"Бойкометър" следи дали Борисов си спазва обещанията

Сайт ще отчита доколко са изпълнени поетите ангажименти
27 сеп 2010 14:14,
224
"Бойкометър" следи дали Борисов си спазва обещанията
Снимка: БГНЕС

Сайт ще проследява степента на изпълнение на обещанията, дадени от премиера Бойко Борисов и правителството. Това съобщи на пресконференция Константин Павлов, представител на фондация "Четиринадесети януари".

Сайтът www.politikat.net е част от проекта "Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие" на фондацията, реализиран с помощта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Сред целите на проекта са повишаване активността на гражданското общество и медиите, развитие на активна общност в интернет, която да поддържа и обогатява проекта, информационен архив с поетите ангажименти, посочи Павлов.

Той изрази надежда инициативата да повлияе върху политиците, като ги направи по-предпазливи и последователни в своите изяви, намалявайки по  този начин лицемерието в политическия живот в България. Трите основни раздела на сайта са "Истинометър", "Ветропоказател" и "Бойкометър".

Те ще проследяват степента на изпълнение на дадените обещания, доколко публичните личности се придържат към първоначално заявените си мнения по важни въпроси и в каква степен са изпълнени всички ангажименти, поети лично от премиера Бойко Борисов. 

От фондацията допълниха, че проектът е вдъхновен от американския "Обаметър", който си поставя подобни цели относно становищата на американския президент Барак Обама.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно. Реших да се регистрирам на този сайт, и просто отправих питане как инициативата ще се разграничи от традиционното плюене и машинациите на червените, с оглед на това, че финансирането на сайта и на фондацията идва от организация с директор бивш агент на ДС (Райна Гаврилова - агент "Рада"). Не получих отговор, а въпросът ми просто беше премахнат от сайта. За мен е повече от ясно кой и с каква цел стои зад "Бойкометъра" и politikat.net
194
3
 
23
 
! Отговори
ще си спазвам лъжите преди 13 години
Пожарникарят: Обещавам, че ще си спазвам лъжите!
193
1
 
26
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
СПАЗЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ НА БОЙКО:1. Ще запълня всички дупки в София. (В МОМЕНТА ПО ПЪТИЩАТА В СОФИЯ ДУПКИ ВЕЧЕ НЯМА, ПАРИЖ И ЛОНДОН РЯПА ДА ЯДАТ)2. Некачественото строителство от ремонта на Цариградско Море - в участъко СУ-Орлов Мост-Алея Яворов- ще бъде отремонтирано за сметка на изпълнителя. (НЯКОЙ ОТ 2006-ТА ГОД. ДА Е ВИДЯЛ НОВ РЕМОНТ НА ВЪЛНИТЕ ПО УЧАСТЪКА???)3. Ще намалим, данъците на хората ако дойдем на власт (Я ДА ВИДИМ КОИ ДАНЪЦИ И КОИ АКЦИЗИ БЯХА УМЕЛИЧЕНИ)4.Реформите къде са???
192
23
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
стига сте плюли а марш на работа ,марзеливи гадини (защото не сте и хора вече)-българска му работа ,все някой му е крив
191
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плюете ама досега през тези 20 години защо нямаше такъв сайт?
190
2
 
30
 
! Отговори
Брей преди 13 години
На глупомера, Бойкомер ли ще му казваме вече?
189
2
 
25
 
! Отговори
bb преди 13 години
Бойкомерът строши глупомера!
188
1
 
9
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Те много работи се обещаха ама и много се забравиха май.. Идеята за сайта е много добра да се вижда всичко черно на бяло систематизирано. Щото Българина в това сиво ежедневие и проблеми неможе да помни .. всичките обещания рано сутрин и противоречия след обяд...
187
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко нали твоята марионетка Ани каза " Заплатите на държавните служители няма да се пипат, обеща министърът" ... е то това беше преди половин година ама от тогава постояно се намалят заплатите под една или друга форма! Яд ме е, че гласувах за вас - измамници....
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ранър се изпълнява...
185
3
 
36
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Преди да ме обвините че съм червен ! Гербаджий , и аз гласувах за Герб, но се осъзнах на време че това не е било правилно. Вие сте *** все още да подържате тоя *** Б.Б и компанията му от още по-*** министри. Закриват се болници като селски кръчми накъде отиваме на къде?
184
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като си BG,пиши на BG
183
1
 
12
 
! Отговори
анонимен 190 преди 13 години
ох на Гойко герберчето ела при батко да ти го тури отзад сладко,сладко
182
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лелеее що доганови и станишеви гейчета тая вечер ! Да неби да спряха нещо да ми задоволяват вашите , та толкова пошлости за Герберите пишете
181
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мутрите Цецо и тиквата е важен само рейтинга пък държавата накъде отива все тая кучета я яли.....................................................
180
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти за колко живи същества се смяташ, та чак пък 7 милиона си се писал, толкова души ли имаш ! само че нещо ке ки объркал , може би си имал напредвид любовника на Станишев или ДОгана
179
8
 
2
 
! Отговори
азъ преди 13 години
Елче, пенсиите които се плащат в чужбина са плод на 35-40 годишен труд и и то с главно "Т"...всички тия хора са изпълнявали по поля и заводи най-тежката работа, дакато баща ти или *** си протриваха гъзовете по канцелариите..така че, споко..най-много те заслужават тези пенсии, а не праз.ог..ви като тебе..
178
3
 
2
 
! Отговори
BG преди 13 години
be slagaite vlagaite to se e videlo che si zaminavat pone da se nakradat toi Boko se e izuchil ot Tato i Carcheto sega toi e na red da razdava kartite .........ama nie sme mnogo tyrpelivo pleme.. ami koi kak shte ocelee do mai?????
177
20
 
6
 
! Отговори
breg преди 13 години
BRAVO na GERB i premiera Borisov tova parvoto trezvo misle6to pravitelstvo ot 20g nasam
176
2
 
11
 
! Отговори
xxx преди 13 години
i GERROMETYR da slojat vse tazi delyat si s Dyankov ami da si zaminavat