Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка

Борисов втори ден коментира освободените "Килъри"
4 авг 2010 13:04,
1071
Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка
Снимка: БГНЕС

„Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Апелативния съд, който пусна от ареста задържаните при операциите „Всичко коз” и „Килърите”.

Той обяви, че доказателствата ще се преведат на английски език и ще бъдат изпратени до Европол и ФБР.

„Ще питаме как те биха реагирали и дали биха осъществили операция. За мен е важно да има обективна оценка“, каза още Борисов.

Според него е нормално вътрешният министър да реагира малко по-емоционално по случая.

„Разбирам и Цветанов, защото той е сега сред колегите и трябва да се направи всичко възможно те да не се разколебават и да са още по-активни“, каза той.

„Обръщам се към наблюдаващите прокурори и полицаи, да не униват, предстои една тежка битка на този фронт и се надявам, че ще бъде успешна, защото трябва да се победи престъпността, категоричен е Борисов.

Той добави, че освобождаването им от ареста все пак не означава оправдателна присъда.

"В много от изказванията на адвокати и в коментарите имаше политическа атака и към МВР, и в частност към мен. Нека само да напомня, че ВСС в този му вид е конструиран от трите партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците”, коментира Борисов. 

"Бях прочел, че има нагласа да се бойкотират дела, но дали е така или не, оставям на съвестта на съдиите“, добави той.

Премиерът каза още, че най-голямата му грешка е, че не е обявил всички договори на предишните управляващи и огромният дефицит от тях още през октомври.

Още по темата

Борисов съобщи, че са вършени безобразия в разузнаването от предишните управляващи, но не конкретизира, за да не се налага и той да разговаря с главния прокурор за разкриване на класифицирана информация.

Относно появилата се в медиите информация, че американският посланик лобирал Ваньо Танов да бъде сменен с Красимир Катев на поста директор на Агенция „Митници“, Борисов беше категоричен, че до този момент нито един посланик не е идвал при него да кадрува или да му предлага човек. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1071
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Jayan преди 12 години
Please teach the rest of these inetrnet hooligans how to write and research!
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 13 години
ami kato sa tolkova nekadarni GERB,da varnem Stanishev i Dogan.ot kakto GERB vze vlasta niakoi hora v BG im sekna krancheto i sega samo revat protiv Boiko.ama horata ne sa slepi.sladvashtite 10-15 godini GERB ste upravliava BG .zastoto alternativata ia znaem vsichki......
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Животно, кога ти и оня павиан Цветанов ще вземете някакви мерки срещу МАСОВИЯТ *** бандитизъм ?!? Какво го топли нормалният човек, грабен и тероризиран от гнусните ***, че вие правите някакви пи-ар акции ?!?
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тежка биткаособено с една банкянска мутра
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
От какъв зор в Европа и САЩ ще се занимават с нашето правосъдие? Нали за да дадат мнение, трябва да преведат и изчетат томове от нашето наказателно право и томове от делата? Кой е този *** да се хване на въдицата?Самата идея е толкова абсурдна, че в Европол и ФБР ще се скъсат от смях, като разберат колко "компетентни" хора ни управляват.
7
 
7
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Властта ни има желанието да виси по новините, не го ли разбра. "За мен е важно да има обективна оценка"-казва премиера слънце? Моля? Обективната оценка бяга от него като дявол от тамян. Всичко до сега в упревлението на Борисов говори за посредственост. А акциите на протежето му са показни и крещящи но без да връшат работа.Не става така, не може да арестуваш някой без доказателства и да го осъдиш дори да знаеш, че е виновен. Не става така, а ти ако не мислиш така гледай от местопрестъплението.
5
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Съдиите ни са подкупни и това не е от вчера а от десетилетия.Колко години гледаме все едно и също-големи бандити все болни, делата се точат с години та с течение на времето обществото да ги позабрави,и накрая пак са навън. Примери бол:Косьо Самоковеца, Очите ,Маргини ,Барети и какви ли не бандити и бандитчета. Едва сега властта има желанието нещо да се промени към по-добро и то се вижда обаче няма да стане нито бързо нито лесно. Успех на Борисов и Цветанов!
4
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
хахахахахахахаха... предстои... грънци! ;)
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe Goce kyde se pokri ? Da ne e na lov?
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четейки повечето от "коментарите", въобще не се учудвам, че само *** се избират. Какво ФБР го гони ББ? За американците няма приятели, има интереси. Нали на времето те сложиха Садам в Ирак? И какво стана, когато започна да не им играе по свирката? Така че двойният (или троен) агент ББ да не се радва толкова много, защото не знае как могат да го сготвят. Да не говорим, че посредством такива като него и като ЦЦ, чуждите държави знаят повече за България, отколкото ние, които живеем тук.
7
 
5
 
! Отговори
мастер преди 13 години
до 1048Защо да реват червените *** бе, нима Бойко и Цветан са различни от тях. Само цирка за пред хората е голям. Какво промениха тия. Оставиха всички креатури на червените на възловите им места, дори направиха *** Калин - човек на Валентин Петров и Румен Петков, главен секретар, изгониха всичко кадърно, което можеше да върши работа, сега съда им виновен. Все повече се убеждавам, че тия си нямат и капка понятие какво трядва да се върши и как.
2
 
15
 
! Отговори
странжата преди 13 години
Това не са магистрати а някакви корумпирани мутри! Врене е народа да се вдигне,защтото нищо добро не го чака!!!!
2
 
4
 
! Отговори
za 1049 преди 13 години
Ami koi drug ........gospodarite im ot BKP/DS li ?!
11
 
7
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Мутрабойко ще бори мутрите , голям смях , няма що.
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига ревхате бе червни ***... от сутрин до вечер заливате сайтовете с жалкото си скимтене. Ама толкова сте жалки, че като животинчета . Слуз червена злобна освен кражби и вреди в друго не ви бива. И се научете поне да се скатавате когато някой се опитва да направи нещо добро за България.
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех защо не е жив сега Сталин да разкулачи , червените кулаци и да разстреля враговете , червени милиардери - капиталисти с партиен билет .
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дай боже и на останлите съветници на Гоце ТРипера , същото , 2 метра под земята - ООД .
0
 
5
 
! Отговори
za 1043 преди 13 години
Ami, ne e viarno ............niakoj sa pod zemiata
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дундуркане на бг-то правосъдие, не, а взривяването му
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те май всички съветници на Гоце Трипера са вече посъдими и на свобода .