"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
6
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Най-после едно разумно решение на Борисов!Аз не съм привърженик на ГЕРБ напротив но ако което казва е вярно и ако проекта започне да се реализира вече е нещо положително!Така че Белене е необходим проект както и "Южен поток"!Това са десетки хиляди работни места,приходи в НОИ,в бюджета,а най-важното там където има АЕЦ цари относително спокойствие!И при разумно управление на финансиите тази централа може да излезе сравнително на добра цена,обаче точно тука е проблема и спънка!Кой колко ще гушне!!!
189
1
 
8
 
! Отговори
Царя преди 13 години
Добре, но Надето и царя не бяха червени *** а с финес коснаха блоковете на Козлодуй и французите ги възнаградиха с най високи държавни отличия (официално, а за неофициалното сами се сещате, те са аристократи от кариерата и не работят просташки като ЦЦ, та цял свят да им разбере далаверите))
188
8
 
7
 
! Отговори
коста преди 13 години
АЕЦ "Белене" е била и ще бъде от стратегическа важност за БГ! За всички по-долу плиткоумни "коментатори"-не ви ли е идвало на ум,че ББ може и да е вдигал цялата тази патардия ,за да смъкне цената и да получи по-сериозна евро-подкрепа за проекта...Или само злобното плюене на разни БСП,ДПС и др.*** СЕ *** ще четем по форумите...
187
3
 
8
 
! Отговори
Дерзай преди 13 години
А помнмите те ли защо французите наградиха с най- високия френски орден т.н цар и Наде седерастката?... За сега на почит са тези, които унищожават, а не тези ,които полагат неистови усилия да направят нещо за държавата. Да *** са руснаците, че са тръгнали да освобождават тази неблагодарна пасмина. Сега щяхме да сме европейския Кюрдистан на Турция. Дерзай, Бойко пак ще те изберем, ако свършиш това велико дело. Който не му харесва да ходи да мие кенефите на запад, там размитат за такива.
186
3
 
3
 
! Отговори
Андонов преди 13 години
енергийят Проек АЕЦ Белене е нужен,само когато г-н Костов беше гост на една наша лекция показа на нас,АЕЦ Белене не е най-добрият проект за втора атомна централа простата причина е "дупката" е правена за руски реактор което автоматично ни казва:Проектът ако се завърши през 2020 тогава ще имаме една стара централа,която отново сигурно ще бъде проверявана от глобалистичните европейски инситуции.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смени си ника на 'много къса памет'. ББ винаги е коментирал ЦЕНАТА!10 млрд за АЕЦ, ще ги плащат и правнуците ти!
184
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На някои хора им е изгодно да не се отвори нов АЕЦ.
183
5
 
11
 
! Отговори
къса памет преди 13 години
А помните ли първите му изказвания на ББ - Белене е дупка - няма да я правем!
182
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***. Никой не е против АЕЦ Белене! Всички са против обаче, да струва безмислено много пари, половината от които ще влязат в джоба на червените кръгове!
181
3
 
8
 
! Отговори
гацо преди 13 години
абе вземе най-после да си по категоричен и по ясен.до скоро говореше против аец сега друго.но това е хубаво че прумяваш макар и бавно нуждата от аец.путин не харесва двуличие и несигурност.бъди мъж.
180
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ се оказа много слаб. Кой каквото по иска от него дава - синдикати, Путин, лекари, работници. Абе путкова работа си Бойко. Само обвивката ти е мъжка, сърцетото ти обаче е заешко
179
7
 
17
 
! Отговори
киулке преди 13 години
То добре това, със сърцето, ама всички знаем, че не сърцето, ами главата (тиквата) е големият проблем на наш премиер Барабойко.
178
1
 
3
 
! Отговори
do 172 преди 13 години
kato te e sram 4e si balgarin ti e vreme da si hodi6 v tyrciq
177
2
 
7
 
! Отговори
до 163, 1 BG преди 13 години
Какво направиха за народа (НЕ КОМУНИСТИТЕ-БСП, ДПС, СДС, НДСВ И ПРОПУСНАТИТЕ)? НИЩО НЕ НАПРАВИХА или по точно всичко е лошо; крадът, корупция на всякъде и на всичко, возят се на бронирани коли, седят на топло и ушким работят, ушким взимат "малка залата" от народа.....45г. КОМУНИСТИ + 20 г. не КОМУНИСТИ.ВЕРВАМ ИМ...
176
3
 
8
 
! Отговори
00=10 сопред Боце преди 13 години
Дам Боце е голям ИКОНОМИСТ доказва ни го всекидневно. Дянков му нарисува диаграма на пенсионната реформа и той къде ли не я показваше. Цветно и нарисувано най лесно се помни. А най интересното беше, че Тиквата дори изневери на себе си и не боравеше със цифри. Но пък не изневери на стила си за сравнения.Та и със Белене историята е същата преди два месеца беше гъол а сега нямаме алтернатива...Чудя се кой още вярва на този политически клоун ???
175
10
 
7
 
! Отговори
00=00 преди 13 години
КОГАТО КИЛОВАТА СТАНЕ 1ЛВ. ТОГАВА ЩЕ РЕВЕТЕ ,ЧЕ БОЙКО ГО НЯМА!!! *** И ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ . ОВЦЕ , И ОВЦЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ!!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АБВ - ПРОЕКТА , ТОЙ В ПЕЩЕРИТЕ ЩЕ ВИ НАВРЕ!!!!!
174
0
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Абе, тва за тая същата централа, дето според тоя същия човек беше абсолютно излишна ли става въпрос???Дърпащият Уши иде след 10 дни. Какво ли ще чуем още до тогава....
173
7
 
16
 
! Отговори
Гербушко преди 13 години
Вчера Тиквата се появява на магистрала Люлин във ролята си на шофъор на НСО ???Профучава покрай журналистите и слиза като всеки селски тарикат от BMW....Нееее не се учудих такъв му е манталитета...Но ми стана интересно как ли са се чуствали гардовете от НСО...На Боце му е простено той си е ***, вари го печи го навиците му от мутренските години няма да се променят.Но върха беше когато взе да говори във типичния си стил пред Турците все едно е на селски мегдан и продава арпаджик..
172
1
 
9
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Ще повтарям докато чуят и глухите, а след това ще продължа, докато чуят и русофобите, неграмотните, глухите и дори Костовия пудел Мартинчо и хубавото Наде...!!!Истинската битка не е за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България, а за това кой ще гушне рушветите за Южен поток и Белене и кой 60 милиарда печалба от Белене...!!!Българските икономически интереси, ни налагат Зелена Енергийна стратегия, в унисон с Европейската Визия - 2020...:- НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА - ПРИ КОЯТО ЕДНОВРЕМЕННО:1. Веднага строим Южен поток, защото заради икономическата блокада на Иран, газ за Набуко няма да има поне още 50 години2. Заради всеобщата икономическа криза в България, след елементарни преговори пускаме 3 и 4 блокове в Козлодуй, строим Белене с 51% държавно участие и после с тази част правим РЕСТИТУЦИЯ НА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДАВЕ... така, че в изпълнение на Стратегия 2020 и заради Демографската криза, по 1 милиард лева годишно да не тежат на бюджета...3. Закриваме 60% от въглеводородните ТЕЦ, с което съкращаваме с 40% вредните емисиии. Екоглобите ще оскъпят двойно цената на тока, спрямо сегашните 8,8 стотинки и ще ни върнат в каменната ера... За съжаление, при това СДС и ДСБ, ще останат без финансиране!!!4. Планираме за след 15г.два заместващи блока на действащите в Козлодуй, а след 30г., строим нови два реактора в Белене...;5. Правим ВЕЦ навсякъде където е възможно..., браво за Горна Арда..., срам за Цанков камък!!!6. Спираме строителството на нови - ДОКАЗАНО! неефективни вятърни и фотоелектрически ЕЦ, даващи ток с цена 72 стотинки и следим световния технически прогрес...7. Прилагаме действия за Енергийна ефективност, според "джоба си"...Господин Премиер, Ето тези 7 крачки, в изпълнение на Сратегия 2020, са "Национално отговорна зелена енергийна стратегия"... и мощна Законна подкрепа на родния бизнес, чрез евтина енергия Всичко останало е от "Лукаваго" и от Златния телец...!!!
171
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Браво, г-н Борисов аз и мойте приятели те подкрепяме. На България са нужни пазари и работни места, това е един добър шанс-партньори в бизнеса. Няма лощо да се поучиме от Полша, Германия, Франция....Внимавай с Дянков- уволнен поради некадърност анкетьор от Световната банка, сътвори много глупости.Виж статистиката на НСИ, тя сочи- кризата в България започва с пренасочването от Дянков на финансите