Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка

Борисов втори ден коментира освободените "Килъри"
4 авг 2010 13:04,
1071
Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка
Снимка: БГНЕС

„Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Апелативния съд, който пусна от ареста задържаните при операциите „Всичко коз” и „Килърите”.

Той обяви, че доказателствата ще се преведат на английски език и ще бъдат изпратени до Европол и ФБР.

„Ще питаме как те биха реагирали и дали биха осъществили операция. За мен е важно да има обективна оценка“, каза още Борисов.

Според него е нормално вътрешният министър да реагира малко по-емоционално по случая.

„Разбирам и Цветанов, защото той е сега сред колегите и трябва да се направи всичко възможно те да не се разколебават и да са още по-активни“, каза той.

„Обръщам се към наблюдаващите прокурори и полицаи, да не униват, предстои една тежка битка на този фронт и се надявам, че ще бъде успешна, защото трябва да се победи престъпността, категоричен е Борисов.

Той добави, че освобождаването им от ареста все пак не означава оправдателна присъда.

"В много от изказванията на адвокати и в коментарите имаше политическа атака и към МВР, и в частност към мен. Нека само да напомня, че ВСС в този му вид е конструиран от трите партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците”, коментира Борисов. 

"Бях прочел, че има нагласа да се бойкотират дела, но дали е така или не, оставям на съвестта на съдиите“, добави той.

Премиерът каза още, че най-голямата му грешка е, че не е обявил всички договори на предишните управляващи и огромният дефицит от тях още през октомври.

Още по темата

Борисов съобщи, че са вършени безобразия в разузнаването от предишните управляващи, но не конкретизира, за да не се налага и той да разговаря с главния прокурор за разкриване на класифицирана информация.

Относно появилата се в медиите информация, че американският посланик лобирал Ваньо Танов да бъде сменен с Красимир Катев на поста директор на Агенция „Митници“, Борисов беше категоричен, че до този момент нито един посланик не е идвал при него да кадрува или да му предлага човек. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1071
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
21
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смело напред бат'Бойко, с теб сме!!!
2
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aз мога да дам определение за българските съдии: Кърлежи!
1
14
 
74
 
! Отговори
IND преди 13 години
Както каза френският министър на правосъдието за българския съд" В света няма достатъчно добра полиция, която може да събере годни доказателства за българския съд"