Бивш мултак: Гоце Седефчов води Октопода

Двамата бистрят сценарии за провал на ГЕРБ, твърди Пламен Николов
Обновена: 27 окт 2010 17:45 | 27 окт 2010 17:01,
604
Бивш мултак: Гоце Седефчов води Октопода
Пламен Николов Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов е гръбнакът на „Октопода“, той легитимира Алексей Петров да влезе в политиката.

Тези разкрития направи бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор  в "Мултигруп" Пламен Николов на специална пресконференция.

Той е бил близък приятел с вече покойния бивш депутат от БСП Илия Божинов, който публично заяви, че е готов да свидетелства срещу „Октопода“.

За връзката на Първанов с Алексей Петров

Между Георги Първанов, като председател на БСП, и Алексей Петров имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от Илия Божинов, да бъде оглавена от Петров.

Пламен Николов разказа, че през 1999 г. е бил посетен от тогавашния зам.-председател на ВС на БСП Никола Койчев.

„Имаме сведения, че помагаш на Илия Божинов да запази мястото си в съвета на директорите на таксиметровата компания „1280“. Имаме сведения, че си му обещал финансова помощ да се увеличи капиталът на фирмата и Божинов да запази мястото си. Искам да те предупредя от името на Георги Първанов, че между него и Алексей Петров има договорка тази компания да бъде дадена на Петров“, казал Койчев на тогавашния шеф на „Мултигруп“.

Договорката между Първанов и бившата барета била таксиметровата компания „1280“ да бъде превърната в гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване“).

„Ако не проявиш сътрудничество, ще имаш челен сблъсък с Алексей Петров. Той ще ви прегази“, е казал още Койчев на Пламен Николов.

Бившият шеф на „Мултигруп“ е отказал да бъде услужлив и да участва в проект за изграждането на частна политическа полиция, която имала за цел да проследява и наблюдава.

След което последвало режисирано освобождаване на Илия Божинов от таксиметровата компания.

А през 1999 година при посещение на Висшия съвет на БСП, водено от Първанов в Китай, в делегацията бил включен и Алексей Петров в качеството си на бизнесмен.

Покойният депутат Илия Божинов също така е бил заплашван и от тогавашния секретар на партията Васил Калинов:

"Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“. Това споделя приживе самият Илия Божинов в медиите.

За смъртта на Илия Божинов

„Смъртта на Божинов това лято настъпи в изключително удобен момент за Георги Първанов и Алексей Петров“, обяснява Николов. Той припомни, че бившият червен депутат е изявил публично готовност да свидетелства по делото „Октопод“ и да оповести още веднъж тези факти, за които вече е говорил в медиите.

„Защо няма разследване на тази ненадейна смърт. Това не е случайно. Колкото случайно беше стрелбата по Манол Велев и побоят на Огнян Стефанов“, коментира още Пламен Николов.

За освобождаването на Алексей Петров под „домашен арест“ и „замесването“ на Борис Велчев

„Промяната на мярката на Алексей Петров не следва просто буквата на закона, а показва неспособност на прокуратурата по подготви убедително обвинение за шест месеца“, отбеляза Пламен Николов.

Това е смущаващо, тъй като Борис Велчев беше съветник на президента, преди да бъде избран за главен прокурор, напомни бившият шеф на „Мултигруп“.

Според него обявените проверки за прокурорски чадър над Алексей Петров били само „прах в очите“. Освобождаването на бившата барета сега му давало възможност да влияе на разследването.

Планът на Георги Първанов

„Всички тези процедурни хватки по делото „Октопод“ обслужват стремежа на Георги Първанов да дискредитира правителството на ГЕРБ“, съобщи Пламен Николов.

Той разполагал със сведения, че още от 2009 г. в „мозъчните центрове“ на президента се разработвали множество сценарии за провала на Бойко Борисов.

Още по темата

Николов напомни и думите на Първанов след пускането на Алексей Петров, че в държавата „върви полицейски“ сериал, което било опит за дискредитиране на службите.

Гоце Седефчов е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов. Според него президентът след изборите ще бъде повишен в кукловод.

„Георги Първанов е един много, много опасен човек“, каза още бившият шеф на „Мултигруп“.

Той изрази готовност да свидетелства по делото „Октопод“, но отбеляза, че не е отишъл в прокуратурата, защото не й вярва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
0
 
4
 
! Отговори
МУЛТАКА Е ПРАВ... преди 13 години
ГОЦЕ Е ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА!!!!...АЛ.ПЕТРОВ ,СУМИСТА И ЯНЕ ...СА САМО ИЗПЪЛНИТЕЛИ В ТАЗИ ИГРИЧКА!ТЕ САМО РАЗЧИСТВАТ ,ТЕРЕНА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
563
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бивш мултак: Гоце Седефчов.........."Ако някой каже Боко Тиквата или Цецо Лъжецо,ще се намери ли една медия в БГ която да го публикува???Дори и мултак като започне да подпира медийно Боко и Цоко,веднага му се дава трибуна и всички настъкмисти почват да обесняват,че тоя говори само истини
562
1
 
1
 
! Отговори
Куманист преди 13 години
колко пъти ?
561
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както се казва:"Някой държави си имат мафия. В България, мафията си има държава"Други коментари са излишни
560
2
 
12
 
! Отговори
Препатил преди 13 години
Ако на света остане само един комунист той ще е българин - казал Димитър Талев Комунизмът е като метастазите на рака - отъпване няма каза Солженицин. Всичко е ясно- обречени сме
559
8
 
1
 
! Отговори
lost преди 13 години
*** глупостите, *** ***... а пък сред постващите - същото ама на буци!
558
1
 
9
 
! Отговори
Овчар преди 13 години
До Гледач Що не си завреш гледанията под форма на свинска опашкъ отзад защитнико на Гоце
557
0
 
4
 
! Отговори
bez преди 13 години
Tova zvuchi mnogo strashno!
556
4
 
1
 
! Отговори
пиянде преди 13 години
Абе видно пияница.....
555
7
 
15
 
! Отговори
Kingston преди 13 години
ВРЕМЕ Е ОЩЕ МАЛКО СЛЕД ТОВА ГОЦЕ И ПОСТАВЕНИЯ ОТ НЕГО СЪД ЩЕ БЪДЪТ ИЗМЕТЕНИ ЗА ВИНАГИ,АСЛЕД ТОВА ИЗПРАТЕНИ ТАМ ,КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.БЪЛГАРИ И БУДНИ ХОРА ЩЕ НАПРАВИМ ТАКА,ЧЕ ЦЯЛАТА ВЛАСТ ДА БЪДЕ ЗАВЗЕТА ОТ ГЕРБ И ТОГАВА ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ОКТОПОДА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕДВА ШАВАШ КОМУНИСТИЧЕСКО-ТУРСКИ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ.
554
1
 
5
 
! Отговори
а може и да е така.. преди 13 години
..в живота нищо не става без причина.Ще има последствия,да видим..
553
5
 
16
 
! Отговори
отговор на гледача! преди 13 години
.....не е важно да ли Пламен Николов е алкохолик, наркоман или какъвто и да било друг.........ПО-ВАЖНОТО Е КАКЪВ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ?
552
23
 
5
 
! Отговори
ГЛЕДАЧ преди 13 години
Като гледам напуканите капиляри на този алкохолик и сърцето ми се къса! Той не разбира ли, че алкохола го е изпратил в 9-та глуха? Очевидно с висока оценка е взел изпита си по " Завистология и клеветническа помиярност". Боже, колко завист и пошлост има по света!
551
7
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Браво. Ей такива хора ме кефят. Всяка дума е точно на място. Първанов води банда престъпници от висока класа, които изнудват и убиват. Трябва да сме всички заедно за да ги изгоним от държавата.
550
1
 
1
 
! Отговори
26 г преди 13 години
Еврика!
549
1
 
14
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
Пламен Николов е завършил във Варшава политехника и информатика семестриално и философия в СУ "Св. Климент Охридски". През 1990 г. е защитил докторат в областта на външнополитическите теории на САЩ. Преди 1989 г.е работил 10 г. в Института за съвременни социални теории към Секретариата на ЦК на БКП, както и като преводач към Единния държавен протокол. Не забравя да подчертае, че е превеждал много литература с гриф "За служебно ползване".ПОРЕДНИЯ СЦЕНАРИИ - ЗНАЧИ ЩЕ СТАВА НЕЩО ВАЖНО.
548
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Звучи много интересно, ама и мултигруп не са цвете за мирисане.
547
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
глейте сега шоу:)
546
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ти си болен гербаджийски-бесепарски мозък.говорим за гоце и бб които са едно и също ти намесваш костов.е народа няма да е луд да ви вярва.ако е така то и ние последните честни и работещи хора ще напуснем българия
545
3
 
21
 
! Отговори
яАз преди 13 години
Браво ..... Браво Гоце Седефчов ....ачколсум машала ......ЕТО ТАВА СЕ КАЗВА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА .....България....Бараво