Яне зове сините за фронт срещу ГЕРБ

РЗС няма да подкрепят актуализация на Бюджет 2010
9 юни 2010 12:57,
132
Яне зове сините за фронт срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Управляващи или опозиция са партиите от Синята коалиция? Въпросът е на определилия се като опозиция в началото на годината Яне Янев.

Сега лидерът на РЗС призовава колегите си отдясно също да го направят, за да се формира "силен десен блок, който да се противопостави на лявата политика на ГЕРБ".

Нито Иван Костов, нито Мартин Димитров взеха отношение по призива на Яне. Според него обаче позицията им ще проличи най-ясно при предстоящото гласуване на актуализацията на Бюджет 2010.

РЗС няма да подкрепят новото предложение на Симеон Дянков.

Актуализацията по думите му е "тотално грешен ход, който ще задълбочи финансовата криза, ще доведе страната до вторична рецесия и банкрут", убеден е Янев.

Той посочи, че преди седмица е разговарял с представители на Европейската комисия, които следят финансовата политика у нас. Депутатът отсече, че не можем да заблудим чуждите експерти.

Такива опити в актуализацията на бюджета обаче имало много. Най-фрапиращият пример са парите за общините.

В 87% от бюджетите на общините информацията за населението била изкривена. То е завишено изкуствено между 30 и 60 процента. 20% от данните на министерствата, на базата на които се правят новите сметки, също били "стъкмистика", твърди Янев.

Лидерът на РЗС смята, че бюджетният дефицит ще бъде много над заложеното. Той предупреди, че ще се стигне до посягане на валутния резерв, което пък щяло да постави под въпрос и борда.

"Няма да участваме в тази безотговорност", категоричен бе Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
7
 
! Отговори
Десен патриот преди 13 години
Като ми пееш Пенке ле, кой ми те слуша?! Търчилъжко не може да млъкне!? Слущат, неслушат, той си приказва! Журналистите са винжвни! Има хора, които ни омръзнаха, по физиономии и лафофе! Скрийте ги за година две, за да си починем малко! Заради такива не ми се отваря телевизора. Знаят се: Райчев, Георгиев, Кошлуков, Дилов, Димитрова, Бонджулова, Кутев, Манолова и др. Къде ги скрихте Минчев, Кръстев, Инджев, Беглов, Григоров и др. Бог да ни помага. Комунизмът е на заглъхване! Скрийте му пропаган
72
3
 
9
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
през тези години пич и магаре да беше сложил да управлява държавата щеше да натрупа тези излишъци ..така че не ми ги хвали... А кажи края на 2008 г. като изхарчиха повече от половината излъшък защо тогава никой не рева че харчат готовите пари ,а сега когато има реална нужда от този излишък ( резерв ) всички кумануиди ревете та се късате ..нали тези пари са за пенсии и други социални плащания бе таранколу..нали *** и онези с *** пищови са социални формации и милеят за пенсионерите
71
6
 
3
 
! Отговори
San преди 13 години
До 72/До.Като те чета май и ти си носил червената връзка към къмунизъма-идиотизъма. Ако можеш да броиш, комунистите и милиционерите при герб са много повече отколкото в БСП. ***
70
2
 
4
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Сите са от едно комунистическо котило-Яне греши
69
3
 
8
 
! Отговори
До: преди 13 години
До всички червени папагали, които не спират да повтарят за някаква полицейщитина. Абе *** ли сте бре, че толкова не виждате за какви бандюги става въпрос. Като не може да измислите нещо свестно по-добре си трайте, а не да повтаряте до припадък всяко нещо което чуете от мишката Станишката.
68
1
 
3
 
! Отговори
тампер преди 13 години
... защото тихомълком щеше да се плаща на "нашите" фирми,за неща които не са извършили и то на цени 50 пъти по-високи от реалните! И след като парите приключеха - заем! Знаеш ли, че закупенооборудване за хеликоптери в момента седи в склада, защото тъпака който е гушнал комисионната не е погледнал, че коптера е в гаранция и не може да се пипа? Та за какви 8млрд ми говориш. До сега да са само спомен, и мазния да ти се хили тъпо и да вика "ми то кризата май не ни подмина"
67
2
 
6
 
! Отговори
Ben преди 13 години
Едва сега разбрах, че тия комунсти са по-зле и от социалистите
66
6
 
4
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
Интересно е какви сини са тия вдясно, след като вече 11 м се навеждат на комунистите и са без всякаква идея. Това ще е винаги докато на възлови места във всички области стоят само комунисти и ще четем милиционерските хроники
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на мен ми харесва момата!
64
0
 
6
 
! Отговори
тампер преди 13 години
яя си е чиста полит ***! До 65-ти: човека се опитва да ти каже, че тройните просто имаха късмет, исега ако не знаеш, има световна криза, увеличаване на безработицата, намаляване на инвестициите... И ако ония с 8-те млрд. бяха останали на власт, сега ТИ и АЗ щяхме да сме добре с заем от световната банка, който после щяха да връщат децата ти!
63
11
 
4
 
! Отговори
сДС преди 13 години
Ако сините бяха истински демократи, а не назначени за "демократи" от ДС отдавна трябваше да са опозиция на ширещетата се полицейщина наложена от ГЕРБ !Сините обаче не са никакви демократи и никога не са били такива ! Ето защо те подкрепят тоталитарното правителство на Бойко Борисов.В същото време Костов и сие осъзнават, че някак не върви демократи и милиционери да са от едната страна на бариерата и от време на време имитират критики към кабинета ....
62
5
 
3
 
! Отговори
До Васил Митов преди 13 години
Много тъпо разсъждение-в Румъния и Гърция ката положението беше същото защо имат огромни дефицити ,а не натрупани резерви.Вярно ,че си заслепен гербаджия ама не казвай на черното бяло ,защото Тройната можеше да излизат всяка година без излишък и сега прилипсата на тия 4 милиарда ,които останаха в резерва отдавна щеше да гониш Бойко с тоягата или да събираш в кофите за ***
61
0
 
1
 
! Отговори
Daniela Velcheva преди 13 години
Това единство , в историята на България ..................НИКОГА НЕ ГО Е ИМАЛО ! ДОРИ И ДА СЕ ЯВИ ЛИЧНОСТ , ОБЕДИНЯВАЩАНИ ВИНАГИ Е УБИВАНА .................Левски ,Ботев, Алеко Константинов, Стамболов ,Стамболийски , .......................Бунтарите -идеалисти са убивани или психично болни / диагностицирани / ...
60
3
 
1
 
! Отговори
уф преди 13 години
И такива като тебе далече от България.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хубава мома.....
58
1
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
TEZI 4 MILIARDA SI GI RAZDADOHA NA OBRA4ITE OT FIRMI. I SLED TOVA SI GI DELNAHA, PO BRATSKI. A NARODA DA ***, TARATORA DA NE SE IZGORI.
57
1
 
7
 
! Отговори
Стажант преди 13 години
На мен лично ми омръзнаха поривите и похватите за да Ни е интересен г-н Янев. То не бяха папки, не бяха шествия с електорат който не знаеше за какво иде реч, не бяха декларации и докуменчета, сега пък това. Абе драги ми Смехурко, ти нали допреди няколко месеца баше от онази страна на барикадата, а сега всячески омаловажаваш всичко и всеки , не беше ли ти онзи който не подкрепи колегите си за свалянето на Гоце ? Трудно ми е да определя какво си точно ...
56
8
 
2
 
! Отговори
дас преди 13 години
Драгалевския *** има договорка с лъжеца от Банкя.Подкрепа срещу имунитет от преследване за извършените кражби.Но Яне да не се прави,че не знае.
55
2
 
8
 
! Отговори
Императора преди 13 години
Пълен *** е тоя, направо не мога да гледам. Мазна , лъжлива мишка!Доведе един катун *** да сменят конституцията.Един поне да имаше на тоя митинг , който да знае какво е конституция! Такива като него далече.... от майка България !!!
54
0
 
4
 
! Отговори
Васил Митов преди 13 години
Добрее де, а кажи ми кога ги оставиха? В бума на строителството (защото друг бум не е имало) и се изляха милиарди тонове бетон (От там като започнеш- мебелна индустрия, строителни материали) и това е!!!! Събери Банско+ Слънчев Бряг=?За всяко разрешително, за всеки проект, навсякъде такси комисионни, и т.н.!С вързани ръце да си ще оставиш 8,2 млрд!Да не коментираме, че тези пари би трябвало да са поне още толкова, ако всичко се отчиташе и вместо консултански комисионни вс. в Държавата!