АЕЦ Белене с руски инвестиции? Първанов не чул притеснения в Брюксел

Президентът разговаря с комисаря по енергетика
22 фев 2010 22:25,
106
АЕЦ Белене с руски инвестиции? Първанов не чул притеснения в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов разговаря в Брюксел с комисаря по енергетика Гюнтер Йотингер, съобщава БНТ.

Първанов изтъкна, че не е чул притеснения за това, че АЕЦ „Белене" ще се изгражда с руски инвестиции.

Президентът е убеден, че ЕС смята за равностойни проектите НАБУКО и "Южен поток".

Делът на ядрената енергетика в енергийния баланс в Европа и в света със сигурност ще се увеличава. Особено важно в това отношение е стремежът у нас да бъде създаден европейски проект, към който се приобщават инвеститори от Германия, Франция и други страни, проявяващи интерес, заяви още президентът.

Българският президент се срещна с държавния глава на Белгия крал Албер II.

Разговорът между двамата се състоя в кралската резиденция в брюкселския квартал "Лаакен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Ашколсун 71 преди 14 години
71 е прав-Брюксел ни затвори АЕЦ-а,макар че спецове от Международната Агенция по Ядрена Енергия,още през 90-те,се докладваха че нашата АЕЦ,отговаря и превишава стандартите по безопасност.Естествено че ЕС няма да се съгласи да финансира АЕЦ на наша територия,при положение че по некви причини не искат-от'де да дойдат финансите,а?
58
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Каквото и да говорим, ядрената енергетика е бъдещето - по-чиста и по-евтина от топлинната. Възможността за катастрофа е минимална при правилна експлоатация.Относно руската помощ - ако смотаната ни държава съкрати бройката на ушевите торби от 60 000 до 15 000 решителни и добре подготвени мъже, ако ореже чиновниците от 160 000 на 30 000 наистина работещи хора и ако спре издръжката на гнусните *** ***, само за 4 години ще спести достатъчно за да построи АЕЦ Белене.
57
1
 
0
 
! Отговори
ЕЖЗ преди 14 години
Четеш коментарите и си отговаряш защо Левски е написал НАРОДЕ!!!!!!!!!Създателите на компютъра ако са знаели за какво ще го ползва измета на човечеството нямаше да го създават.
56
0
 
1
 
! Отговори
Арахангел Михаил преди 14 години
Купете си бели чаршафи и вървете бавно към Орландовци.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако чакаме инвестиции от европа дълго ще чакаме - това за тези които не разбират. Русия показа, че има пари и не е готова, а ги дава БЕЗ УСЛОВИЯ, нищо , че сме готови да правим простотии от рода ала НАТО и т.н. Какво ще кажете си е ваша работа, но пари има само в РУСИЯ. Защо никой не побликува колко ни е влога в НАТО и ЕВРОСЪЮЗА и колко сме получили от там? Побликуват се данни само колко са отрязали, тия които не са мислили да ни ги дават и е лъжа, че са ни отпуснали пари...
54
1
 
7
 
! Отговори
хейт преди 14 години
Ей тези продажни поколения бе! Не се наядохте ... срам ме е от Вас и това което направихте с родината ни! Аз също съм опорочен морално от Вас нашите родители от това поколение но силно се надявам да мога да влея друг манрталитет на децата си и ясно да им обясня, че дедите им са се постарали те да живеят в мизерия! Мразя Ви с цялото си сърце и душа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
4
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
Хора, събудете се и извадете мозъците си от камерата за дълбоко замразяване!!!!Единствения ГЕОГРАФСКИ доставчик на ядрено гориво е РУСИЯ, всчики останали опити за спекулация и лобизъм са смъртоносни за България. Моля запознайте с фактите преди да говорите глупости,не бъдете като тия *** в министерството.А за сегашния мат с рускките инвестиции- питайте ББ той ще ви отговори как изгони западните инвеститори. Е сега верно ни заробиха, като и АЕЦа ще си е техен. Барво Боко, Браво!
52
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Абе джанъм, за какъв дявол търсиш притеснения от Брюксел? Да не би на белгийците да им строят атомна централа с руски пари? Не трябва ли ние да сме притеснените защо нас не пита?
51
3
 
8
 
! Отговори
ники преди 14 години
Горкият *** толкова ли е сляп? но когато е за екскурзии до Австралия ... и не само там не е...
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гоце пак е ходил на екскурзия, смешника му с ***.
49
7
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 14 години
Главатарят на червените шайкаджии не вижда притесненията в собствената си страна, та ще ги види в Брюксел?Впрочем, едва ли можем да считаме за сънародници българските комуноиди и руски ***, защитавали винаги руските интереси и най-малко на два пъти опитали се да поднесат България на тепсия на руската мечка.
48
4
 
6
 
! Отговори
електрон преди 14 години
Няма държава, която да не си преследва интересите. И американските и руските политици го правят. Ако и нашите политици не разграничават "моите" и "българските" интереси, няма да е лошо. Откъснахме се от темата, а и е достатъчно късно. Лека нощ желая.
47
28
 
3
 
! Отговори
Ванко преди 14 години
Чада, слушайте Странджата ! Лека.
46
4
 
0
 
! Отговори
електрон преди 14 години
Ако законът не се прилага, системата няма как да функционира. Системата е развила чувство за самосъхранение. Въпросът е къде е мястото на хората в системата? ....All in all, it's just aNother brick in the wall
45
22
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до електрон:Съвременното руско кино направи няколко филма, може би с някаква гордост за всемогъщата руска мафия, а от всичките *** български соц. филми можем да отсеем десетина качествени.Що се отнася за актьорите - те бяха добри, но епохатаги принесе в жертва.Какво да се прави след като наградите и поощренията се даваха от Политбюро...
44
3
 
4
 
! Отговори
електрон преди 14 години
А отностно филмите. Не знам за съвременното руско кино, но съвременното българско кино е по-голямо нищо и от "нищото" на Холивуд. А имахме и филми и режсьори и актьори. Опитват се да ни обяснят, че вкусът се е променил, тоест потребителят се е променил. Личното ми мнение е, че не става въпрос за еволюция. Някаква нескопосано замаскирана деградация е това. Бум Бум, ох ох не е изкуство.
43
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до електрон:За мен е важно, че осъдиха например най-богатата американка, жителка на Ню Йорк /около 3 милиарда/ за неплатени данъци и лежа в пандиза не условно или за24 часа, а ефективно.Знаеш за Майк Тайсън, че въпреки състоянието си от половин милиард също лежа в пандиза, дори по ненапълно доказано обвинение -това му казвам аз държава и система, а извинявай, но към малкия човек Русия ененадмината...
42
4
 
6
 
! Отговори
електрон преди 14 години
Американската система е също толкова безцеремонна към малкия човек, човекът единица, който строи обществото. А системата, която е перфектна машина, смучи енергия от оръжия, войни и средства като СБ и МВФ. Няма безплатен обяд и обяда на американската машина го плащат "партньорите",а и техните собствени данъкоплатци. Не знам дали четеш и тяхната преса, но след тексаския летец, който се заби в сграда на Данъчните, коментарите в CNN сайта бяха от рода "One real American hero"
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво ви интересъва БГ !!!От всяка балканска държава има биле в БГ сайт! На нас не ни пъка за вас, вие се бъркате там където не ви бърка .Пишете си глъпостите в вашите блогове
40
2
 
0
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Я се уточни!