Борисов ще почива 20 дни, и той понатрупал отпуски

Премиерът атакува по телефона Мая Манолова от БСП
23 юли 2010 10:52,
129
Борисов ще почива 20 дни, и той понатрупал отпуски
Снимка: БГНЕС

"От 15 август си пускам 20 дена отпуска и отивам да почивам", заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова телевизия, който се включи разгорещено по телефона, предизвикан от спорещите депутатки Мая Манолова от БСП и Емануела Спасова от ГЕРБ.

Премиерът се обърна директно към червената Манолова, която защитаваше президентското вето за отпуските, отхвърлено вчера от НС. 

„ГЕРБ дойде, за да махне безобразията, които сте сътворили, да въведе правила и работникът да ползва извоювания за него годишен отпуск“, заяви Борисов.

Премиерът не отрече обаче, че и той е трупал неизползвани отпуски, докато е бил главен секретар на МВР.

Още по темата

"Тогава нямах заместник", оправда се Борисов.

Той попита още защо от 2001 г. до сега правителствата не са давали възможност на хората да ползват конституционното си право на почивка.

„Вие искате да дадете възможност на банда чиновници да играят не по правилата. Има ли в действителност такъв човек, който е в състояние 300 дни да работи, без да почива“, аргументира се още премиерът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Бойко Борисовотпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами сега кабеларките как ще запълват програмите си?! Май и те трябва да излязат в 20 дневен отпуск....
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na tazi snimka Boiko ese e snimal v liubimata poza na ministyr Diankof.I da si kaja Boiko sega vece iasno se pod4iniava na Simo ot koeto sledva 4e Simo ste e sledvastiat nas prezident.pyrvanov sloji si desniat palec kakto Boce do nosyt i ste vidis kak svetyt ste si otdyhne....
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин премиер, защо не работите да създавате работни места ами се занимавате с такива според мене чисти глупости.Днес в Сливен беше Цветанов, но той изглежда не разбра проблемите на града ни, та затова искам да Ви поканя на път за морето да се отбиете в Сливен, но не в хотела на Йордан Лечков а да се поразходите около пазара и центъра и да видите за какаъв европейски град става на въпрос според заместника ВИ. В Сливен няма работа, бизнеса е убит, фирмите фалирали, хората отчаяни и бедни.
113
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако премиерът не излезе в отпуск и не си почине мандата свършва
112
0
 
19
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Ами защо шефката на НОИ е имала толкова отпуски и никой не скочи срещу нея. Не само това ами я взеха за заместник министър само за да може да си получи парите за тези отпуски и пак я върнаха в НОИ само че вече като началник. И вълка сит и агнето цяло аааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
0
 
19
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Хахахаха ама как си подпира ноздрата , сигурно е опънал някой линия за тонус и самочувствие.
110
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и Цонев ще съди България в Срасбург а кои ще плаща обезщетението цецо или народа ?
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
почвам да стачкувам след 15 август и ще те върна на работа!!!!
108
2
 
20
 
! Отговори
Бат Бйко преди 13 години
Какво се притеснявате за моята отпуска.Не виждате ли , че от първият ден правителството е на автопилот.Толкова сме добри, че всичко лошо бяга от нас и ние си караме на самотек.
107
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а кои ще го замества 20 дни ц.ц. или монито ?
106
4
 
19
 
! Отговори
ах,скука преди 13 години
Работете,червни държавни чиновници,а не пишете по форумите.Ние ви плащаме заплатите от нашите данъци,работете,а не слагайте минуси,но нямате работа,скука ,как ще мине работния ден,некадърници,пълна е администрацията с вас.
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Елате в Банкя-родното място на ББ!Курорт за непушачи!Предлагаме атрактивни разходки по местата където премиера е израстнал.Чист въздух(не под налягане!),красива природа,минерална вода(не от бутилираната на.....едикой си) и куп други развлечения.Заповядайте очакваме ви!
104
2
 
22
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Бойко , моето момче защо гледаш като мутра , на която и предстои да събира рекет.Успокой топката и се усмихни, този път е законен държавен рекет.Давай колкото повече доиш народатолкова по-хубаво му става и те подкрепя.
103
1
 
22
 
! Отговори
Емил преди 13 години
Не обиждайте Бат Бойко.Той е най свестния политик от десетилетия насам.Аз го слагам на първо масто в Топ 10.А и без това Бат Бойко е супермен.Той няма да почива 20 дни.Просто отива до Слънцето да презарежда...
102
1
 
21
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Човек, и на теб както на преобладаващата част от ГЕРБерите Ви липсват основни познания върху нормативната уредба, та видимо ти не правиш разлика между трудови правоотношения и служебни правоотношения, между трудов договор и договор за кадрова военна служба например, между работещ и служещ и т.н и т.н.....:))). А що се отнася до конкретните промени точно и ясно е казано " Закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда" текстовете можеш да намериш на страницата на НС и тази на Президента.
101
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aдминистрацията я раздуха червените мафиоти.Сложиха ограничени хора ,*** но влезли в партията.Така пренудиха и свестни хора за едни 500-600 лв. и повече да влязат в партията.Именно те не си ползват отпуските,а ползват болнични,а и не са се изморили от работа и сега плачат и плюят.Браво ГЕРБ.
100
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Испания: "шефа"- когато той прецени - задължително те пуска 15 дни! Останалите 15 дни - или ги ползваш...или - не! Ти преценяваш! НО: ако не ги ползваш - през м.януари следващата година - "шефа" задължително ти ги плаща!!! Що не стане така и в БГ? Защо ще губя права/отпуск или пари/, които по Закон ми се полагат? ГЕРБ имат желание за промени.... НО: нямат капацитет !!!
99
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еее, добре - нека си почива - нормално да е уморен, колкото и да не се вярва - не му е лесно - от както е на власт се състари с 5 години - напрежението му е огромно
98
1
 
19
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Иване, дай си имейла, защото тук не ми дава да копирам целия текст. Ако пък си параноичен, накратко текста на закона казва следното: Отпуск натрупан до края на 2009 година трябва да бъде използван до края на 2011 година, като само 10 дни от отпуска за 2010 ще може да бъде прехвърлен за 2011. Това се отнася за абсолютно всички работещи на договор(без значение по кой закон са назначени). След срока отпуска се губи без право на обезщетение.
97
3
 
24
 
! Отговори
кги преди 13 години
вади си си патките от носа и ги прави на топчета,най големия селянин премиер цяла евопа се смее с нас колко сме *** че избрахме една селска мафиотска буца.Макар че имахме и *** селянин за президент,Желю Желев жабата егати тъпия народ който си избира амсалаци за управляващи...