Борисов ще почива 20 дни, и той понатрупал отпуски

Премиерът атакува по телефона Мая Манолова от БСП
23 юли 2010 10:52,
129
Борисов ще почива 20 дни, и той понатрупал отпуски
Снимка: БГНЕС

"От 15 август си пускам 20 дена отпуска и отивам да почивам", заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова телевизия, който се включи разгорещено по телефона, предизвикан от спорещите депутатки Мая Манолова от БСП и Емануела Спасова от ГЕРБ.

Премиерът се обърна директно към червената Манолова, която защитаваше президентското вето за отпуските, отхвърлено вчера от НС. 

„ГЕРБ дойде, за да махне безобразията, които сте сътворили, да въведе правила и работникът да ползва извоювания за него годишен отпуск“, заяви Борисов.

Премиерът не отрече обаче, че и той е трупал неизползвани отпуски, докато е бил главен секретар на МВР.

Още по темата

"Тогава нямах заместник", оправда се Борисов.

Той попита още защо от 2001 г. до сега правителствата не са давали възможност на хората да ползват конституционното си право на почивка.

„Вие искате да дадете възможност на банда чиновници да играят не по правилата. Има ли в действителност такъв човек, който е в състояние 300 дни да работи, без да почива“, аргументира се още премиерът. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Бойко Борисовотпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
18
 
! Отговори
pole преди 13 години
"Има ли в действителност такъв човек, който е в състояние 300 дни да работи, без да почива?" ИМА! Изборна длъжност! И да искам-не мога да отсъствам повече от 5 дни на година!!! Колкото населението намалява - толкова се увеличават изискванията:справки-справчици-докладни-предложения до общ.кмет-общ.съвет-министерства-държавни агенции-областен управител-обяснения-срещи-разговори-беседи-"на червеното килимче"- пътувания/70%-сам плащаш разхода/...няма време за отпуск!!!Трябва да си до избирателите?!
55
8
 
27
 
! Отговори
има ли разрешение преди 13 години
А другарят Борисов има ли разрешение от американския посланик да излиза в отпуск?
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адвокатите редовно се разболяват :) трябва да вземат пример от чиновниците ...:)аххаа
53
8
 
25
 
! Отговори
в затвора преди 13 години
Прав е комунистическият управник Борисов. Всички експлоататори, врагове на народната гербава власт в затвора!
52
11
 
30
 
! Отговори
работяга преди 13 години
Боко като излиза отпуска да не се връща въобще.
51
2
 
31
 
! Отговори
робите и крепостните преди 13 години
Дори робите и крепостните селяни са имали повече социални права, отколкото работника в България.
50
3
 
24
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Slagaite minusi komuniagi, ama Boiko veche zapochva da vi buta kochinkata xaxaxaxa
49
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тия работодатели, които не позволяват отпуска? Началници на концлагери ли? А и всеки си има приоритети. Работиш в частния сектор - избираш между отпуска или изграждане на кариера. Ако не те устройва, търсиш друга фирма с шеф, който дава отпуски. Лесно нема.
48
1
 
31
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Не човек а....желязо;държавен чиновник...понатрупал 10-сет годишна ...отпуска.
47
4
 
24
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Evala bat Boiko, samo ti mojesh da opravish tazi shaika ot cherveni kradci :))) Bravo !A pravitelstvoto shte si izkara mandata ubeden sum :)))
46
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди няколко години смятах отпуските на хората, като вземах предвид и времето, през което не са работили по лични причини - иска свободен следобед, другата седмица още един - това е един ден платен отпуск. А Боко за последната година има много свободни следобеди. Ако се сметнат и неговите такива по горната сметка (само времето в което е играл футбол в работно време например), ще се окаже, че си е взел отпуските и за догодина. А иначе реве, че някой почивал без да пусне молба... Лицемер.
45
3
 
18
 
! Отговори
до 48 преди 13 години
Не си фен на пожарникарчето ама си.
44
1
 
26
 
! Отговори
Кранчетата преди 13 години
Всички знаем как се излиза в отпуск - подаваш молба и в нея пишеш името на някой колега, който ще те замести. Няма никакъв проблем да излезе в отпуск дори Президента на Републиката. Какво се правят на работохолици всичките, след като последните 10 години държавата се източваше, а не се градеше. Не са излизали в отпуски/почивки, за да точат държавата?
43
1
 
31
 
! Отговори
Уморен преди 13 години
Е-е сега и Цветанка Ризова ще може да излезе в отпуск пък и Нова ТВ.
42
2
 
25
 
! Отговори
Глупци преди 13 години
Само помислете,ако можете,без бойко да ви е разрешил.Имате право на отпуск,но по КТ работодателят го разрешава.Той не разрешава,срокът изтича и той се позовава на току що приетия закон.Вариант 2,търсите си правата и бивате уволнен.Това е закон за чиновници.За частния сектор е във вреда на работника.
41
8
 
25
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Целта на ГЕРБ да разсипят живота на хората.Тез кратуни требе да си одят вече.
40
2
 
21
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
На държавните служители им е през оная работа за тези поправки в кодекса на труда, като държавни служители те са назначени по закона за държавния служител , индентична е и ситуацията и с полицаите и воените. Дискутираните промени в кодекса на труда ще засегнат основно хора по трудови правоотношения работещи в частния сектор......... това е :) тези поправки обслужват корпоративни интереси
39
2
 
22
 
! Отговори
Смех преди 13 години
Разбира се, че човек не може да работи без да почива. Да не говорим за непочиване в рамките на 8, 9, 10 години и последващите смехотворни замогвания. Но да се намесва постоянно и в тв интервюта става малко в повече... Разбирам "лидерският му стремеж", но чак толкова...
38
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм фен на Тиквата, но в случая не мога да кажа на черното бяло. Подкрепям решението на кабинета!
37
5
 
28
 
! Отговори
Стаси преди 13 години
Ще се сложи край на това хиляди хора да си почиват, а да не си взимат отпуските с години. Чиновниците ги използват, за да се пенсионират по-рано и да вземат пари като го направят. Обществена тайна. А и каква е тази държавна администрация, която не осигурява заместници на работниците си и ги принуждава да работят целогодишно без почивка?!? Не знам с какво сте несъгласни. Ще се сложи край и на източването на вашите джобове от държавни служители.