"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
27
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Борисов, откога така?! Защото до скоро с цялата си власт пречеше на проекта. Или Путин ти каза нещо?! Вчера Трайчо Трайков не знаеше за "германския" инвеститор, ти днес съобщаваш, че едва ли не сте пред подписване на договор.Какво кара светлата ти личност да се раздвоява по този срамен начин?! Дали е "тайния" консултант на БЕХ, размера на консултантското възнаграждение или залога е за Премиерския стол в България?
9
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО БОЙКО ,ПИЧ СИ ..... С ТЕБ СМЕ
8
8
 
11
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Борко борко първо вреда ни нанасяш после се опитваш да оправдаеш вината си като ни лекуваш , но лекарствата тогава са много скъпи и ще ни излезнат през джоба на народа. На твойто му се вика "След дъжд качулка " .
7
3
 
5
 
! Отговори
Bi2 преди 13 години
Koj e mogyl da napravi takyv kulazh s bednata matrioshka?Nima zasluzhava Boko Tikvata da i slozhat tochno?Grust i pechal...
6
7
 
13
 
! Отговори
kk преди 13 години
Не,Овчаров,"Проектът" е необходим на такива като теб и на такива като Бойко,когото допуснахте да си "топне човката"!Ако Турция има 4 ,а Румъния една АЕЦ ,то на кого ще изнасяте ток?!Пак ПАРИ,ПАРИ,ПАРИ!Но не от вашия,аот нашия за вашия джоб!И стига с тези лъжи!Русия ще бъде собственик на 51% от АЕЦ"Козлодуй",независимо кой ще я представлява!Русия си гледа интереса,но собствения интерес,както "ОЛИГАРСИТЕ" като ВАС!!!***!!!
5
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиква не може да си *** едновременно на USA и Русия, от два стола да не паднеш на земята?!
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори проститутките са по-добри от политиците,те поне си продават тела,а нашите политици са продали душите си...Политически ***!
3
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със сърцето да, но с портфейла не! Ако бяха комунистите на власт изобщо нямаше да водят преговори с Путин - щяха да подпишат договорите без да четат, само и само да вземат комисионните около строежа.
2
13
 
15
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Борисовите пируети са ясни, особено щом по темата се изказва Овчаров, който трябва да бъде залят с газ и изгорен, заради поразиите, които направи в договора за газа. Интересно, как тоя пожарникар направил сметка за необходимостта на България от електроенергия през 2020 г. И кой е "германският" инвеститор?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
phahahaha kakva snimka