"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията." -- буахахаха, ще се спукам.
4
6
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
както вчера попитах - не знам кой е по-противен и жалък - дали гоце, дали доган, дали станишев или яне...
3
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нов проект със стари кадри не се прави
2
4
 
65
 
! Отговори
Vodniq преди 13 години
Ще привлече и Азис !!!
1
6
 
46
 
! Отговори
Ledenodobich преди 13 години
На тази дата ми изтича и плейтама за World of Warcraft.СЪВПАДЕНИЕ?!?!?!