"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
olele преди 13 години
баси, той не помни какво говореше преди година за Белене утре в други ден и Цанков камък може да стане "осъществена мечта"*** че вярвай, ако си нямаш друга работа...
209
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една умна приказка да каже Бойко! Без Русия няма бъдеще за България, както и без Европа
208
1
 
3
 
! Отговори
БСП (БКП) - КГБ Е преди 13 години
БОЙКО Е ЧОВЕК - ВЪЗПИТАНИК НА ТАТО . ОН ЛЪГА БРЕЖНЕВ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ МУ МАНДАТ , ЧЕ ЩЕ СТАНЕМЕ АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА , СЕГА БОЙКО ЛАЖЕ *** , ЧЕ ЩЕ МУ ПУСНЕ ЮЖЕН ПОТОК И АЕЦ - БЕЛЕНЕ . ГОЛЕМО НАДЛЪГВАНЕ .
207
7
 
4
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ха-ха-ха единствения коментар на поредния тиквен проблясък може да бъде КПСС-БКП Вечна дружба :)))
206
5
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Толкова си ***,че крещиш да те нарека ***!Какво е разбрал Путин бе,***?!Бойко РАЗБРА!!!Сега му идват на "РЕВИЗИТАЦИЯ"!До сега каквото било,било!Доказаха на Бойко с големите "МУСКУЛИ",че е ПУ..О!
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече е очевидно задкулисното заиграване на Борисов с ДПС. След като в едно от най-гледаните политически предавания премиерът направи теманета на Доган и ДПС за Цанков камък, след като не бе потърсена отговорност на лицата от ДПС в последните две правителства, участвали в кражбите и грабежите, имаме основания да подозираме подобни договорки. Освен това, да не забравяме, че под чергата бе скрита разработката Лиани, а това за мен е много ясен знак. Въпросът сега е дали Доган ще излъже Борисов на финалната права, но ще бъдем свидетели. На второ място, обаче, трябва да се каже, че Борисов воюва с тази част от БСП, която олицетворява Станишев, тези които са дискредитирани и са загубили. В същото време с Първанов имат вербални престрелки, но нищо повече. Между двамата има посредници, които са им много близки, а някои от тях са близки и на Путин. Те ще търсят начин в перспектива да се върви към общо управление. Една част от тези хора си мечтаят Борисов и Първанов да си разменят местата, както направиха Путин и Медведев. Това би могло и да стане, но не заради мечтите им, а ако народът се подведе отново. И тук вече идва мястото за действие на класическата десница.
204
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Агенция ИТАР-ТАСС разпространи кардиограма за състоянието на отношенията между Русия и България, които възстановяват обичайния си ритъм. Според кардиограмата българският премиер Бойко Борисов подкрепя АЕЦ Белене с цялото си сърце. От кардиограмата става ясно, че аритмията и затрудненията на българския сърдечен мускул Борисов са били краткотрайни и измамни. Фалшивата тревога за възможно сърдечно заболяване идва от погрешната диагноза за съществуването на управленски тромб в артерията на вечната дружба. Предположенията, че лявата клапа на българския управленски мускул функционира отлично като дясна ( и обратно), се потвърдиха от пълния синхрон между тях. Кръвоносната система на българската икономика, в която червените кръвни туловища прокарват пътя на българската енергийна зависимост, ще продължава да функционира по изпитания в Кремълската клиника сърдечен начин. Инфарктът на енергийното заробване на България е избегнат за още няколко поколения. Здравословното състояние на петата колона е стабилизирано и гарантирано за същия период от време. ТАСС информира, че на 13 ноември 2010 г. на визитация при своя пациент ще пристигне наблюдаващият (внимателно) главен кардиолог Владимир Путин. Състоянието на пациента България е хорошо и ще става все по-лучше.
203
1
 
14
 
! Отговори
ТАНИЧКА преди 13 години
Дорогой Бойко Борисович,Вам пишет Татяна из русского города Новый Ижевск.Попробую писать по болгарски.10 лет в нашия город робатали болгарски строители. Прекрасние мужчини. От тях и научила малко болгарски.Ох, как хорошо било.Всяка вечер пили руска водка, но с болгарские огурци. И с икра от бакладжан. И курили прекрасние болгарские папироси ТУ 134. Потом пели Моя страна, моя Болгария.Ето било давно. Сейчас огурци у нас француские, икра от бакладжан турецкая, а попироси Марлборо.Все импортное, но мужчины нет.Дорогой Бойко,Вчера узнала что будете встречатся с наш Владимир Владимирович Путин.И сказали, дорогой Бойко, что будете сделать так что все станет опять прекрасное как во времен вашего Тодора Живкова и нашего Леонида Брежнева.Опят на наших прилавках будут прекрасые болгарские товары. Одна поправка, дарагой Бойко, вы сказали что будет и болгарский кетчуп. Мы кетчуп не любим, лучше посылайте лютеница. Лучшая лютеница из Витамина, города Стамболийски. Надеемся, что комбинат работает.Есло все будет так, мы бросим на мусор все американское, европейское, китайское и так далее.Бросим француские, италианские, аржетинские, южноафриканские, чилийские и другие плохие вина и ждем болгарское Ркацители лучшее вино в мире.Ждем одноко и новие болгарские строители.Я уже не молодая девчина, похожа уже на тетка, но знаю что выпившему болгару все равно.Что могу еще сказать - Да живее болгаро-советската дружба!Ваша Татяна
202
2
 
9
 
! Отговори
български идиот преди 13 години
Бойко Борисов(ДС)БКП и Гоце Седефчов(ДС)БКП - са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и български ***!
201
3
 
6
 
! Отговори
МАЛКО ИСТОРИЙКА преди 13 години
Колкото пъти руските войски са минавали, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно отечество. От една страна, необузданата тогавашна турска нередовна войска е пленила, клала, грабила и робила българите, а от друга страна руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, *** и горили българските градове и села. А когато се връщали, победоносно или победени, карали и отвличали насила по няколко хиляди български семейства и са ги заселвали в обширните си пустини! От тези времена се намират чак в Херсонската губерния множество заробени българи, които още не са загубили съвсем езика: те са днес крепостни роби, които ги продава притежателят им като овце и ***.И ето че Борисов пак е прав: ще се връщаме на руския пазар, макар да не подозира май (?) в какво качество заробени за още десетилетия напред от проекти, като АЕЦ Белене.Съответно самодържецът Путин идва на 13-ти да нагледа стоката.
200
2
 
3
 
! Отговори
леонид преди 13 години
Нашият матрошко не е ли лепнал една целувчица на вечния ни голям брат.Тц.тц..какъв пропуск.
199
6
 
7
 
! Отговори
кирил преди 13 години
Путин разбра, че ако иска да прави бизнес с България,трябва да работи с Бойко, като с равен а не като с васал. Така наречените русофили в България основно се занимават с измисляне и реализиране на схеми за източване, на средства от проекти с висока себестойност.Като в резултат пройзвеждат русофоби.
198
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото повече бавиш един проект, толкова по - скъп става.
197
4
 
10
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Сърцето на една МУТРА, пазвантин на червената мафия, подкрепя господарите си !!! Конечно, дорогой Бойко Борисов - наш верный друг !!!!
196
2
 
3
 
! Отговори
фют преди 13 години
Ами защо да не му вярвам? Като бяха и са хитри Станишев Доган, Костов защо извършиа толкова много вредни за нас грешки? Ако Борисов не е вундеркинг, както твърдиш, аз предпочитам човек праволинеен, но бъларолюб, отколкото хитрец, но да ни прецаква? Пък кой какъв е не зная? А централата отдавна ни е трябвало да я започнат и завършат, защото освен печалбата има и нещо друго - независимост. А това е важно за нас.
195
7
 
6
 
! Отговори
Енергетик преди 13 години
А бе, хора вие знаете ли,че на запад една атомна централа от 1000 Мвт струва от 2,5 до 6 милиарда ,а при нас ще се строят два блока по 1000 Мвт.АЕЦ не се прави без пари.Нали сме пазарна икономика.Руснаците да не са балами да ни направят евтина АЕЦ.Свърши това време.Вече не сме братя, а икономически партньори.А бате Бойко много бързо се преориентира и разбра, че без някогашния брат сме за никъде.А сега и Путин му идва на крака.Нека да договори най-доброто за България а не да плещи глупости за АЕЦ
194
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Bravo na BOIKO,ako ste gledali na 4 ochi,i ste bili vnimatelni,kaza,njama nisto slojno v pregovorite,Rusnacite sa targovci,prodavat,nie kupuvame,i te tova e vjarnoto,malak pazarlak,i vsichko.A,ne kato tezi do predi godina,ste idem ste vidim,i ,ako sluchaino,ne im haresa komisiona,odkazvat,i kato se priberat,podgotvjat horata 5 meseca,za sledvastia cenovi schok,ta dano,im izleze lichnata izgoda.EVALA NA BOIKO
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е тактика бе пич, политиката не е първосигнална реакция, не е безусловен рефлекс, чаткаш ли?
192
5
 
7
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Крайно време е д-р. Борисов да поеме адекватна на квалификацията му ръководна длъжност - началник на пожарната, гражданска защита, преподавател в АМВР и т.н. Все пак е сериозен учен в областта на противопожарната отбрана и защитата на населението - защитил е дисертация с тема "Не се гаси туй що не гасне". Не става за политик. Въобще трябва да се въведе забрана служители на МО, МВР, ГДИН, Охрана на Съдебната Власт и т.н. да заемат ръководни длъжности извън тези министерства и служби.
191
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Крайно време е д-р. Борисов да поеме адекватна на квалификацията му ръководна длъжност - началник на пожарната, гражданска защита, преподавател в АМВР и т.н. Все пак е сериозен учен в областта на противопожарната отбрана и защитата на населението - защитил е дисертация с тема "Не се гаси туй що не гасне". Не става за политик. Въобще трябва да се въведе забрана служители на МО, МВР, ГДИН, Охрана на Съдебната Власт и т.н. да заемат ръководни длъжности извън тези министерства и служби.