"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
11
 
! Отговори
pepi преди 13 години
ТИ БЕШЕ НАЙ ВЪРЛИЯ ПРОТИВНИК НА АЕЦ ДА НЕ БИ ТУРЦИТЕ ДА СА ПО ГЛУПАВИ ОТ НАС
169
1
 
6
 
! Отговори
Виждам преди 13 години
Добре сте го изтипосали - МАТРЙОШКА но АМЕРИКАНСКА. КОЙ ЩЕ ЗАБЛУДИ!!!!!!
168
5
 
12
 
! Отговори
bg. преди 13 години
Само така Боце със теб са всички простаци. Чак ме е срам че съм Българин.
167
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 13 години
Мафията си има партия,партията си има държава,държавата си има министър председател-държавата това съм аз-Б.Борисов-краля слънце и неговият шут Цецо крадецо.
166
13
 
6
 
! Отговори
bg. преди 13 години
САМО ТАКА БОЙКО С ТЕБЕ Е ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
165
0
 
2
 
! Отговори
четящ-гост преди 13 години
А къде да е хвърлен? В Америка ли?
164
5
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
Най голямата матръошка :))) Борисов обича във всичко да е най големия....Дори сред простаците трябва да е най големия *** !!! КОМПЛЕКСИ !!!!
163
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
матръошка с лика на Боко а като я отвориш вътре Костов !
162
0
 
1
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Анонименс,- Трябват още 4998, като теб, за да направим партия..., а останалото е лесно...
161
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давай, Бойко, с теб сме!
160
1
 
2
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
бе ти си бил за премиер що не сме избрали теб?!xaxaxxaxaxaxa
159
8
 
8
 
! Отговори
Баце преди 13 години
Пич, огледай се и си махни гербогейовските си очила и ще видиш че Борисов е по-голям комунист от мразеният от теб Станишев!
158
2
 
6
 
! Отговори
Макаров преди 13 години
Малии тиквата узря-ко стана с гьола бре? Такива "държавници"едва ли има по света.Голяма уста....
157
2
 
5
 
! Отговори
Макаров преди 13 години
Малии тиквата узря-ко стана с гьола бре? Такива "държавници"едва ли има по света.Голяма уста....
156
2
 
5
 
! Отговори
Истинският Баце преди 13 години
Долу видах иден дето пише от мое име, намери си друг ник пич.Колкото по темата нашият премиер е пълен ***, върти се и се чуди чий *** да лиже и си променя гледната точка по-често и от блондинка. Какво да ви кажа нашият премиер е страхлива мишка прави се на мъж на работниците на магистрала Тракия и Люлин пред другите щом го заплащат я стачка я нещо друго си променя мнението като фурнаджийска лопата. Да се маха писна ми да открива топлата вода.
155
0
 
2
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Работещ,- За щастие, както и при монархическите династии, със всяко следващо поколение израждането и оглупяването, заради близкородствени кръвосмешения, се усилва прогресивно...
154
13
 
5
 
! Отговори
1 BG преди 13 години
"Журналисти" Гоце ли ви каза (нареди) да пишете Борисов!?!?Премиерът на България Постъпва правилно и на време. Не като някои Гоцета (АГЕНТИ НА Русия и серГЕЙове)
153
3
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Пишеш верни неща, но много пространно и задръстваш червеното форумче. Освен това, НЯМА ДА ТЕ РАЗБЕРАТ, НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯТ С ТЕБЕ, НЕ ИСКАТ, ЗАЩОТО ПЪПЪТ ИМ Е ХВЪРЛЕН В МОСКВА И СА НЕКАДЪРНИЦИ, вече 3 поколения, расте четвърто.
152
3
 
8
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели, ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза; Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% (660мил. евро) от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго и от комунистите...
151
3
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Не съм съгласен, че сами сме си унищожили всичко. Унищожава се още, целенасочено, за радост преди всичко на руснаците, които евтина селскостопанска продукция в ограничени количества (за платежоспособните) има откъде да получат. А на нас пробутват скъп АЕЦ, с много крадене при строежа. Вярно е, че всеки народ си заслужава управниците. НО, НЕ САМО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ, А ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 66 г.