Шпионски скандал в армията

Следили хотелските стаи в почивните бази на военните
Обновена: 22 ное 2010 19:14 | 22 ное 2010 19:14,
44
Шпионски скандал в армията
Снимка: БГНЕС

Шпионски скандал разтресе Българската армия . Таен щаб за видеонаблюдение е следил хотелските стаи във всички почивни бази на военните. Открит е и специално пригоден стенен часовник със скрита камера, съобщи bTV.

Изграждането на въпросната стая за видеонаблюдение на всички почивни бази на агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" е направена през 2008 година по препоръка на тогавашния началник на охраната на агенцията Николай Марков. Централният пулт със сървърите за запис е в стая номер 222 на хотел "Шипка" в столицата, която е офис на шефа на Сигурността на агенцията по това време Васил Стоилов.

От там са гледали всички камери в почивните бази - кой влиза и излиза и с кого. Притеснителното е, че двамата си осигурили специален външен достъп през интернет до видеонаблюдението.

При обиска на стая прокуратурата е открила и стенен часовник с допълнително вградена от Николай Марков камера. Според военния министър Аню Ангелов в агенцията е събирана информация, за да може да се влияе по един или друг начин на едни или други решения.

До преди няколко месеца офисите на тогавашната социална агенция към военното министерство са били в хотел "Шипка" срещу Пирогов. Шпионското звено, оформено в кабинет 222, вече е запечатано и достъпът до него е строго ограничен.

„Когато има външен достъп, ние не знам кой е потребителят, за какви цели и за какво я използва - да наблюдава или да записва. Това е притеснителното в случая”, коментира  Мария Димчева от "Военни клубове и военно-почивно дело". По думите й никой не е сигнализирал да е бил потърпевш от нерегламентирано използване на информация.

Камерите за видеонаблюдение са монтирани по времето, когато изпълнителен директор на агенцията беше Татяна Костадинова, а министър на отбраната - Николай Цонев.
В момента военна прокуратура разследва случая. Николай Марков отказа коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: шпионски скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 13 години
то и телефоните сигурно са били подслушвани в БА
40
0
 
0
 
! Отговори
horus преди 13 години
Уха, Страшна новина ! - РАДУЙТЕ СЕ ГЕЙОВЕ ПО ОБШИРНИЯ СВЯТ - СЕГА КАКВИ ПОРНО ГЕЙСКИ ФИЛМИ ЩЕ СЕ ПУСКАТ ПО НЕТА, ЗАСНЕТИ В ПОЧИВНИТЕ БАЗИ НА БГ АРМИ
39
0
 
2
 
! Отговори
видях ги преди 13 години
камерите са още от 2005 г, затова докато се чукахме виках много
38
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Военните като спят,ченгетата на жените им под полата оранжерии ще завъдят.Ама за един пагон по нагоре явно и на това са съгласни.Прочее има ли по-позорна армия?Да избият и изгорят 14 души от войниците и и тя да си трае?Позорна армия!Та това с порното за тях е просто майтапче,не загуба на чест.Ченгетата им скриха топката на нашите генерали!
37
2
 
1
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Тази информация, заМО не е нещо ново. Това е една стара традиция от времето на соца. Просто всичко тече, всичко се променя. Е сега е малко по модерна системата, не е базирана на телефонните централи на съответното поделение и има картина.Ще напомня и един стар виц от преди 1989 г. -Полковник , моля две кафета, изрекъл гост на военният хотел, пред контакта в стаята. После си получил кафетата.
36
1
 
4
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
1.Нормално е американците да ги следят да не спретнат някое превратче!2.Колегата по-долу е казал какво правят жените в униформа и е нормално някой да иска да гледа ;)))0000000000000000000
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги съм се питал какви са тия капитанки и майорки на по 30 години ? Сега разбирам.
34
0
 
8
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
От написаното драгият читател разбира, че кака Мара не я притеснява толкова наличието на камери, колкото фактът, че не знае кой ги гледа.
33
2
 
1
 
! Отговори
Armando преди 13 години
Това запасняци ли са?
32
5
 
15
 
! Отговори
Дърт капрал преди 13 години
А аз се чудех, какво правят жени в армията, а то какво било!!!Но и висшите военни съвсем на аванта са го ударили-във ведомствените хотели, почти без пари и вероятно с някоя напориста за кариера подчинена лейтенантка, завършила във военното училище профил "Библиотекарство" и "Връзки с общественосста".Колко тежи един снаряд?Едва ли знаят, но с удоволстмвие биха вдигнали нещо друго, за да останат в армията и да пълзят в Йерархията.Лесно шеф се не става.Не са луди военните, дето са яли баницата!!!
31
4
 
5
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
армия, полиция, съдебна система са излишни...само корупция и безполезност
30
5
 
3
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 13 години
Като знам каква Армия имаме , тези тарикати сигурно са нямали пари да си пуснат кабелна за да гледат порно и са гледали този канал платен от ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,за да си правят ч.....
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** автоматчици със шкембета ))
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от както в днес бг писаха за ония платени драскачи вече почти не чета ...абе то вярно че герб са медиина компания ама това дето си го казал нито е по темата на статията нито герб са виновни -"Камерите за видеонаблюдение са монтирани по времето, когато изпълнителен директор на агенцията беше Татяна Костадинова, а министър на отбраната - Николай Цонев." - най- малкото това е + за тях защото става по време на оправлението на герб та давайте по темата....
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах, тази Руми....
26
3
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Ти поне се научи да пишеш и после си излагай смешните коментари!!!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми надали тва е най-добрият пример за негодността на жените да служат в армията, все пак танкове, които имат нужда от пулнач вече и в резерва почри няма:)
24
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те тва е НАТО-вска армия от снимката. Мадурковсци и шкембелии наредени без понятно. Даже не са ги научили и как се маршерува. Всеки гледа на където му харесва. Бай Добри Джуров ако можеше да види тази снимка сам щеше да си свали пагоните.Срам!!!
23
5
 
8
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Аз не разбрах ако пълнача в танка е жена и в цикъл, кой ша сложи снаряда?:)Командира гордо казва:Ку**о остави го това червило трябва да обстрелваме!!:)Порно яко!!
22
6
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,.... преди 13 години
ЧИКИЙОРИТЕ ОТ ДС, СА СЕ ДЪРВИЛИ НА БЕЗПЛАТНО ПОРНО, НА ГЕНЕРАЛИТЕ С ТЕХНИТЕ ЛЮБОВНИЦИ!ПОСЛЕ СА СИ ПРАВИЛИ "КОМПРОМАТЧЕТА" И СА ТРЪШКАЛИ ,ПАРИЧКИ В ДЖОБ!!!ПРОСТО ,КАТО АРМЕЙСКА ...БОБ-ЧОРБА!ХА,ХА,ХА,......ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ.....