Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!

"Държавата е безсилна пред съдебната система", призна той
3 авг 2010 15:28,
503
Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!
Снимка: БГНЕС

"Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата".

Така вътрешният министър коментира решението на апелативните съдии да пуснат под парична гаранция тримата задържани при операция "Всичко коз".

Още по темата

"Недоумявам за необходимостта за подобно решение, след като по делото бяха призовани петима свидетели, които обясняват кой, къде, кога и защо е извършил деянието. Предоставени бяха томове материали и доказателства.

В автомобила на данъчната служителка, която е играла ролята и на счетоводителка, бяха открити собственоръчно попълнени готови фактури на разследваните фирми.

За две години задържаните по операция "Всичко коз" са причинили щети за над 250 млн. лв., а за последните 3 месеца – над 30 млн. лева", поясни пред "Фокус" позицията си Цветан Цветанов.

Министърът смята, че "с подобно решение на съда не се дава шанс да се извърши качествено разследването".

По-рано днес съдът освободи под парична гаранция задържаните при операция "Всичко коз".

Венко Кръстев излиза на свобода срещу 10 хил., 5 хиляди лева е гаранцията за Магдалена Кръстева, на Мария Китова – 1000 лв.

В мотивите на съда се казва, че няма достатъчно данни за това, че тримата са били част от организирана престъпна група, извършвала данъчни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
478
0
 
31
 
! Отговори
8 клас преди 13 години
Еми съдийката каза, че България е миниатюрна странаи поради това няма престъпни групи. Като в Дания напр.където са къде къде повече.
477
3
 
36
 
! Отговори
Mery преди 13 години
До #68, Юрист: Стига с тези фуражки,смесвате следователи с прокурори. Обвиненията,г-н "юрист" се пишат от проку-рорите, а те са подчинени на Б. Велчев, един от т.нар."дълги ръце" на президента.И престанете да лъжете за негодни доказателства.В ход е акция с/у дясното правителство от страна на БСП,ДПС и президента с цел събарянето му,това разбрахте ли го? Мен не ме интересува ББ, а това,че вчера тройката поръчкови съдии буквално се изхрачи в/у нас, правейки ни на ***. Ако на Вас ви е приятна тази роля,моля! Да пуснеш хора,ограбили 250 млн.лв от ДДС, на сво-бода, това ли е морала на съдия Михова и сие? Да пуснеш евентуални поръчители и изпълнители на убийство, и това ли е морално? Това ли са честните и доблестни съдии,които ритат с/у Специалния съд,който ще замени поръчковите СГС и САС! Престанете да въртите изтърканата плоча за прокурорите и следователите; ЖАЛКИ СТЕ!
476
2
 
36
 
! Отговори
Antey преди 13 години
Господин Министърът май е редно да си вземе някой юрист в екипа, че с тези физкултурници и филолози не става. Много е лошо това, че "не доумява". Изглежда ще продължава да я кара така. Добре е да си променят стила, че тези арести взеха да миришат. Да не се чуди след месец-два къде му е рейтинга.
475
4
 
34
 
! Отговори
До Ина преди 13 години
Вместо магистрати спокойно можем да ги наричаме мафиоти, няма никаква, ама никаква разлика. И тия и другите са престъпници. Защото законите в една правова държава са създадени от обществото да се спазват, за да бъде опазено това общество от самозабравили се престъпници.
474
2
 
35
 
! Отговори
ina преди 13 години
Малко аргументи без емоции:1. "Съдът счете, че обвинението е непрецизно и недостатъчно конкретно" - т.е. не че тези хора не са виновни, а че обвинението е калпаво формулирано и по тази формулировка няма правно основание да се осъдят хората.2. "с подобно решение на съда не се дава шанс да се извърши качествено разследване" - Ц.Ц. сам признава, че разследването е "некачествено" и няма събрани годни доказателства 3.Съдът не е оправдал, а пуснал под гаранция. Хайде още да не хвърляме кал по съда
473
1
 
37
 
! Отговори
Slavi преди 13 години
Работил съм в системата на МВР и знам колко е прогнила , същото важи и за правосъдната,НО ако Цецо и хората му си бяха свършили работата както трябва а не гонеха бързи арести за рейтинг нямаше да ги пускат.За бърза присъда трябват НЕУСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА а такива се събират трудно,една разработка се прави с месеци може и година ,поне така првят в чужбина и обикновено министрите не дават интервюта след извършен арест със самодоволна усмивка че май не е прилично.
472
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да поканят белгийски съдебен състав да гледа знаковите дела. Могат да го минат по програмата за подобряване на административния капацитет като обучение на местните "съдии", та дано разберат на кое му казват "годно доказателство" :)
471
0
 
36
 
! Отговори
Ген. Колев преди 13 години
.... а компетентни хора има, че дори и в държавният апарат. ПРОСТО НА ТЯХ НИКОЙ НЯМА ДА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАБОТЯТ ИСТЕНСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
470
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Независимите" съдии са част от октопода. Както има хора за изпълнение на поръчките, така и съдии, които да "оправят" нещата, ако нещо случайно се обърка. За 20г НК, НПК и законите са променени така, че организираната престъпност да остава ненаказана. Не може съдиите ти да са корумпирани и да се надяваш, че ще вкараш извършителите на престъпления в затвора.Копирайте 1:1 НК и НПК на Белгия, за да не реват, че сме полицейска държава и да видим от какво ще се оплакват.
469
2
 
40
 
! Отговори
Ген. Колев преди 13 години
До 468Напипваш проблема приятел!ПРЕДИ ДА ТРЪГВАТ ДА ЗАДЪРЖАТ КОГОТО И ДА БИЛО, ДА БЯХА СИ СТЕГНАЛИ ЗАКОНИТЕ - В КРАЙНА СМЕТКА ГЕРБ СИ ИМАТ МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА И МОЖЕХА ДА СИ ПОДГОТВЯТ ПОЧВАТА ЗА АРЕСТИТЕ С ПОДХОДЯЩИ ЗАКОНИ БЕЗ ВРАТИЧКИ В НЕГО. НЕ ОПРАВДАВАМ СЪДИИТЕ, НО ТЕ СПАЗВАТ БУКВАТА НА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ЗАКОНИ. ГЕРБ КАТО СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ДА СИ БЯХА ПОДГОТВИЛИ ЗАКОНИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И ДО СЕГА (1 ГОДИНА ПО-КЪСНО) ДА ГИ БЯХА ПРИЕЛИ И ТАКА ДА ЛОВЯТ КОГОТО ТРЯБВА!!!!
468
6
 
41
 
! Отговори
кръстника преди 13 години
Не мога да си обясня как такова грандиозно бездарие овладя висшето ръководство на държавата. Няма ли интелигенция, няма ли умни журналисти, няма ли будители - да отворят очите на този заблуден народ. Знаех, че Бойко е *** и въздухар още като главен секретар на МВР, но сега видях, че и Цветан не му отстъпва по нищо. Навремето Бойко заради пушилките и показността осуети сума ти разработки и разследвания по много убийства , сега Цветан продължава в същия дух.
467
5
 
39
 
! Отговори
некомпетентен преди 13 години
В БГ няма компетентни хора. Впрочем това го каза няколко пъти и Брюксел-" липса на административен капацитет". Не са компетентни полицаите, прокурорите, съдиите,да не говорим за министрите...Това съчетано с корупция и традиционна простотия, завист и липса на инициатива - дава само еднин резултат... и извод: БЯГАЙТЕ НАДАЛЕЧ ОТ БГ.
466
0
 
36
 
! Отговори
ДРУГ БЪЛГАРИН преди 13 години
отговор: нищо.
465
4
 
54
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Ей за това свидетелите се отказват да дават показания.Като излезат на свобода престъпниците срещу които си свидетелствал какво става а...Я ми кажете.
464
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неуки, некадърни профани. Физкултурници.С интервюта и пресконференции доказателства не се събират.Сега кой носи отговорност? Или съдията е пед*раст! Ама вие с цял народ си играете.ЦИРКАДЖИИ!
463
6
 
45
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Какво НЕДОУМЯВАШ бе *** ??????? (Ц.Ц.)ДО СЕГА ЕДНИ ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЕ СТЕ СЪБРАЛИ!И това е НАРОЧНО! Защото на вас, НЕ ви трябва да са осъдени "БИЗНЕСпартньорите" ви и колегите ви, а ви трябват само пушилки!Че съда е същия като вас и той е ваш- Е ЯСНО! Но вината до сега НЕ Е В НЕГО , както негова бе при БОРИЛСКИ и СТАВИНСКИ и
462
5
 
40
 
! Отговори
боков преди 13 години
хахах е как ще доумява, все пак на учител по физкултура му е трудно да разбере правните постановки :)
461
2
 
44
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Цецко ...оня ден в Сливен ,като откриваше офиса на партийката си ....Що рече за Лечето бе....Че имал малки недорозамения със съдебна власт ....но това отшумявало ....сега що се пъчиш , като си от другата страна .....Един е аршина ...единнн Цецко !
460
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първо се научете да пишете на български и тогава коментирайте
459
2
 
41
 
! Отговори
недоверчив преди 13 години
Достатъчно е и малка част от потока на крадените пари да се пренасочи и ........и тогава никакви доказателства в никакъв съд няма да са добри или достатъчни.Докато папките на комисията Кушлев не се запълнят с необяснимо забогатели лица свързани със съдий,прокурори и полицай /защото последните е малко вероятно да държат имоти купени с такива пари на свое име/ нещата няма да се оправят.