Сините към Борисова: Реформираш или си тръгваш

ДСБ и СДС настояват за бързи здравни реформи
13 май 2010 12:52,
134
Сините към Борисова: Реформираш или си тръгваш
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция ще оттегли подкрепата си за министъра на здравеопазването, ако няма бързи реформи в сектора.

Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на коалицията Мартин Димитров.

Днес ръководствата на СДС и ДСБ са имали среща със здравния министър Анна-Мария Борисова, на която са представили своя пакет от предложения за спешни мерки в здравеопазването.

Според Ваньо Шарков, Борисова и политиците са се разбрали министерството да постави ясни срокове и отговорници срещу всяка от мерките.

"Прилагането на тези механизми с ясни срокове ще положи началото на реформата", добави Петър Москов, член на националното ръководство на ДСБ.

"Ще дадем политическа подкрепа, когато видим изпълнение", заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той подчерта, че СДС и ДСБ не бягат от отговорност за осъществяване на реформи и съзнателно търси начин да поеме своята част, като дава сериозни предложения.

Сред 14-те неотложни мерки, които сините са предложили на министър Анна-Мария Борисова за реформа в здравеопазването, са:

Още по темата

– остойностяване на медицинските дейности;

– приемане на стандарти и критерии за качество;

– до края на годината изготвяне на национална и областни здравни карти;

– кардинална реформа на структурите, които се занимават с лекарствена политика;

– започване на преговори по националния рамков договор за 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И преди и сега лекари, положили хипократова клетва, не лекуваха хората, ако не получат пари или подкуп. Сега станаха още по-мързеливи и бюрократи, само имат претенции. Ако ставаха за нещо, отдавна да са избягали, но там в нормалните държави искат работа, човечност и професионализъм, а не претенции и симулиране на работа срещу заплата.
76
6
 
2
 
! Отговори
Бездарната напаст преди 13 години
по-добре ВТОРОТО !
75
3
 
5
 
! Отговори
тото преди 13 години
Затова в документацията на Министерството на финансите има следа от съгласието на правителството. Изглежда обаче работата не е много чиста, щом като Орешарски засекретява докладите си. За съжаление няма данни дали цялата поискана на заем сума действително е стигнала до българските кредитополучатели.
74
3
 
6
 
! Отговори
тото преди 13 години
Бившият финансов министър Пламен Орешарски предлага на кабинета на тройната коалиция да даде съгласие за заемите без каквито и да било гаранции, че цялата сума ще стигне до родните кредитополучатели. Правителството на Сергей Станишев разрешава отпускането на името на България кредити общо за 85 млн. евро от ЕИБ. Съгласно споразумението между България и Европейската инвестиционна банка, за да тегли който и да било пари от трезора от името на нашата страна, трябва да получи съгласието на кабинета
73
3
 
6
 
! Отговори
тото преди 13 години
Три тайни доклада за заеми от името на българската държава разсекрети финансовият министър Симеон Дянков към края на 2009 г. Кредитите са от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за три трезора - австрийската "Дексия Комуналкредит Банк", българската Обединена българска банка, която е собственост на гръцки капитали, и "Райфайзен банк" ЕАД, Германия.
72
4
 
7
 
! Отговори
тото преди 13 години
А да те питам ли какво би направил ти или партията? Защото сергей си го каза: трябва да вземем заем! Е да, ама няма той да го връща, а ти и аз!!! Разбра ли, байтърче ли си , гастърче ли си..
71
2
 
6
 
! Отговори
тампер преди 13 години
Ето ви го кратко и ясно!!! alexandertomov.blog.bg/politika/2010/05/13/istoricheskiiat-proval-na-bkp-bsp.544683#lastmentи си извадете най накрая главите от з********!!!
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли какво е любимото занимание на българския загубеняк ?Да плюе по Костов :)
69
8
 
4
 
! Отговори
Симов преди 13 години
Айде бре. И команденте И. Костов да поуплаши врабока ББ. С 2(двете)депутатчета, колкото с в ДСБ, ще духне под опашката на на ген.лейт. д-р Борисов, като му откаже всяка подкрепа.Ама Иване, он има жилязна подкрепа и лицето на " Атака" и вождо техен, тъй че да го духаш с твоя чифт депутати. Он си е бетон и без вас, Иване.
68
1
 
3
 
! Отговори
lekar преди 13 години
tazi jena se podigrava s balgarskite lekari Zitat Kogato tragvat sutrin na rabota da se 4udiat kade sa v germania li dania li .... a po dolu 4e bilo priemlivo sas zaplata 400- 500 lv za medicite Smiah.... 250 evro za LEKAR...... ta koi e lud da stoi tuk Vsi4ki ste otidem tam za da ne se 4udim kade sme a da znaem V GERMANIA SME pak neia da ja lekuvat psihiatrite .....
67
5
 
4
 
! Отговори
гастърбайтърче преди 13 години
Тото ли си, мото ли си, я кажи какво направиха Ггрупа Еретици Работещи България за 10 месеца
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
никога народа е е бил толкова беден но в Гърция взеха мерки счупиха банките и държавните учреждения и 110 милиарда се намериха веднага а ние сме мишки и чакаме Бойко до ни го отцепи
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне като обиждаш народа, че е *** беЗплоден народ, напиши го правилно.
64
2
 
1
 
! Отговори
дедо преди 13 години
айде костов и димитров отебаха борисов......
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В следващите години, ще ходите да ви оперират областните функционери на ГЕРБ или стотниците им, или старшинките по места. ЗАЩОТО ЧИТАВИ ЛЕКАРИ НАИСТИНА НЯМА ДА ОСТАНАТ!!!
62
4
 
11
 
! Отговори
До Тото преди 13 години
Пич, кльопай си трохите, които ти дава ГЕРБ, явно си на тяхната ясла. Аз не съм бил никога за БСП, нито за БКП, за разлика от Бойко Борисов, който Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП! Ще ти го кажа на чист български - СПРЕТЕ ДА ОБЕЗСМИСЛЯТЕ ЖИВОТА НИ В ИЗМИНАЛИТЕ 20 ГОДИНИ! Аз не съм крал, а мен държавата ме е крала и ПРОДЪЛЖАВА ДА МЕ КРАДЕ. Преди поне не ме обиждаше, сега не само че ме краде, но И МЕ ОБИЖДА! Аман от простаци!
61
4
 
3
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 13 години
ВИДЯЛ СЪМ РЕСТАРТИРВАЩИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ИВАН КОСТОВ,ХУБАВО Е ЧЕ НЕ СИ НА ВЛАСТ !
60
2
 
9
 
! Отговори
Мира 39 преди 13 години
Долу Герб и БСП тех ги е раждала една ***
59
1
 
1
 
! Отговори
Dan до тото преди 13 години
Не се пали пич, той си каза мъката, има да взема пари от държавата,...дал е а не си ги е получил..смени се власта,това в случай, че наистина е бизнесмен, иначе подозирам, че му се е отворила работа по новата тема с Борисов на снимката...там е страшно нови никове имат почти всички които иначе се представят под традиционните, е има и изключения "123" си е същия!
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не се притесняваите след 40 години ще бъдем малцинство това сочи статистиката така че кво ви пука *** и бесплоден народ сме