"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
0
 
1
 
! Отговори
анти гоце преди 13 години
Изтича времето когато президентската институция ще се отърве от този подъл сътрап!
444
0
 
0
 
! Отговори
чернев преди 13 години
предлагам формацията на президента,да се казва,,ФЛАГ,,.СИРЕЧ,,ФОРМАЦИЯ ЗА ЛИБЕРАЛНА АЛТЕРНАТИВА НА ГРАЖДАНИТЕ,,.
443
0
 
1
 
! Отговори
Гоцету преди 13 години
от всичко което прочетох се сетих за един израз нов бърдак с стари *урви ........а също и от пусто в празно за обикновените хора иначе с цялата таз работа някой хора ще се докопат до кокала.....а паднах от смях на коментара на 472 :):)
442
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега е време да чуем и малко отговори от Първанов. Ние от Гражданското общество ( не от това на Гранитски ) имаме следните въпроси към Първанов:- назначени от него съдии ли освободиха Ал. Петров- вярно ли е това, което казваше починалия Божинов за връзката на Първанов с Петров- прави ли на държавни разноски политическия си проект- да посочи независим съдебен състав проверен от омбусмана дали е такъв- защо Сумиста иска от него да го освободи- Първанов има ли влияние върху съда и какво- Пушката с окуляр подарък ли му е или я купи със заплатата си?- какво стана с апартамента, за който говори Иво Инджев, защо го няма в имотната декларация?- вярно ли е че синът му кара Бентли?
441
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Живота тежък ,Народа ***.....................
440
3
 
7
 
! Отговори
нашия преди 13 години
Сирищник столица на бг то а перник в сирищнишки окръг смени и флага гоцко нарисувайте вместо лъв едни уши и един *** на *** жълт фон това означава доносник пърди и се ослушва
439
3
 
7
 
! Отговори
hah преди 13 години
Селянин ченгесар си прави нова финансова пирамида с цел доизцеждане на България, а аз се чудя как е още президент; след петролния скандал, стрелянето по живо и умряло, началната му антиевропейска политика, подслушването на кабинета му и записване на кво и що му е угодно, предизвикване на дузина катастрофи по пътищата. Та ако се намери и един човек който да гласува за такъв индивид, то сме го закъсали ама много. Сори за думите Гоце, знам че четеш *** ме боли *!
438
3
 
16
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Тая прохладна майска вечер Гоце Седефчобаба Първаноглу , гологлав, по халат, вечеряше с челядта си на двора. А тя беше многобройна. До бай Гоце и до стопанката му седяха около трапезата рояк деца - големи и малки олигарси, които, въоръжени с ножове и вилици, пистолети и снайпери, адвокати и мутри, опустошаваха мигновено приватизирани предприятия, плажни ивици и горски масиви. Те напълно оправдаваха турската дума: сомун душманларъ.
437
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe cherven ***, pri "socializama" jiveeha dobre partiinite mekereta, komsomolskite leketa, chengetata i razni selqnduri kato teb deto gi bqha dokarali v Sofia da stavat otrqdnici, otechestvenofrontovci, domoupraviteli i prochie bljudolizci - otrepki.
436
4
 
3
 
! Отговори
Вълко Петров преди 13 години
България просперираше ,социалната държава бе велика!
435
3
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
466, комунистите под народ разбират само комунистите. Тези *** сигурно са се чувствали добре защото са *** и не знаят кое е хубаво. Много гадно време беше.
434
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не! Ще се казва ДЗНВБ - Да Заеазим Народа с Венерически Болести...
433
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекувай се! Ти може и да си живял по - дибре, но ти не си хората! Социализма изби и осакати десетки хиляди само в България! Партиините функционерчета си живееха добре, но честния, трудолюбив човек беше мачкан от машината! Можеби затова вече няма такива хора в родната ни татковина?!
432
6
 
4
 
! Отговори
Обединител преди 13 години
Прав си пич. Когато не върви работата в публичния дом, сменят проститутките, а не тюфлеците. При социализма обществото живееше 1000 пъти по добре.Тия съсипаха държават без да знаят какво искат, но упорито го искат. 21 години показват некъдърността всички т.н. партии.Държавата се раздира от противоречия,а тоя юнак иска да ги задълбочи.Ще успее този, който иска да ОБЕДИНИ нацията- такъв ни трябва.
431
3
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
Новият проект ДС ли ще се казва?
430
2
 
5
 
! Отговори
а защо не? преди 13 години
А защо не на стената като идейния съмишленик Николае Чаушеску?
429
2
 
3
 
! Отговори
lancelot преди 13 години
Плугчиева ?! Тоя луд ли е :))) Явно не иска да печели избори :))
428
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз така го мисля брат! Накрая в тая забравена от Бога дупка (Народно република ***) ще останат само роми, помачци, мутри,комунисти и бавноразвиващи се! Държава на чалга ***, дилъри, ченгета и соц. издънки... да живее братството и солидарното общество на пролетариата, аз се надявам да живея далече в Европа...
427
4
 
16
 
! Отговори
hah преди 13 години
Ако има проект на Гоце и недай си боже успеят някофа да вземат властта в какъвто и да е аспект; президентска, премиерска, кметска (в по-голямо село от Симитли), то тогава на момента си вдигам сакчето и дим да ме няма!
426
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1.Близките връзките между Алексей Петров, БСП и Георги Първанов са още от края на 90-те години на миналия век. Доказателство за това е фактът, че Първанов включил Трактора в делегацията на Висшия партиен съвет в Китай.2.Георги Първанов е спрял заповед за уволнение на Алексей Петров през 2003. По това време Трактора е щатен служител в НСС. Назначен е от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Същият обаче подписва заповедта за уволнението на Петров през 2003. Президентската намеса стопира процеса и бившата барета запазва службата си.3.След скандала със стенограмата от разговора Първанов Дянков, която президентът изнесе, от ДСБ го заядоха да пусне и записи от срещите си с Алексей Петров. Първанов отсече, че никога не се е виждал с Трактора на четири очи. Президентът обвини Костов и Атанасов в заговор срещу него.