Без деца в баровете

НС: деца до 18 г. нямат право на дискотеки, в които се пуши
21 май 2010 10:23,
57
Без деца в баровете
Снимка: БГНЕС

Парламентът забрани присъствието на деца до 18-годишна възраст в нощни заведения, в които е позволено пушенето след 22,00 часа.

С промени в Закона за здравето депутатите измениха Закона за закрила на детето, където добавиха тази забрана. Така Народното събрание окончателно прие промените в Закона за здравето.

Досега деца между 14- и 18-годишна възраст можеха да посещават нощни заведения след 22,00 часа, но с придружител.

С приетата промяна, дори да има по-възрастен с тях, те няма да имат право да влизат в нощните заведения, в които се пуши.

С промените в Закона за здравето, приети на второ четене по-рано през тази седмица, парламентът забрани деца до 18-годишна възраст да влизат във всички кафенета, в които се пуши, както и в обособените части за пушачи в по-големите заведения.

Още по темата

С измененията се даде възможност на собствениците на заведения с площ до 50 кв. м сами да решават дали клиентите могат да пушат, или не, а в по-големите заведения трябва да има обособени части за пушачите, които трябва да са по-малки от половината от общата площ.

В заведенията за хранене и развлечения с изцяло нощен режим на работа се допуска тютюнопушене без обособяване на самостоятелни помещения.

В сградите, в които има помещения с обособени работни места, работодателите могат да определят със заповед специално обособени самостоятелни помещения, които са предназначени само за пушене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
0
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
Po dobre da napravqt taka che vsichki zavedeniq da sa snabdeni sas adekvatni klimatichni sistemi za prechistvane na vazduha .. i da e efektivno ..i problema e reshen .. koi kakvoto iska da si pravi .. ako ima i mqsto za decata v otdelna zala kadeto mogat da si igraqt (detsko katche) i tam da ne se pushi .. i vsichko e nared kakvo mu mislqt tolkova
35
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Е,че то тези на 18 год. поне 99% от тях пушат така,че май е безмислено от този закон.
34
7
 
10
 
! Отговори
фсдк преди 13 години
Всички, които сте за този закон, деца на Бойко Борисов ли сте или просто му ближете дежурно аналното отверстие. Обнародва се закон за здравето, който вместо да въвежда конкретна забрана срещу тютюнопушенето, казва следното: "ти детенце си малък престъпник, защото ядеш пастичка на масата за пушачи, тук имат прави да папкат само хора с изпопадали от цигарите зъбки". Ей точно това хубаво не оценяваме!
33
14
 
10
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Всички,които сте против този закон вие деца ли сте,че се сърдите? Даже и когато държавата иска да се погрижи за децата ви да са здрави пак мънкате!Ами знаете ли на вас с нищо не може да ви се угоди,за вас да плюете по някого е начин на съществуване,дори и хубавото не оценявате!
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дааа, кеф на буци, пускат забрани за деца, а вдигат забраните за цигари. Ще си помисли някой, че децата са по-вредни от цигарите! И сега какво, ставаме престъпници ако заведем децата на сладкарница или ресторант, в които съдържателят е разрешил да се пуши?
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че в коя дискотека не се пуши ?????абе тия от НС са големи умници,за такъв ум и 5лв. заплата не заслужават.
30
4
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Не се притеснявайте направил съм краварник -заведения два броя за пушачите родители и за децата , отделно има обща тоалетна , която не е към заведенията -краварниците ,там можете да пушите и родители и деца,когато я ползвате.Тя не е със статут на завенедие-краварник.
29
4
 
11
 
! Отговори
антигербер преди 13 години
Ей най-накрая едно разумно решение
28
2
 
0
 
! Отговори
хууу преди 13 години
ххжик
27
2
 
0
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Всъщност кретена е с ника 1! Уникат!
26
8
 
4
 
! Отговори
пфу преди 13 години
окончателно емигрирам!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ми ето - идея за бизнес. Направи дискотека, в която не се пуши ;) Сигурен съм, че ще има доста посетители.
24
6
 
12
 
! Отговори
D преди 13 години
Хахаха...това е нелепо! Вместо да има забрана за цигари в КАФЕНЕТАТА има забрана за ДЕЦА...може би проблеът е ,че тези които гласуват законите са пушачи и не искат да нарушават собственото си удоволствие...И после да остана да живея в България...как не...!
23
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 13 години
Искрено се надявам, че един ден хората пушачи ще могат да правят това само вкъщи, в колата си и на улицата!
22
1
 
0
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
До 16-ти: *** кретена дето си ти! Нямаш равен!
21
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
БРАВО! Наистина ще е проблем, ако детето има родители-пушачи. Те ще искат да седнат в ресторанта на маса за пушачи....а детето?Нека обаче тези закони се прилагат на практика. В смисъл да има глоби и санкции, а не закони, който никой не следи дали се изпълняват! На родитела, като му бръкнеш в джоба...да видиш как ще се стегне и следващия път няма се отваря! Това е поетапно решение за спиране на цигарите тотално в закрити обществени помещения. Поне аз така го приемам и адмирирам идеята!
20
8
 
3
 
! Отговори
ттт преди 13 години
оооо аз много обичам непълнолетни, много сладки прасковки са и стегнати дупенца, мммммм!
19
7
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 13 години
На 28год съм признавам си неразбирам от политика,но това правителство,с всяка стъпка е в поредната си издънка.Само прочетете заглавието"НС: деца до 18 г. нямат право на дискотеки, в които се пуши"!А има ли дискотека в която да не се пуши?.....смешници
18
5
 
4
 
! Отговори
M преди 13 години
Ако ще правят нещо - да го правят като хората. Да заранят пушенето във всички заведения или никъде. Какви са тея глупости - след 22 часа - ок , а преди това ?!
17
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Е що, трябва само да задължат заведенията да имат обособени помещения за правене на ***...