Спасението на Борисов е нов кабинет с Костов!

Така смята бившият синдикалист проф. Кръстьо Петков
17 апр 2010 10:13,
381
Спасението на Борисов е нов кабинет с Костов!
Снимка: БГНЕС

Догодина, освен местни и президентски избори, вероятно ще трябва да правим и парламентарни, заявява проф. Кръстьо Петков, лидер на ОБТ в интервю за в. "Труд".

"Доскоро смятах, че са не само невъзможни, но и вредни", казва Петков.

"Но тези дни не друг, а самият премиер отново заплаши с предсрочни избори. Ако Борисов не отиде към втори кабинет, икономическата ситуация и социалното недоволство ще го принудят да се изправи пред предсрочни избори.

И дано да е по-решителен от Станишев, който трябваше да направи същото 2007 г., когато станахме член на ЕС, но се уплаши. Имам предвид правителство на мнозинството. Такова може да се направи или с “Атака”, което в международен план не е добре за ГЕРБ, или да се мине към коалиране с Костов. Това е логичният вариант - може да не се харесва на много хора, в това число и на мен, но е спасителен за Борисов", казва Петков.

Според него бидейки във властта като сенчест съюзник, той предлага алтернатива. Костов по думите му дава реалистична оценка на финансовата ситуация в България.

"Костов е наясно с истинското състояние на бюджета, знае, че Дянков не дава точните цифри - както скри и забави данните за провала в приходната част през януари и февруари, така го прави и през март.

Като макроикономист и финансист Костов превъзхожда целия икономически екип на Борисов - всички взети заедно! И вече постави Борисов в поза партер. Това е истината - на 10-ия месец от своето възкачване на престола Борисов е в състояние партер!", твърди още лидерът на ОБТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов може да е хитрец и малко далавера ама да не забравяме 1997г. след провала на МИЛИТЕ от БСП,той оправи страната в състоянието което беше, така че няма лишо да направи кабинет с него, може да има изход пък той, от кражбите на тройната ламя
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кво пишете за тая маша бре.днес.бг забелязвам тенденциозност и вие май сте от цанков камък груп
12
6
 
31
 
! Отговори
.neutralen. преди 14 години
Хора,реално погледнато в момента ситуацията в БГ,не е с нищо по-лоша от времето на Жан Виденов,на Костов,или на НДСВ,БСП,ДПС. просто няма мн промени от комунизма на сам,а ако има те се осъществяват прекалено бавно,а на народа му писна,20 години ни крадат,а ние мизеруваме.Най-*** е,че ако Борисов е честен,а борбата с корупцията върви тромаво,народ ще си го изкара на него.А по времето на БСП и ДПС,НДСВ народа си мълчеше и си кротуваше,нямаше и помен от недоволство.това е ***.
11
9
 
10
 
! Отговори
бехехехех преди 14 години
дядо костов експерта по кризисни ситуации да е финансист номер 1 а бат бойко премиер така ли да разбирам ? :)
10
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой да издърпа главата на Петков от *** на Костов:)
9
29
 
34
 
! Отговори
димитьрчо преди 14 години
герба си отива спете спокойно деца
8
23
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
ГЕРБ,изпълнявайте командата:бегом към ДСБ и Костофф да стане....генерал.
7
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоз пък 20 години една умна приказка не каза ,такива синдикати трябва д а ги заличат ,лапаше от всички правителства и нищо не направи за работника
6
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никаква коалиция с никой пък да става каквото ще става!!!
5
13
 
42
 
! Отговори
бехехехех преди 14 години
знаех си че командира крои пъклени планове мамка му колко съм проницателен :)))))))
4
26
 
41
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Вярно, че имаше такава личност.Почнах да забравям за Костов и партията му,дето на следващите избори и СДС, ще е вече извън парламента.Сега пък тоя от нафталина.Политически трупове-нищо друго!!!
3
21
 
37
 
! Отговори
рОКО преди 14 години
Ако е вярно . . .Но пък истина е , че Костов перфектно познава икономиката и финансите на България. Просто е перфекционист
2
21
 
46
 
! Отговори
nacional преди 14 години
TOZI MAI E LUD S KOSTOV NE SE PRAVI NISHTO-TOI PREDADE DEMOKRACIATA
1
21
 
29
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
Пълни глупости!