Николай Младенов е новият външен министър

Военен министър ще е генерал Аню Ангелов
20 яну 2010 13:12, Красимир Ангелов
415
Николай Младенов е новият външен министър
Снимка: БГНЕС

Николай Младенов поема поста външен министър на подалата оставка Румяна Желева, обяви преди минути премиерът Бойко Борисов. 

На мястото на Младенов застава Аню Ангелов, който е настоящ зам.-министър на отбраната.

Той е човекът, който изработи военната стратегия на ГЕРБ и първоначално неговото име бе спрягано за поста на Младенов.

Премиерът обяви, че предвиждал Николай Младенов за поста външен министър още в самото начало, но "тогава прецених, че щом имаме г-жа Желева, Младенов ще бъде преместен в отбраната". 

Борисов каза още, че Кристалина Георгиева е трябвало да стане част от кабинета през март или април 2010 година като министър, но сега ще стане еврокомисар. 

Икономистът Илиян Михов също ще стане част от кабинета в близко време, разкри още премиерът. По думите му той най-вероятно ще заеме поста вицепремиер. Михов ще съветва премиера по икономическите въпроси, по които досега е бил съветван от Кристалина Георгиева. 

Пред журналисти Бойко Борисов каза, че така правителството ще се подсили.

Премиерът спомена, че след като се върне от визита в Германия следващата седмица, промените в правителството ще бъдат обсъдени в парламента. 

-----------

Николай Младенов – роден е на 5 май 1972 г. в София – син и внук на активни борци против фашизма и капитализма; влезе в парламента като седесар, после стана евродепутат от ГЕРБ.

Още по темата

Завършил е "Международни отношения" в УНСС-София и Кралския колеж в Лондон. Работил е като координатор, а после и като програмен директор в "Отворено общество".

Един от създателите на Европейския институт, чийто директор е до 2001 г.

Генерал Аню Ангелов – бивш зам.-началник на Генералния щаб, аташе по отбраната на България във Великобритания и началник на ВА "Г. С. Раковски" е човекът, написал секторната концепция на ГЕРБ в областта на отбраната.

В нея пише, че отбранителната политика на ГЕРБ се гради на четири основни стълба:

– членството на България в НАТО;

– активното участие в общата европейска политика за сигурност и отбрана на ЕС;

– принцип на приемственост;

– изготвянето и приемането на единна стратегия за национална сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 14 години
Николай Младенов наистина е син на активни борци.Това е 100 % истина !Интелигентно момче е и знае езици защото покрай баща си цял живот израсна в чужбина.Изучи се там и се върна в България 1990 и веднага се ориентира в новата обстановка , т.е пак е на върха.Много по начетен е от феномена Желева.
369
0
 
2
 
! Отговори
ър преди 14 години
Той е син и внук на активни борци, После син само от СДС, сега желто оранжев от ГРОБ.Това по Алеко се казва Бай Ганьовщина. С тея дето има келепир.
368
0
 
2
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Това със син и внук на активни борци не го разбрах , кое от двете е ?
367
0
 
2
 
! Отговори
ър преди 14 години
Грешиш бил е. Карал е военно обучение в Израел. Всъщност има еврейски корени. Изобщо идеалния българин. Между другото ДАНС ако още съществува да провери връзките му с чужди служби.
366
0
 
2
 
! Отговори
ър преди 14 години
А да добавя, масонче, работил за отворено общество. За номенклатурното му минало на семейството и неговата кариера покрай надка в СДС вече се знае добре.Идеалния човек да защитава българските интереси
365
0
 
2
 
! Отговори
евлоги преди 14 години
тая мърда дето не става и за воиник боико тиквата го прави външен министър.*** министерския съвет егати ташака .тоя *** става само за ватман на трамвая на жени минчев .пълен абсурд от една некадърница на друг некадърник
364
0
 
2
 
! Отговори
ър преди 14 години
Проблема е генерален. В тоя дето ги слага.
363
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грешиш бил е. Карал е военно обучение в Израел. Всъщност има еврейски корени. Изобщо идеалния българин. Между другото ДАНС ако още съществува да провери връзките му с чужди служби.
362
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами какви да са? Кой ръководеше едно време в организациите - отличниците в училище, умните деца. Те сега са на по 40 години, нормално е да правят политическа кариера. Ти кого искаш да изберат-някой като Ралица Агайн, дето на 24 години стана депутат и не знаеше къде се намира, щото тъкмо беше станала от студентската скамейка?! Или двойкаджиите, дето после станаха шофьорчета и зидарчета?! Като измре едно цяло поколение, тогава няма да има такива хора във властта.
361
0
 
2
 
! Отговори
незнаещ преди 14 години
Тази новина не е интересна.Който и да сложат все ще си е ебалник.
360
0
 
2
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 14 години
Da mu dadate i zemedelieto, i kulturata ,moge mom4eto kakvo sega?!:)
359
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ami radvam se zashtoto tozi beshe napulno neadekvaten i nepriemliv za ministar na otbranata - ta toi ne e bil i voinik dori izobshto bananova respublika sme si i tova e
358
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Както виждам тук има поне 300 по-подходящи за министър вместо Николай Младенов.То бива всезнайковщина и "капацитет" по-всички въпроси,ама хайде поне до квартално ниво! Или Ви трябва вече международна сцена?
357
0
 
2
 
! Отговори
Ура, другари преди 14 години
ГЕРБ = Милиционер-роднина, агент на ДС-роднина, пак милиционер-пак роднина, комунистическа номеклатура-роднина, организатор и ръководител на пионерска и комсомолска дейност(Румяна Желева)-роднина.... Комунистическа номеклатура-агентура на ДС-Етко Шнайдер(Вадуц Лихтенщайн)-организатор и ръководител на пионерска и комсомолска дейност(Румяна Желева)?! България-дела и документи!!!
356
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Младенов, млад гений на политическите метаморфози, спец по всичко и уникален познавач на геополитическата реалност. Единственото, което тепърва ще видим, че НЕ умее е искрената ангажираност към народа си... (българския, не тоя дето по на юг се пада да е...)
355
0
 
2
 
! Отговори
до 353 преди 14 години
Разбира се че не решава Боко. Боко е зависим. Казвах го още преди изборите. Желева беше протеже на ***. Обаче личностните качества на Боко са такива, че не обича да е зависим. В момента според мен той заменя една зависимост с друга. ББ търси опора в ЕС, а вероятно и в западните спец. служби! Ако това наистина е така, то би било прекрасно за България. Е... помечтах си малко
354
0
 
2
 
! Отговори
Тройната преди 14 години
БКП, СДС и ГЕРБ събрани в една личност - Николай Младенов. Че какво да се чудим това са партии на бившита номенклатура апаратчици. Бай ***
353
0
 
2
 
! Отговори
Пъмп Ит преди 14 години
Боковите фенове в екстаз викат "браво" на разместванията. И са най-доволни, че рулетката спряла при Кристалина Георгиева и Николай Младенов. А на мен ми хрумва логичният въпрос - щом това са били правилните назначения, защо не бяха направени преди половин година? Защо трябваше да се разрази грандиозният скандал, последиците от който тепърва ще усещаме, за да избере Боко точните хора? Всъщност, Боко ли решава?
352
0
 
2
 
! Отговори
КомСоМол преди 14 години
сега като почне едно комсомолско съревнование с дянков кой е по-по-най - свят ще ни се завие.
351
0
 
2
 
! Отговори
Иван Славчев преди 14 години
Николай Младенов е известен с това, че може да говори и да не каже нищо. Това е полезно качество, както за говорител на СДС така и за външен министър... Забавно съвпадение... и нещо повече: Надежда МИХАЙЛОВА и Николай МЛАДЕНОВ - и двамата с инициали НД, и двамата от говорители на СДС до външни министри, и двамата красавци, макар всеки по своему. Пък и е всеизвестно, че той е протеже на Надежда Михайлова в ГЕРБ...Дано да е добър външен министър!