АБВ-то на Първанов

Днес излизат наяве някои от участниците в политическия проект
Обновена: 29 окт 2010 07:02 | 29 окт 2010 07:01,
355
АБВ-то на Първанов
Снимка: БГНЕС

Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ –  "Алтернатива за българско Възраждане", съобщава вестник "Труд".

Вероятно още днес, макар и неформално, наяве ще бъдат извадени и основните лица, които ще участват в него.

Става въпрос дискусията "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020", организирана по инициатива на Първанов. Тя ще се проведе в НДК и за участие са поканени кметове, общинари, неправителствени организации, работодателски съюзи, учени и експерти.

Според "Труд" вицепремиерът Симеон Дянков вече е скроил номер на президента като "открадна" знакови лица от икономическия форум. По същото време той свиква тристранка за пенсионните фондове.

Още по темата

По непотвърдена информация новият проект ще бъде официално обявен следващия месец.

Според слухове Първанов е избрал 11 ноември – преди 9 години на тази дата той изненадващо поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори.

Същевременно в четвъртък Стефан Данаилов потвърди, че е водил разговори с държавния глава относно политическия проект.

Той не пожела да съобщи конкретна информация, но бе категоричен, че Първанов няма да създава партия, а политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: георги първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
4
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ.... преди 13 години
ДУМАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"....ИЗИСКВА ДА СЕ БОРИМ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА СВОИТЕ ПРАВА И ЗАКОННОСТ В ДЪРЖАВАТА!ВЕДНАЖ ,...ВЕЧЕ СЕ НАПРАВИХМЕ НА ОБИДЕНИ И СЪРДИТИ,НЕ ГЛАСУВАХМЕ ....И СИ НАТРЕСОХМЕ ,ДОНОСНИКА ---ГОЦЕ!ЗА ИСТИНСКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ---ТРЯБВА ДА СЕ ВОЮВА!НЕПРЕКЪСНАТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЙТО СЕ УМОРИ....УМИРА!!!!!"УМОРЕНИТЕ КОНЕ......ГИ ,УБИВАТ"ДА СТЕГНЕМ РЕДИЦИТЕ!!!!НА КРАК ,БЪЛГАРИ!!!!ПАК ИСКАТ ,ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ...*** ,ТУРЦИ И ВСЯКАКВА ДРУГА ЧЕРВЕНА ***!НИКОГА!!!
213
5
 
6
 
! Отговори
КНК преди 13 години
Според мен най-верния проект на Първанове : "Народе на България - извинявай!!! За дългите години (60) на терор,кражби,манипулации и гавра от мен и моята партия.Заявавам,че аз и партията ми никога вече няма да се занимаваме с политика и няма да участваме в управлението на страната.Защото цялото ни досегашно участие-явно и прикрито(чрез ДПС,НДСВ,ГЕРБ) водеше държавата ни към пропастта и обрича народа на дългогодишни мъки".Това ще е единствения му проект,който отговаря на истината.
212
2
 
7
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
След дългогодишно мълчание по темата, но под натиска на опозицията, през 2006 Първанов съобщава, че съществува папка под псевдоним "Гоце" за него в архива на Държавна сигурност (ДС), но тя била съставена без неговото знание. Една година по-късно, на 19 юли 2007, Комисията по досиетата установява официално неговата принадлежност към ДС в периода 19891993, като става ясно, че Първанов изрично е демонстрирал желание за сътрудничество. Това разобличава Първанов в лъжа!
211
1
 
4
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
През 1999 БСП се обявява категорично за европейска и евроатлантическа интеграция на България, но през 2000 г. Георги Първанов е на мнение, че трябва да се отчете мнението на Русия за приемането на България в НАТО и с него да се съобразят темповете на интеграцията.
210
1
 
7
 
! Отговори
Херо преди 13 години
А сега по съществото на материала:За съжаление апатията и песимизма ни натресоха за президент лицето Гоце.Срам. Неговият политически проект надявам се ще консолидира всичко читаво и честно в България, та на следващите избори да не видим един *** в парламента и най-после да изпеем наистина "Последен валс" за БСП /имаше такава песен, която се пееше по сините митинги 89-та и 90-та година/!
209
1
 
3
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
По-късно Европейския съд по правата на човека осъжда Р. България да заплати обезщетение, че не е независимо проверена версия за поръчка на убийство от Филчев, Филко Славов и Алексей Петров (понастоящем следствен по други дела) и на прокурор от ВКП Николай Колев.====================================================КОМЕНТАРА ВИ ДРУГАРИ от АБВ-БСП-РЗС?
208
0
 
3
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Назначението и последващото поведение на Филчев предизвикват серия от скандали Филчев първоначално се укрива в България и не изпълнява задълженията си; псува журналист по време на телефонно интервю, излъчено от БНР. По-късно при заминаването си за Казахтан, той се връща в София още на следващата седмица и отново е в неизвестност. Първанов и българските власти като цяло не реагират и Филчев остава посланик до "оставката си", след като от месеци не изпълнява задължението си и е освободен 2009г.
207
0
 
3
 
! Отговори
Херо преди 13 години
Приятелю, радвам се да прочетата твоето позитивно мнение. Наистина хулите плювките са нещо много недостойно, а освен това и очакването, че държавата ти е длъжна /да те обгрижва всячески/,което очакване е характерно за 90% от пишещите по форумите. Но явно трудно се преодолява нагласата от социализма,която видимо се предава и наследствено, защото повечето от пишещите са били деца тогава. Кенеди беше казал: "Не питай какво ще направи страната ти за теб, а помисли какво можеш ти да направиш за нея."
206
1
 
4
 
! Отговори
ор преди 13 години
Ако не беше го взела Зорка, от 135-то у-щу В.Андреев София, никой нямаше да го знае днес др. Първанов. Щеше да преподава някъде история....
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сутенъорът първанов заедно с всички стари *** ......- да ги изпратим на бунището,видяхме какве ги натвори за близо 10 години власт
204
1
 
7
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
На 21 март 2006 г. президентът Георги Първанов подписва указ за изпращането на скандалния бивш главен прокурор Никола Филчев за посланик в Казахстан, като номинацията, както и всички други предложения за посланици, е направена от Министерския съвет - правителство на Сергей Станишев. С това назначение де факто е прекъснато съдебно дело, в което към Филчев са отправени обвинения за убийство.
203
2
 
5
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
През април 2005 г. остатъкът от присъдата на Цветелин Кънчев е помилван от вицепрезидента Ангел Марин. Според някои, помилването е с цел Кънчев да се кандидатира за депутат, въпреки че по това време той е бил предсрочно условно освободен от съда [28]. Самият Ангел Марин заявява, че мотивът за помилването е доброто поведение на Кънчев в затвора.
202
2
 
6
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Осъдилата Кънчев съдия *** Куцкова, кандидат за вицепрезидент (на кандидантпрезидента и президент от периодна 19972002 Петър Стоянов и опонент на Първанов), изпраща отворено писмо до Първанов, в което го укорява за това, че приема политическа подкрепа от престъпник, с въпрос дали ако бъде избран няма да го помилва. Синият вестник Демокрация излиза със статия, озаглавена Подкрепа за помилване?
201
1
 
4
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
На 14 ноември 2001 г., след потвърждаване на окончателната му присъда за побой и изнудване, с което става първият осъден след 1947 г. действащ български народен представител, Цветелин Кънчев - лидер на ромската организация Евророма, дава подкрепата си за Първанов на предстоящите президентски избори. Осъдилата Кънчев съдия *** Куцкова, кандидат за вицепрезидент (на кандидантпрезидента и президент от периодна 19972002 Петър Стоянов и опонент на Първанов), изпраща отворено писмо до Първанов
200
0
 
7
 
! Отговори
БАБИНАТА...НА ПРИПЕК преди 13 години
ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЕКТ НА ЦАРЯ, АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ, ИЗЧАКАЙТЕ -- КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО.
199
3
 
12
 
! Отговори
БОЙКО ,МОЖЕ ДА Е.. преди 13 години
ВСЯКАКЪВ, НО....РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ И СЕ ДЪРЖИ МЪЖКИ!ПОНЕ, НЕ Е МРЪСЕН ДОНОСНИК И НЕ ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ НА *** И "ГАЗПРОМ", ЗА ЖЪЛТИ ЧЕРВОНЦИ НА *** И "ГАЗПРОМ"!НАЛИ ,ГАЗПРОМ И РУСИЯ ,ЩЯХА..... ДА НИ НАМАЛЯТ ГАЗТА!!!??????ЯДЕЦ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БАЛАМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ....ВЯРВАТ НА РУСКИ "КОМУНИСТИЧЕСКИ", ПРОСТОТИЙ!ГОЦЕ Е ДОНОСНИК И ПРОДАЖНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!БОЙКО ,ПОНЕ Е ПИЧ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!
198
0
 
9
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Георги Седефчов Първанов (роден 28 юни 1957) е настоящият президент на България от втори мандат. Георги Първанов е български политик - народен представител в 37-тото и 38-мото Народно събрание и председател на Българската социалистическа партия (19962001), встъпва в първия си мандат като президент на 22 януари 2002, преизбран е за втори мандат на 29 октомври 2006 г.; историк, РАБОТИЛ Е КАТО научен сътрудник в ИНСТИТУТА ПО ИСТОРИЯ НА БКП, бивш СЪТРУДНИК НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.
197
2
 
5
 
! Отговори
haha преди 13 години
Ami to Boko e izbran s glasovete na prostacite, ama mu gledame mutrata vseki den.. Kakvo laete sega..
196
1
 
7
 
! Отговори
ДЯДОВ ЗЛАТЕН преди 13 години
И ЦАРЯ ГОТВИ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ. ОЧАКВАЙТЕ ГО СКОРО.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
клл