Еднополюсен модел? Няма да стане!

Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има, каза Първанов
12 мар 2010 15:07,
565
Еднополюсен модел? Няма да стане!
Снимка: Булфото

"Премиерът Борисов и ГЕРБ стават заложник на една линия на костовизация на българския парламент. Самият премиер трябва да прецени какво му носи това. Целта е президентът да бъде държан в шах и да се поддържа страх в различните социални групи".

Така президентът Георги Първанов коментира процедурата по импийчмънт, готвена му от управляващите.

"В политически план целта е да се поддържа еднополюсен модел, да не се допусне разномислие и алтернативност, няма да стане.

Аз съм за възобновяване на диалога между институциите, защото това няма алтернатива. Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има.

Ако не бъде изтеглено това искане, ако не бъде прекратена процедурата – тогава ние ще работим в друг режим", каза държавният глава.

"Както аз нося на критики, и в правителството трябва да свикнат на подобно отношение", продължи Първанов.

Според него помирителна среща не е необходима.

"Не съм предизвикал по никакъв начин конфликт, за да се помирявам. Има нужда от взаимодействие. На ход е отсрещната сграда – тя трябва да прецени какъв ще бъде режимът на нашето взаимодействие", категоричен бе той.

По думите му нямало е по-лесен начин от това истината да излезе наяве от публикацията на стенограмата едно към едно.

"Беше подменена темата на дебата. Проблемът не е в публикуването на стенограмата, проблемът е, че се показа истинският образ на една лъжа, на една тенденция, серия от лъжи по отношение на президентската институция", заяви той.

"Искам кабинетът на Бойко Борисов да успее, но не искам, когато има проблеми, да се върви по най-елементарната първосигнална реакция – да се търси врагът извън онзи, който е отговорен за този неуспех", допълни президентът Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
q se osuznai malko ...
496
1
 
3
 
! Отговори
фенка преди 14 години
Браво Първанка! Дръж се, ние сме с тебе! Ти ще бъдеш още дълго начело на държавата, тъй като си умен и политик, а не като тези нещастници в момента! Дори и тези, които гласуваха за тях, им видяха акъла, т.е. липсата на такъв.
495
2
 
2
 
! Отговори
azaleq преди 14 години
Стига са ни крали.Това правителство доказаха, че не стават. Нека сложим край:bgpetition/protest-upravlenie/index.html
494
0
 
2
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Като гледам вече си го направил тук!
493
3
 
5
 
! Отговори
Vili Ivanov преди 14 години
a... ама тоя още ли е президент.....Виц на годината:България- европейската старна с президента от ДС. Просто сме номер едно, както винаги.
492
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Гоце доносника пак натопи другарчето си!
491
2
 
3
 
! Отговори
гггггггг преди 14 години
май президента ни наплю всички и най много себе си
490
2
 
3
 
! Отговори
,у, преди 14 години
И ТОЯ ще ми говори за демокрация и честност. Ще ПОВЪРНА.
489
1
 
6
 
! Отговори
Недялков преди 14 години
Разбраха и слепи и глухи колко са недъгави управляващите ! Симчо, Цецко и сие да си ходят!
488
6
 
11
 
! Отговори
валя преди 14 години
КОито плюе президента,плюе България.С вас сме господин Президент.
487
8
 
10
 
! Отговори
desi преди 14 години
Първанов най-достойния мъж в България.С теб сме.
486
4
 
11
 
! Отговори
Bulgarin преди 14 години
абе кфото и да говорим..на Първанов му мина времето! :}}
485
1
 
9
 
! Отговори
ние преди 14 години
...Ако не бъде изтеглено това искане, ако не бъде прекратена процедурата тогава ние ще работим в друг режим", каза държавният глава...!Хайде,хайде....всичко си върви по твоя сценарий. Искаш да те катурнат....за да имаш време да се занимаваш със своя партия,която трябва да направиш за следващите парламентарни избори...! Искаш всички да те смятат за жертва и репресиран от това управление...а стига с тези евтини комунистически номера. Нищо ново не можеш да дадеш на това общество...!
484
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Някой може ли да ми каже защо единствено коментарите към тази статия: "Първанов се държи така, сякаш 20 години е живял другаде не работят или PR - те на Цветанов, се усетиха, че предизвикват обратния ефект?!
483
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 14 години
'Цветанов обясни още, че ще направи опит тази седмица да се срещне с членове на Висшия съдебен съвет. ВСС поиска да се срещне с Цветанов след негово изказвание, че висшия орган е компрометиран. Това заключение той направи на среща със Съюза на съдиите, която сам определи като много конструктивна". Цветанов отказа да влиза в детайли, но заяви, че Алексей Петров и Красимир Георгиев-Красьо Черния са имали влияние върху ВСС. Изводите ми са на база информацията, която съм имал, но не мога да конкретизирам", каза министърът.'Дали октоподът има пипала и във ВСС ?Отговорът на този въпрос може много лесно да се разбере - всичките 25 души от този съвет минават тест за лоялност през детектора на лъжата и всичко ще стане ясно едно към едно !Аз се обзалагам, че Цветанов ще излезе прав като е казал истината !Забравих, че според много от съдиите у нас престъпник е не онзи, който е извършил престъпление, а този, който не е престъпник и е казал истината като е засегнал нечии интереси ...Забравих, че у нас нямаше и проституция по закон, а гъмжи от жрици на любовта, които се отчитаха на Трактора ...Учудващо е, че никой от тези 25 - ***, които членуват във ВСС , досега не изяви желание да се подложи на тест за лоялност чрез детектора на лъжата, за да ни убедят, че са с чист морал и чиста съвест !?Нека Лазар Груев пръв да се тества за лоялност чрез детектора на лъжата, за да се убедим, че е с чист морал и чиста съвест !В противен случай за каква независима съдебна система и за какво обективно и безпристрастно правораздаване може да говорим ?' независимият ' съдия номер 1 у нас Лазар Груев беше назначен на този пост от Гоце / бивш агент на ДС / ...13 от всичките 25 - *** членове на ВСС са избрани от парламента на триглавата ламя ...За каква независима съдебна система става въпрос или НИЕ сме ***, че не го разбираме ?
482
0
 
5
 
! Отговори
английска му работа преди 14 години
В Англия избухна скандал. Подслушвали и записвали националите по футбол. Ами, че то у нас това не само, че не е лошо, даже го имат за хубаво.
481
5
 
5
 
! Отговори
hamiren преди 14 години
"Върви си Гоце! ", честният журналист Иво Инджев също е учил Москва както и президента. После е кореспондент на БТА в чужбина (значи партийно благонадежден), а после и директор на БТА. Тези които имат поне малко мозък в главите виждат, че отиваме към Сталиново време. Ще пеем песни за ББ, ще му издигнем паметник и т.н.
480
2
 
2
 
! Отговори
GENCHO преди 14 години
KOLKO NAIVNI HORA IMA V BG ! PRODALJAVAT DA VJARVAT , CHE KATO SE SMENI TOZI S ONZI I NESHTATA SHTE TRAGNAT ! BALGARIA PO PATJA , PO KOJTO E TRAGNALA NIKOGA NJAMA DA BADE DARJAVA ! I ISUS HRISTOS DA DOJDE NJAMA DA JA OPRAVI . KATO MAHNETE GOCE KOGO SHTE SLOJITE ! VECHE 20 GOD.SAMO SE MAHA I RAZRUSHAVA ! NE E LI VREME DA ZAPOCHNE IZGRAJDANE !
479
0
 
1
 
! Отговори
НУЖДА преди 14 години
НЕМА НУЖДА
478
0
 
3
 
! Отговори
Хараламби преди 14 години
"сабале"? :)) хахахах :) ходи да чукаш козичките,селски :)