АБВ-то полага основите с "България - на другия ден!"

Инициативната група на проекта се събира след ден в НДК
Обновена: 11 ное 2010 13:50 | 10 ное 2010 10:30,
271
АБВ-то полага основите с "България - на другия ден!"
Снимка: БГНЕС

Проектът на президента Георги Първанов стартира официално в четвъртък, 11 ноември, под мотото "България – на другия ден", съобщават организаторите.

На форума ще бъде обсъдено създаването на гражданско движение Алтернатива за българско възраждане.

Участниците ще търсят отговор на въпросите: Защо на България е нужна алтернатива и кои са националните цели, които могат да ни обединят.

В инициативната група участват кметът на Благоевград Костадин Паскалев, бившият депутат земеделец в 37-ото, 38-ото, 39-ото и 40-ото НС Борислав Китов, ректорът на Медицинския университет в Плевен Григор Горчев, директорът на Института за философски изследвания към БАН професор Васил Проданов, бившият председател на Организацията на евреите в България "Шалом" Емил Кало.

Сред инициаторите са още бившият началник на Генералния щаб на армията, посланик в Македония и съветник на президента ген. Михо Михов, както и бившият директор на Главна дирекция "Гранична полиция" по времето на Румен Петков, а преди това през 90-те години началник на Специализирания отряд за борба с тероризма и директор на СДВР по време на януарските събития от 1997 г.  ген. Красимир Петров.

В изграждането на гражданското движение ще се включат още многократният световен и европейски шампион по гимнастика Йордан Йовчев, олимпийският и многократен европейски и световен шампион по свободна борба Валентин Йорданов, Мариана Тодорова – служител в администрацията на президента.

"На България е нужна алтернатива, която поставя в основата ценностите, заложени дълбоко в българския дух и държавност. Не е време за обяснения кой е ляв и кой десен – днес залогът е бъдещето на нашето отечество", заявяват участниците в Инициативната група.

Още по темата

Форумът ще започне в 10,30 часа в зала 3 на НДК. 

Още на 18 юни държавният глава за първи път разкри картите си, че готви нов проект и след края на мандата си е "твърде вероятно да продължи да бъде съпричастен към политиката", но не в партиен смисъл, а към граждански проект.

"Аз ще направя един отбор. Винаги съм бил плеймейкър и винаги съм искал да създам голмайстор", заяви тогава Георги Първанов.

Амбициите му за "съпричастност към политиката" бяха публично обявени на икономически форум на 29 октомври.

"Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това не значи все още учредяване. Има много хора, представители на различни гилдии, на различни слоеве – учители, лекари, преподаватели, кметове – представители на неправителствени организации, политици – без, разбира се, това да означава ангажимент на политическата партия. Те участват като граждански лица, като специалисти, професионалисти", заяви тогава Георги Първанов.

Голяма част от обявените имена в публичното пространство един по един се разграничиха от проекта.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че страната ни е останала вече без президентска институция, а лидерът на БСП е пестелив в коментарите си, но е категоричен, че столетницата няма алтернатива в лявото пространство.

Сините пък реагираха със задоволство, тъй като според тях проектът на Първанов ще разцепи БСП, което те самите не са успели да постигнат за 20 години.

Дали това ще е поредното гражданско движение, което ще се превърне в политическа партия по примера на НДСВ и ГЕРБ, и кой ще е плеймейкърът и основните играчи, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
1
 
! Отговори
ако мине преди 13 години
Това не са грешки!Това са номера от селски вечеринки!Все някой ще клъвне,и колкото повече,по-добре!
230
0
 
3
 
! Отговори
dedo преди 13 години
АБВ на г-н Първанов иска да положи основите на една България, в която мармалад можете да получите вчера или утре, но никога днес. Днес това няма да е възможно. И за това поколенията ще живеят и умират с мечти, че мармалад все някога ще има и днес. За някои висши функционери мармалад наистина ще има. Днес. На каквато и да е цена, нали "мечтателите" ще я плащат. А кога те ще се събудят и ще потърсят сметка?
229
0
 
2
 
! Отговори
zubra4 преди 13 години
"АБВ"= "ЗУБАР" партия е измислил някой папагал ?Боже опази България от " гоцю" и Д С !
228
0
 
2
 
! Отговори
Papagal преди 13 години
АБВ - патия "Буквар" е измислил някой зубрач ! / нищо ново от агентите на ДС /
227
0
 
4
 
! Отговори
Бай Димо преди 13 години
Нов бардак със стари ***, ей това е АБВ-то. Защо отново вика същите маймуни, които са толкова изхабени. Идеята не е лоша, но са нужни нови, млади хора, които не са си изцапали ръцете. Жалко, че грешките започват още от самото начало.
226
0
 
3
 
! Отговори
СНИМКАТА ГЛЕДАЙТЕ преди 13 години
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО..... ЗА НЕГО ЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ?????????????????????????? ОоОоОоОоОоО Гоцко Гоцко, каде отиваш ти може би????
225
0
 
1
 
! Отговори
ЛявоДясноЦентриския преди 13 години
Добре де, значи спортистите играят *** в тая "пиеса",а ми Вие бившите: политици, ченгета и всякакви такива прекрасни хора от "разред комунистишеви" като какви се включвате ни кажете на нас бедните хорица, дето всеки Ви прилича на една изборна бюлетина...Искаме всички в един глас да Ви кажем, че Вие докато работехте по 8(каде и по малко)часа на ден само гледахте как да откраднете нещо вместо да направите това място по хубаво и да накарате и нас малките нещастни бюлетинки да се усмихнем
224
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Току що повърнах,като видях агента и излъчването му...
223
1
 
8
 
! Отговори
Васко преди 13 години
О , моля ВИ хора , нека се избавим от това мрънкащо недоразумение. Повръща ми се като го видя , особено пък на тая снимка е супер. Гоце та гоце.
222
0
 
3
 
! Отговори
mia преди 13 години
vazrajdane......pak mi zvu4i GRATIS.......do koga be hora 6te tarsite oceleli budali ?
221
0
 
6
 
! Отговори
аз бе червена сволоч преди 13 години
"България - на другия ден" ????Разбирай "България от преди 20 години" !!!!Тая *** от номенклатурковци и изкуфели зомбясани про-комунисти имат една цел: Възраждане на комунизма в БГ Марш от тука изверги!!!
220
1
 
3
 
! Отговори
Грешка преди 13 години
Иска да каже,че полага основите не на другия ден,а "ПОЛАГА ОСНОВИТЕ,АМА ВДРУГИ ДЕН"!!!!!!
219
3
 
2
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Ето ти последно мнение, Гоце: "Съединението прави силата!" - често си стоял до такива надписи. Ако бяхте по-сговорчиви, щяхме да сме по-силни и от Щатите, не като територия, не като армия, а като единен български дух. А вие лидерите се карате, а как искате ние народа да се обединим? как се обединява народ около съскащи и хапещи се водачи? Ами оправяйте се, ама повече и аз няма да мисля за политика. Че като ви гледам сам се мразя? Защото ми пука, а вие самите се дърлите? Ами вие си знаете.
218
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
явно гоце е опериран от чувство за срам.такива като него трябва да се скрият заради всичко което представлява българия днес.
217
3
 
13
 
! Отговори
доктора преди 13 години
както писах преди 2 седмици: *** ти скапания президент,*** ти наглия комунист. толкоз...
216
7
 
2
 
! Отговори
чипс преди 13 години
Ако са от БКП няма нищо лошо? Нали това са хора, учени, знаещи? Та те и преди и сега имат опит. Ти да не искаш неуки на власт? Само едно се чудя и не мога да си отговоря? Ако наиситна са свързани, както много хора пишат и твърдят, защо си пилеят времето в такива заобиколни пътища на публични и скрити игри? Прекият ъпт е най-кратък? Една партия ако си беше останала, щяхме да сме много по-силни като народ? А, който не си върши работата да го сменят? А сега са десетки партии и да не сме по-добре?
215
1
 
4
 
! Отговори
Uraaaaa преди 13 години
Nai posle razbrah kakvo oznachava ABV: Alchnost, Banditizam ,Vampirizam !!!Blagodarja ti nr.233....haresa mi !!!
214
1
 
5
 
! Отговори
Do Goze преди 13 години
Goze,, zashto kriesh che v tvoja proekt sa i chervenite metresi ot NDSV !!!!!??????
213
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Пак ще гледаме филма"БСП - бесни страшни пенсии", само че без Брус Уилис. Интересно, защо ги е срам да си признаят, че са комунисти? Да си възстановят името БКП - по ще им приляга.
212
0
 
8
 
! Отговори
Първаноглу преди 13 години
Аман от Балъци и Вагабонти или Айде Бандата на Века, или Айдуци Берат Всичко, или Архар Бързо Ври, или Алчност Бандитизъм и Вампиризъм все е АБВ!