До края на 2010 държавата бута 70 незаконни палата

Плевнелиев: Собствениците им сами да си ги бутат
Обновена: 8 дек 2010 09:16 | 8 дек 2010 09:15,
70
До края на 2010 държавата бута 70 незаконни палата
Снимка: БГНЕС

Регионалният министър посъветва собствениците сами да разрушат незаконните си постройки, преди да дойде държавата и да ги бутне.

"Има 1600 незаконни постройки и те ще бъдат премахнати – 70 до края на година, а 300 до април 2011 година, и така по списъка", заяви още Росен Плевнелиев пред БНТ.

Още по темата

По повод събарянето на яхтеното пристанище в комплекс "Русалка", собственост на Николай и Евгения Баневи, министърът заяви, че има влязло в сила съдебно решение.

"ДНСК е длъжна да констатира незаконното строителство и да изпълнява наложеното от съда", категоричен бе той.

По думите му движението по пътя Е-79 ще бъде възстановено след около 30 дни.

"Парите за ремонта ще дойдат от бюджета на МРРБ и от парите, отделени в републиканския бюджет за бедствия и аварии. Финансово обезпечени сме, даваме всичко от себе си и работим денонощно", каза още Плевнелиев.

По думите му България е една от леко засегнатите страни за разлика от балканските си съседки, където загубите от наводненията са за над 250 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: русалкаНАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Възпитанието му е Благоевградско, майка - учителка по математика, вдовица...
68
2
 
1
 
! Отговори
сатаната преди 13 години
Господа Управници стига сте бутали и рушили унижожавали земя нестига че един път е унищожена ами и сега отново искате да я довършите Национализация е думата в полза на държавата А също знаете че само прости и злобни хора могът да са доволни че едни имат ате на -Самите собственици ще Ви прокълнат и ще доиде такова земетресение че ще деиствително разруши всичко Господ гледа и не забравя Опомнете се и решете по наи благородния начин нещата
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бая бутане ще падне по скоро ще падне всяко едно правителство
66
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
сега на дневен ред са остъклените балкони по панелките..грозни фасади не еднотипни..да се бутат и да има общ план и разрешение за цялата кооперация това е ноовто предложение до архитектурния отдел.. да се бутат тези незаконни о и отвратителни разширения на гасадите..и от там ще дойдам още много пари за продавачите на дограма на строители...ще се продават прозорци и стъкла ..радвай се народе иде твоя ред...и ти уфцо ще плащаш данък колиба и данък електромер..5лв. но от 6 милиона колиби!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВО СТАНА С ХОТЕЛИТЕ ПО МОРЕТО МАФИОТИ ГЕРБЕРСКИ.НАПЪЛНИХА ВИ КАСИЧКАТА И СПРЯХТЕ ДА ГОВОРИТЕ, ЧЕ ЩЕ ГИ БУТАТЕ.
64
0
 
4
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Докога ще робувате на норми и доми и закончета писани против желанието на народа??? Докога ще се кефите със злобата си Вуте да е по зле от вас ? Днес са къщите...утре ще са балконите други ден друго...това правителство руши понеже за кражба не са му оставили нищо! В Италия няма данък за 1во основно жилище, а Боко Тиквата ви наложи и данък колиба!!! За да си осигури нов мандат е готов да срине всичко, а вие празноглавци не проумявате на какви пачи яйца са ви насадили! Давайте още така...кефете се
63
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
а ако парцела е собствен и държавата не иска да ми даде разрешително докато не кихна какво правим....защо държавата ще те ограничава...връщаме се към соца само едно жилище и когато семейства се развеждаха само и само да запазят двата си апартамента...добити по наследство...
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
направете си сметката колко жилищни блока има в българия колко са изградени с итонг или остъклени хората се принудиха особено на първите и последните етажи се предпазваха от крадците и защо ми трябва разрешително за терасата ми да не би да си строя нова тераса ли кво
61
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
и какво спечели бай буте и баба пена от тези показни акции..стана има пиш...ата и получиха оргаз.ам..Стадото е завистливо и се радва на такива акции без да се замисля че данък колиба носи поголеми печалби на държавата защото и по малки суми се събира редовно и от маста дето е милионна...ако ви открадна по една стотинка никой няма да вика но от 7 милиона уфце това прави 7 милиона стотинки или 70 000левчета например всеки месец и накрая на годината съм милионер..сега разбрахте ли защо сте Уфци..
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те , богатите плащат достатъчно висок и неофициален "данък" на партиите. Богатите както и партиите не се интересуват от дъжавата , а от далаверата.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
питам какво е незаконно ако земята е твоя и си построиш къща защото на кмета и архитекта не си бутнал това е незаконен строежю1 ..има ли ясни правила кой и как разрешава на собствен от *** и бащати терен и от бабати да строиш..зашо не се разрешава да се надстроява и достроява след като семейството ти пораства или това е начин да се захрани строителния бизнес и ..архитекти ...дето изгладняха..
58
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
и какво като ги бутнат...после идва ред и на незаконните колиби и данък колиба..най вече селските имоти ше започнат да плащат доста по големи данъцию1едно е да събираш данък лукс от 2000имота дори ипо 1000 или 5000лв прави 10 милиона но ако вдигне и въведе данък колиба от 6 милиона такива къшурки само по 10лв прави 60 милиона1И ленин накрая бе разбрал че разкулачването не носи пари а събирането от масат по малки суми но редовно!Иначе настройваш мотора на държавата срещу себе си и елита се изнас
57
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
проблема е в общините където кметовете не дават разрешително за строеж ако не му бутнеш чрез отдела за архитектура и строителствозатова има незаконни строежия и на село всяка пристроена кухня е незаконна !какво правим в случаянякой си мисли че незаконни са само тези палати..ето въвеждат и данък колиба! На Б.Б. му е ясно че дори и да изцица 1600 богаташи това не решава проблема дори и по 1 милион това прави 1.6 милиарда1 но по добре всеки месец да взима по 100 евро от 6 молиона Уфци ...
56
3
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Какво БРАВО? Нищо не е направено за да викаш браво. Всичко е в пожелателно бъдещо време. Поредната PR акция.
55
4
 
3
 
! Отговори
kk преди 13 години
Що бе,да нямаш ФЕРАРИ,та спешно ти трябват магистрали!Нали ги видя тия "спешните",как се наводниха,та сега БОЙКО се ядосва,че не е съобразил тези 82 милиона да вървят поне със 100-тина лодки в комплект!!!
54
2
 
1
 
! Отговори
kuliuzz преди 13 години
До 55 Прочети статията отново и ако имаш малко мозък, ще разбереш защо ще бъдат съборени само 70 до края на годината! ВСЕ ПАК СМЕ 8МИ ДЕКЕМВРИ!!!! и на мен ми се иска да построят магистралите за 2 дни, но това е просто не възможно
53
2
 
5
 
! Отговори
пепрл преди 13 години
в место да харчи пари за бутане даги направи бат БОЙКО социални домове за сираци;възрасни и прочие
52
3
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Защо само 70?!Нали само "митничарските" около Ивайловград бяха 134,а в София н.ам си колко?!!Не коментирам Варна,Бургас,Созопол,Несебър....Ехххх....този данък "колиба"!!!
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво г-н министер да има наказание и за тези държавни служители които допуснаха това безнакотие БРАВО НА ГЕРБ
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-накрая работещо и адекватно министерство! Никакво озаконяване, никакви солени глоби. Утре ще искам пред шадравана на НДК да си направя виенско колело и какво - трябва да ме търпят ли? Щом е незаконно - да се събаря! Така ще се спре завземването и краденето на апетитни парцели. Никой няма право на произвол в държавата! Поздрави за Плевнелиев и екипа му. Изключително интелигентен мъж! Личи си германското възпитание.