Първанов: Може да изнасяме ток за Сирия с АЕЦ Белене

Президентът разговаря със сирийския си колега Башар ал Асад
9 ное 2010 16:21,
76
Първанов: Може да изнасяме ток за Сирия с АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

България би могла да изнася електроенергия за Сирия след строителството на АЕЦ Белене. Това смята президентът Георги Първанов, който се срещна с президента на Сирия Башар ал Асад.

"Със строителството на втората атомна централа в Белене България би могла да създаде предпоставки за износ на електроенергия, в това число и в посока към Сирия, където има недостиг на ток", посочи българският държавен глава.

Първанов отбеляза, че и Сирия, и  България водят разговори с Турция, с Азербайджан, с други страни от Черноморския и Каспийския регион по въпроси за снабдяването с природен газ и петрол.

Президентът на Сирия Башар ал Асад заяви, че комплексът от  инфраструктурни проекти, по който се водят разговори между страната му и Турция би могъл да обхване и България. Доколкото в момента Сирия изгражда стратегически взаимоотношения със своя съсед Турция по изграждането на инфраструктурни проекти,защо да не продължим тази инфраструктура, така че тя да обхване и България, която е другият съсед на Турция и да разширим този комплекс, попита президентът Ал Асад. 

Според него това би могло да се отнася за енергийните системи на страните, за транспортните системи, за железопътния, сухопътния и морския транспорт.

Първанов отбеляза, че вече има български фирми, които водят разговори за инвестиции в Сирия в областта на строителството, инфраструктурата и СПА туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
10
 
! Отговори
Беатриче преди 13 години
Интересно ЗАЩО и ДОКОГА ще ни занимавате с едно ЧЕНГЕ- от ДС ?! Между другото - за НИЩО неотговорно, добре проживяло мръсния си живот...oт нищо не разбиращо и ограничено до безумие...
51
1
 
3
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Абе това до Първанов, Ал Бънди ли е??!!?
50
0
 
10
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
бе незнам за Сирия, ама в Ливан, Бейрут има "държавен" ток по осем часа в денонощието. Другото е от собствени генератори. От друга страна тока се харчи по жицата - има загуби които зависят и от разстоянието...Ама Гоце сигур ги знае тиа работи. С една дума да започваме и трета АЕЦ, защото на Сатурн също не им достига ток.
49
2
 
6
 
! Отговори
Митев преди 13 години
Чел ли си за какво е научната му титла? Да ти напомням ли как и на кого се присъждаха такива научни титли? Каква ли "наука " се правеше в Института по история на БКП, където е бил "научен работник" И , моля, не бъркайте БАН с подобни "Институти" Защо не прочетеш биографията му- типичен партиен кариерист
48
10
 
3
 
! Отговори
До: № 42 преди 13 години
"Гоцето" има научна титла от БАН. А ти имаш ли поне клас? Знаеш буквите - може и да го имаш.
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А според Боко Т. Белене било "гьол". Нещо като гьола в Банкя, в който е отраснал!
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убеждавам се че тоя Гоце е или ненормален, или е голям демагог...Само се чудя, до Сирия на колко киловолта ще го прекарат....Може би на един мегаволт....
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами с кой друг да говори, със Садам Хюсеин, документирано, с Путин и сега с Асад
44
4
 
3
 
! Отговори
ха ха ха ха преди 13 години
ха ха ха ха ха Голям страх от туй гоце бре.Кой ви плаща за тия глупости дето пишете.е на това му се вика фърни пара.ха ха ха ха
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първанов се е наточил да *** пари покраи белене,това е вярно.но белене е нужна на бг,освен ако не смятаме да закрием държавата в близките 5-10 години.има стратегич.производства за които всяка държава полага грижи,да не очаквате сименс например да мисли за стратег.ни интереси.
42
2
 
8
 
! Отговори
марти преди 13 години
Гоцееееееееееееее,как точно ще го изнасяме този ток за Сирия,както внасяхме газ от Узбекистан ли беше или Туркменистан,не си спомням много добре,и моля за извинение,ама пак този *** ги разправяше тези приказки от 1001 нощ на Агент Гоце от...Сирищник!!!
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ми било президент - срам и позор. Чудя се дали гоцето има основно образование?
40
2
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
от кога Сирия и Турция .. са приятелски страни.. дон гоце пак го играе главен енергетик ... докато близките фирми .. събират едни пари от Белене .. ни една нормална страна или корпорация не счита Белене за рентабилен обект, само гоцеви .. вълнения.. по едно усвояване на държавни средства!Белене е икономически неефективен проект ..това са гарантирани печалби за олигархията в Руската Ферация и българските им съдружници!за бг популацията .. едни сметки в пъти!
39
1
 
18
 
! Отговори
peo преди 13 години
Браво!След Сирия следват Аржентина,Бразилия и Чили.С Белене ще осветяваме целия свят.Гордейте се патриоти!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце мисля че трябва и за Северна Корея да има износ на тоци от аец-а.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Седефчов съвсем изтрещя. Няма ли кадърни съветници да му кажат какво да говори и какво не.
36
1
 
11
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
той всъщност е искал да каже, че недостиг на ток има в сирищник (поради засиленото потребление на новия Пернишки Университет по Компютри Технологии и Архитектура), но нашите журналисти пак не чули добре... сирищник-сирия.... не били компютри, а били компоти, не сме ги били изнасяли, ами ни ги били върнали бракувани
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце излага България където и да отиде. По-добре не го пускайте в чужбина, нека посещава села и паланки и да говори за новия си проект.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A be naj dobre za India.
33
6
 
1
 
! Отговори
Методий преди 13 години
Нали знаете, че коментари на ШЛЬОКАВИЦА не чета. Цъкам минус и декларирам за нарушение!Пишете на български.Представете си в английски форум: "Хелоу. Ай хев а куъшчън. Хау ду ю плей а мууви уит уиндоус медиа плейър?" Например...