова тоалетна хартия. Да ни е честит - заслужили сме си го...
403
0
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 14 години
Н. Младенов е доста по-добър избор от Р. Желева, но все пак смятам, че М. Райков, бивш посланик във Франция и настоящ зам. министър, трябваше да бъде външен министър.
402
0
 
2
 
! Отговори
кака преди 14 години
Поне е хубавец!
401
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Роден е във Варна, а не в София. Ако прочете Бойко какви неща пишете, ще ви.... / виж пресконференцията след първата оставка на Р.Желева/
400
0
 
2
 
! Отговори
?????? преди 14 години
Баща му е бил дипломат. Теоритично може да е бил на 45-50 години когато се ражда Н.Младенов, но може да е внук на активни борци и дядо му да го е осиновил. Това е хипотетично. Както и да е. На мен ми изглежда свестен.
399
0
 
2
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
За сега са си отишли само НДСВ. Гадната политика на ченгетата е да внедрят предател във всяка партия. Не знам откровенно милиционерските партии ГЕРБ и АТАКА как се справят с проблема. Сигурно си имат контраразуснаване.
398
0
 
2
 
! Отговори
До автора на статият преди 14 години
Г-н Ангелов, какви ги пишете? Все още не сме дотам шашардисани, че да не можем да пресметнем на колко години трябва да са били родителите на Николай Младенов около 9.9.1944г. Той е роден 1972 г., нали? Е, кога са станали " активни борци" майка му и баща му? Може би по времето на Тодор Живков? Да не би да са дисиденти?
397
0
 
2
 
! Отговори
Куцулан преди 14 години
Колега, преди 10 Ноември 1989 год. кои не бяха комунисти, т.е. членове на БКП? То си беше условие, ако искаш да заемеш или да се задържиш на някоя по-добра служебна позиция. Нямаше място да отстъп. Сега и внуците им ли да виним? Това е положението. Те влизаха с предимство в елитните гимназии, в Университета, бяха навън покрай родителите си и това е. Много, много години трябва да минат за да се сменят поколенията. 20 год. са крайно недостатъчни.
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nqma spasenie ot komumistite.Kato mravki sa.Polazili sa vsi4ki partii,samo da sa vav vlasta.
395
0
 
2
 
! Отговори
Бай Пешо преди 14 години
Ето защо СДС-то си отиде , защото синове и внуци на активни борци го управляваха.
394
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ne samo vnuk na aktivni borzi,ama i evrein.
393
0
 
2
 
! Отговори
На дали преди 14 години
Луда работа колега!Аман от политици,писна ни вече!!!!!
392
0
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 14 години
Абе нали Бат Бойко каза , че ще гоним комунистите до дупка, а сега гледам новият външен министър син , че и внук на активни борци.Как аз да разбера аджеба сега кои са лошите комунисти и кои са от наште за да не сбъркам като ги гоня по дупките ?
391
0
 
2
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Каза, че не е план"Б". Как да не се съгласи да става Първи дипломат, като си е избрал политическа кариера.