МВР шефът: Всичко е на кредит. Чист съм!

Няма да се обяснявам на един политически рекетьор, заяви Цветанов
Обновена: 18 окт 2010 09:53 | 18 окт 2010 09:35,
672
МВР шефът: Всичко е на кредит. Чист съм!
Снимка: БГНЕС

„Нямам нещо в моята биография, от което да се притеснявам“, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев, че е купил имоти по съмнителен начин.

На специална пресконференция Янев заяви, че семейството на Цветанов за периода 2007-2008 г. е придобило няколко имота, включително и два апартамента и два гаража в столичния квартал "Изток" на стойност 293 000 лева.

Депутатът също така обвини вътрешния министър, че е спонсориран от фирми от обръча на ДПС.

„Яне Янев е политически рекетьор и измамник, а в момента е посредник на Алексей Петров, който пък се опитва да си разчисти сметките заради ареста и обвинението, че е организирал престъпната група за изнудване и рекет“, отговори Цветанов на нападките пред bTV.

Той обясни, че първият имот е прехвърлен на съпругата му от нейните родители.

Второто жилище е прехвърлено на непълнолетната му дъщеря пак от тях. Третият и четвъртият са прехвърлени пък от неговите родители.

„Апартаментите ми от 2008 година са закупени с кредит, който ще изплащам за срок от 30 години по 900 лв. на месец. Няма един лев, който да съм платил кеш. Всичко, което е правено като преводи, е ясно. Използвал съм влогове, които са от 1995-96 година“, оправда се Цветанов.

Той каза още, че апартаментът, за който се твърди, че е с много ниска цена, е така, защото е закупен от негов близък семеен приятел в груб строеж – само с акт 14.

„Декларирал съм си имотите, когато станах заместник-кмет, депутат, когато станах министър“, коментира вицепремиерът.

„Нека бъдем обективни. Тази информация за имотите е много добре известна, защо Янев или Петров задават тези въпроси сега? По време на тези атаки срещу мен аз трябваше да се обяснявам през 2009 г., че страдам от някакво странно заболяване, след това трябваше да се обяснявам пред хората и пред съпругата ми, че не съм забременил девойка, след това трябваше да застана в подкрепа на съпругата си пред нейните родители за това, което беше писано за съпругата ми. Не мога да се обяснявам постоянно за всичко, което ще пишат тези недоброжелатели“, категоричен бе вътрешният министър.

Още по темата

На въпрос дали премиерът го подкрепя в спора с РЗС и с Алексей Петров, Цветанов заяви:

"Най-силната подкрепа, която получавам, е от моето семейство, следващата подкрепа е от премиера и следващата е от ГЕРБ и всички симпатизанти и членове. Имам категоричната им подкрепа". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
623
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ти си болен мозък.бързо на 4 километър.ама дано те приберат защото си опасно зло.пропагандираш фашистки подходи.
622
1
 
1
 
! Отговори
Твой човк преди 13 години
Цецо, що не ги арестуваш всички от сайта. Па ги закарай на краварите да ги издоят, да заквасят "българско" кисело мляко. После на месарите - на кайма и на кюфтета "Стара планина". Квото остане - ***. Приходите от продажбите - за купуване на ДНК материал от ББ и сп. течност от БД за бъдещите поколения.Като дойдат извънземните да има какво да им показваме. Те това е интлекта на българската нация. Две големи нули и един надървен подлог без сказуемо. Голям смях ще падне по извънземната ТV.
621
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А оръженосеца на Пъпеша нека отговори на всички въпроси, които обществото задава на ГЕРБ- от лекари, от учени и преподаватели, от редови полицаи, от синдикати....
620
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
разгледах свободния полицейски форум и бях изненадан ,че 92% от полицайте нямат доверие в министъра си, това е чрез анкета от служителите му а какво остава за другите......
619
1
 
5
 
! Отговори
аrhar преди 13 години
Ясно се вижда кои са трактористите в държавата ! Поискайте оставката на Цветанов в пленарна зала и да видим кои ще искат отстраняването от поста му, а пък ние ще видим кои са октоподите на прехода !
618
0
 
1
 
! Отговори
РУМ69 преди 13 години
Отговора е до arhar
617
2
 
1
 
! Отговори
RUM69 преди 13 години
Абе то и на наш Сергейчо един американски президент викаше Mister Clean, пък тя каква излезе:(
616
0
 
16
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Да му имам неговите и на жена му родители да ми "прехвърлят" 4-5 апартамента, а пък аз да си "купя" още толкова. На това му казват дебелоочие!!! Да имаш 4 апартамента и да твърдиш че си си "купил" на кредит оше толкова!!
615
2
 
16
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Цветанов, Вземи се самосезирай и изпрати баретите да те арестуват с една показна акция. После ще я гледаме по телевизията.
614
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 13 години
Дай боже всеки му да може да си позволи да плаща такива кредити...............................
613
0
 
20
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
Цоцо, как може бе, ***! Президен щях да те правя - ти с един трактор не можа да се оправиш.... Че на всичкото отгоре ти развяха кирливите ризи.... Бива ли да сте толкова глупави ченгетата бе, Цоцо, не можа ли на някое подставено лице да ги запишеш тея апартаменти бе..... Пфуууууу! Нито можеш да лъжеш, нито да смяташ..... ***.
612
0
 
7
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 13 години
Правилно, нека да отговоря Яне (политическата ****)... Но това не освобождава Цоцо от отговорност!
611
0
 
15
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
Е, все пак не можеш да викаш дръжте крадеца, след като и ти самия не си чист. И що за логика?! Ония крали с милиони, пък аз само малко?! Не става.
610
0
 
18
 
! Отговори
Action преди 13 години
Нова полицейска акция:"Лапач-министър прегазен от Трактор"
609
0
 
20
 
! Отговори
Влог преди 13 години
"Използвал съм влогове, които са от 1995-96 година явно по времето на Жан Виденов , когато всички спестявания се стопиха напълно , влогът на Цветанов е бил във вакум и единствено той е отцелял .. ей на това викам късмет !
608
3
 
7
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Нека оръженосеца на трактора с бенката да отговори на следните въпроси :Има ли проституция в у нас ?Кой е покровителят на проституцията у нас ? Цветан Цветанов или трактора ?Колко милиарда годишно се изкарват от проституция у нас ?Колко пари от проституцията у нас влизат в държавната хазна и колко от тях отиват в нечии джобове ? В чии джобове отиват милиардите, спИчелени от проституция ?Партията на бенкаджията нямаше ли най - скъпо платената предизбарна кампания за парламентарните избори през 2009 г. ? От къде бяха тези пари за тази най - скъпо платена предизборна кампания ?
607
2
 
17
 
! Отговори
коко преди 13 години
Зов за помощ:Хора ,помогнете! Събират се помощи за Цецо ,за да си плати заемите.Превеждайте пари на сметка-CECO1236sakasal123456-Си банк състрадателен коко
606
16
 
5
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Очевидно този форум е пълен с наивници и хора от ъндърграунда, вкл. и червени провокатори !?Оценката за работата на Цветанов могат да я дадат шефовете на ЦРУ, ФБР, МИ - 6 и ЕВРОПОЛ ! А те вече неколкократно похвалиха Цветанов !Тъй като БГ е част от ЕС и Световната общност , от това следва, че ние / държавата / сме отворена система, а не изолирана или затворена , казано на езика на термодинамиката ! - Това го казвам специално за трактора и трактористите, които претендират, че разбират от термодинамика !Защо трактора и трактористите не обвиниха Цветанов, че е покровител на проституцията и пИчели по 2 млрд годишно от тази ' професия ' ?Защо трактора и трактористите не обвиниха Цветанов, че е покровител на наркотрафика ?Защо трактора и трактористите му не обвиниха Цветанов в извършени убийства и даване на ' мокри ' поръчки ?Защо трактора и трактористите не обвиниха Цветанов в рекети ?Защо трактора и трактористите не обвиниха Цветанов в пране на пари ?Да не би Цветанов да си има банка, заводи, яхти, кораби, летища ?А някой от шефовете на ЦРУ, ФБР, МИ - 6 и ЕВРОПОЛ дал ли е положителна оценка за трактора и оръженосеца му с бенката ? - Аз лично не съм чул някой от тях да ги е похвалил !Отговорите на тези въпроси дават отговор на въпроса : Защо са тези атаки срещу него и кой се страхува от правосъдието у нас !
605
0
 
4
 
! Отговори
Мадрудски Симо преди 13 години
Аз па се завърнах в България само с едно костюмче и брада, вижте ме сега ааааааааааа.
604
1
 
12
 
! Отговори
Цецо Наема преди 13 години
Преди 10 години четох едни книжки, та от тогава само пари правя.Моля прочетете "Богат татко, беден татко" на Робърт Киойсаки.Не съм виновен за имотите но може би имам вина че не съм плащал данъци за наемите които вземам.